• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
S obzirom da sam bio osobno i u toj školi (traktor ima 2500 sati), svakako bi preporučio , Kad i ako kupiš IMT-a a misliš ga imati za sebe , truba dolje - operi sve , poklopac dolje , pumpa van -operi sve ,volan dolje -operii sve .
Uz muku to sve košta izmjene ulja ( koje nitko ne mejnja osim svakih 20 god.) i brtvi trube od 25 kuna .
Naravno ako misliš da si to spreman sam napraviti .

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
S obzirom da sam bio osobno i u toj školi (traktor ima 2500 sati), svakako bi preporučio , Kad i ako kupiš IMT-a a misliš ga imati za sebe , truba dolje - operi sve , poklopac dolje , pumpa van -operi sve ,volan dolje -operii sve .
Uz muku to sve košta izmjene ulja ( koje nitko ne mejnja osim svakih 20 god.) i brtvi trube od 25 kuna .

oprosti, a kaj bi preporučio?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ti kad si se školoval nisi samo pral, dijelove čini mi se :scratch
Prali su tebe al u dučanu :rolfer:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
rastaviti sve , pregledati , oprati , složiti
Kaj nije novo kučište negdje oko 3 hilkjadarke?

Tko ima more i da plati

a kaj će mi novo?:scratch
za 3 hiljadarke kupim i poklopac i kučište..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
a kaj će mi novo?:scratch
za 3 hiljadarke kupim i poklopac i kučište..
I to napunjeno :lol:

Mrki mučiš se bezveze najdi rabljeni poklopac, složi dobro hidraulik, zavari kučište i teraj. Kučište puklo nebu jer tu nema nekog velikog opterečenja.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mrki, kak napreduje tvoj problem?

ah, tak-tak...
ovaj kaj mi je rekel da bi mijenjali zadnje krajeve, danas me zvao da vidi jesam li šta riješio do sada, a pošto nisam, kaže da će mi do nedjelje javiti hoće li imati što za mene, jer sad ide na neki "teren", valjda misli da ide skupljat okolo stare krame koje nerade, pa ćemo vidjeti...
naš forumaš George(Žare) mi je rekao prije dva,tri dana da će pitati jednoga čovjeka koji isto trži dijelovima, ali niš se ne javlja...

imaš ti kaj?

svaki dan se obuzdavam da ne krenem rastavljat traktor i pripremat ga za novo kučište i poklopac, ali se malo i neusudim gledajući priručnik, malo mi tamo naseru previše tih "stručnih" riječi, pa neznam kak bi to bilo da idem sam radit,tj. rastavljat i opet sastavit, al da radi...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Nažalost ništa nisam saznal da bi neko imal povoljnije.
Pitam čisto da vidim kakva je situacija.
Ako slučajno kaj naleti prvi buš znal ;)

Nemoj gledati priručnik nego uključi mozak i primi se posla. Tu smo i pomogli bumo koliko treba. Nije to sveto pismo, eventualno najdeš nekoga da ti riješi hidraulik, a ovo si prešarafiš sam (kad si več odlučil da mijenjaš i kučište)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Nažalost ništa nisam saznal da bi neko imal povoljnije.
Pitam čisto da vidim kakva je situacija.
Ako slučajno kaj naleti prvi buš znal ;)

Nemoj gledati priručnik nego uključi mozak i primi se posla. Tu smo i pomogli bumo koliko treba. Nije to sveto pismo, eventualno najdeš nekoga da ti riješi hidraulik, a ovo si prešarafiš sam (kad si več odlučil da mijenjaš i kučište)
ok, hvala...
ma budem ja to već rastavil, nije problem, malo me strah kaj ću vidjet kaj me čeka unutra, nadam se da nebu bilo još neplaniranih troškova, mada je sve ostalo radilo bez problema...

jedino mjenjač, točnije druga brzina, kad metnem u nju, čuje se tup-tup-tup u ravnomjernim razmacima... ja mislim da je pukel zub na zupčaniku i da metnem drugi...
jel to mogu dok ga rastavim od zadnjeg kraja promijenit, ili se mora još i motor i getriba rastavljat?
i jel znaš možda kolika je cijena zupčanika?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jaj .....!Bok te kaj je tu posla ,naročito za početnika ..
De pozovi mene i muhanicara , ne bu ti skupo ..ja radim samo za stan i hranu , garantiram da bu i on pristal na to ?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
De pozovi mene i muhanicara , ne bu ti skupo ..ja radim samo za stan i hranu , garantiram da bu i on pristal na to ?

momci, svakako ste dobrodošli...
ti buš točil i okretal meso, muhaničar će govoriti kaj treba, a ja ću raditi, i nakraju ću vam još platit, dogovoreno?;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
PRISTAJEM

Ja nebum samo govoril jer mi još uvijek ruke ne smetaju za posel, a siguran sam da nebu ni Puknuti tak da bu tebe dopalo točenje i roštilj, a ako se pokažeš kao dobar domačin bumo ti dali da se malo nagledaš ;)
A veliš da buš nam na kraju platil. Samo da nebu 45 u guzicu :rolfer:

Ako se čuje tup-tup onda je najvjerrojatnije oštečen jedan ili više zuba, a za promjenu toga bu moral iči na tri dijela.
Zupčanik ti je oko 500 pa na dalje kuna komad (rabljeni) Bar kod nas.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
PRISTAJEM

Ja nebum samo govoril jer mi još uvijek ruke ne smetaju za posel, a siguran sam da nebu ni Puknuti tak da bu tebe dopalo točenje i roštilj, a ako se pokažeš kao dobar domačin bumo ti dali da se malo nagledaš ;)
A veliš da buš nam na kraju platil. Samo da nebu 45 u guzicu :rolfer:

Ako se čuje tup-tup onda je najvjerrojatnije oštečen jedan ili više zuba, a za promjenu toga bu moral iči na tri dijela.
Zupčanik ti je oko 500 pa na dalje kuna komad (rabljeni) Bar kod nas.
nebu, bu 46... :D;)

a u p... m..., tog sam se i bojal....
znači, i struju rastavljat, svu limariju, bla,bla,bla, samo radi jebenog zupčanika...:x
a volio bih ga složit, već kad slažem, al bit će posla onda malo više, al šta je tu je, mora se...

a čuj, ako ste stvarno za, ja bih volio da dođete, bar na dan sastavljanja, rastavit ga mogu i sam..:D
a bi ga za jedan dan trojica sastavila? mislim, dva rade, treći(ja) bude lijevo smetalo...:D:D

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
nebu, bu 46... :D;)

a u p... m..., tog sam se i bojal....
znači, i struju rastavljat, svu limariju, bla,bla,bla, samo radi jebenog zupčanika...:x
a volio bih ga složit, već kad slažem, al bit će posla onda malo više, al šta je tu je, mora se...

a čuj, ako ste stvarno za, ja bih volio da dođete, bar na dan sastavljanja, rastavit ga mogu i sam..:D
a bi ga za jedan dan trojica sastavila? mislim, dva rade, treći(ja) bude lijevo smetalo...:D:D
Za jedan dan ga jedan sam rastavi do u skoro najsitnije dijelove, ali sastavljanje baš i nejde samo tak. Za dva dana se več mogu čuda napraviti. Osnovne stvari bi se možda i stigle za jedan dan nabacati unutra.
Ti moraš prvo odlučiti kaj buš nakraju radil, tj kaj buš sve mijenjal.
Ti imaš i kabinu čini mi se :scratch Mada je to tvoj dio posla ;)
Imaš kakvu grijanu garažu gdje bi se ta operacija mogla izvršiti?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Za jedan dan ga jedan sam rastavi do u skoro najsitnije dijelove, ali sastavljanje baš i nejde samo tak. Za dva dana se več mogu čuda napraviti. Osnovne stvari bi se možda i stigle za jedan dan nabacati unutra.
Ti moraš prvo odlučiti kaj buš nakraju radil, tj kaj buš sve mijenjal.
Ti imaš i kabinu čini mi se :scratch Mada je to tvoj dio posla ;)
Imaš kakvu grijanu garažu gdje bi se ta operacija mogla izvršiti?

da, imam kabinu koju tak i tak moram skinut jer mi ova garaža gdje ću ga upeljat niža za 20cm nek kaj je kabina...
al već sam ja dogovorio sa susjedom, bude došel s utovarivačem pa ju bumo skinuli...
joj, ja imam dan posla dok rasčistim garažu, jer služi kao spremište za sve i svašta...:madmana::madmana:
nebrini, bude toplo, ima drva, ima peć, a može se i po noći, ima i svijetlo...:rolfer::rolfer:
ma neznam ni sam kaj bi...
najradije bi ga komplet sredil, ovaj zadnji kraj, tu drugu brzinu, volan, prednji trap i polugeneralnu na motoru, pa da sam siguran šta imam...
prvi problem je , naravno, lova, a drugi, još veći, kaj nema poštenog majstora u okolici koji bi to odradio kako treba, a da ga se nemora svaki dan kontrolirat šta i kako radi...
ovo prvo bi se već sredilo, a ovo drugo malo teže...

dobro je meni puknuti rekao, sve na kamion i da dofuram tebi...:D

ma sve bi se ja to usudio,ovako uz tvoju pomoć preko neta, osim motora...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
ma sve bi se ja to usudio,ovako uz tvoju pomoć preko neta, osim motora...
Pa nisam baš samo ja tu :scratch Ima tu još ljudi koji budu sigurno pomogli ;)

U tome svemu ti je motor najmanja briga i več sam negde komentiral da bi taj dio i moj dečec odradil uz malu pomoč. Motora se nemoraš bojati jer je on najmanji problem za odraditi. Dobiš podatke za stezanje i koju slikicu kak da okreneš karike i urediš glavu i to bu to.

Pazi samo da ga nebuš išel rastavljati, a da si nebuš neke stvari provjeril i zabilježil
.
Ako je lova problem moj savjet ti je da (ako još donekle ide) motor ostaviš za drugu godinu, jer se i ovdje bude dosta nabralo, a kad njega rastaviš mogel bi se grdo iznenaditi.
I samo da znaš, KARIKAŠ ti ja nebum delal jer od toga nema kruha. Rijetki su ti na kojima imaš karike kam metnutu.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa nisam baš samo ja tu :scratch Ima tu još ljudi koji budu sigurno pomogli ;)

U tome svemu ti je motor najmanja briga i več sam negde komentiral da bi taj dio i moj dečec odradil uz malu pomoč. Motora se nemoraš bojati jer je on najmanji problem za odraditi. Dobiš podatke za stezanje i koju slikicu kak da okreneš karike i urediš glavu i to bu to.

Pazi samo da ga nebuš išel rastavljati, a da si nebuš neke stvari provjeril i zabilježil
.
Ako je lova problem moj savjet ti je da (ako još donekle ide) motor ostaviš za drugu godinu, jer se i ovdje bude dosta nabralo, a kad njega rastaviš mogel bi se grdo iznenaditi.
I samo da znaš, KARIKAŠ ti ja nebum delal jer od toga nema kruha. Rijetki su ti na kojima imaš karike kam metnutu.

eto vidiš, neznam ni kaj si s tim htio reć...:scratch:scratch
ma, ostavit ću ja sve za nagodinu, a sad složit zadnji kraj...
sve ostalo radi na njemu sem hidraulike, koja je u defektu, pa ću sada to složit, da mogu nešto i radit, a možda i zaradit s njim do nagodinu...
ova godina me je jako opalila po džepu, tak da ništa od većih radova...
bit će za složit hidrauliku, a ostalo će čekat bolja vremena...

Najnoviji postovi

Na vrh