• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
eto vidiš, neznam ni kaj si s tim htio reć...:scratch:scratch
ma, ostavit ću ja sve za nagodinu, a sad složit zadnji kraj...
sve ostalo radi na njemu sem hidraulike, koja je u defektu, pa ću sada to složit, da mogu nešto i radit, a možda i zaradit s njim do nagodinu...
ova godina me je jako opalila po džepu, tak da ništa od većih radova...
bit će za složit hidrauliku, a ostalo će čekat bolja vremena...
Pa sa tim sam htel reči da kad rastaviš vidiš da su ventili potonuli u glavu pa trebaju pojačani (ako ne i koji sic), a onda trebaju i vodilice, a to je več generalno uređivanje glave. Pa onda shvatiš da klipovi nevaljaju jer karika ima u njima preveliki luft ili ima malo previše ajnzeca, pa bu prva karika udarala u njega i pukla od toga itd. Ako su cilindri i dobri, a klipovi nevaljaju onda nove treba skračivati, a i razlika između klipova sa karikama ili cijelih sklopova je neznatna. Ako je radilica malo oštečena i staviš nove ležajeve onda kad dobije malo kompresije obično ju razbije i onda to sve skupa obično nije dugoga vijeka, a i kad malo bolje pogledaš nakraju te razlika izađe kakvih 2 000 kn, a radiš traktor za sebe i posel ti je isti bila polugeneralka ili prava generalka.
To je moje mišljenje mada se neko nemora složiti sa njim.

Samo da nebi sve rastepel i onda nemaš da završiš jer gov*o ne smrdi dok ne dirneš u njega.
Ti najbolje znaš kak je tvoj deka sa kojom se pokrivaš dugačka pa ......

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa sa tim sam htel reči da kad rastaviš vidiš da su ventili potonuli u glavu pa trebaju pojačani (ako ne i koji sic), a onda trebaju i vodilice, a to je več generalno uređivanje glave. Pa onda shvatiš da klipovi nevaljaju jer karika ima u njima preveliki luft ili ima malo previše ajnzeca, pa bu prva karika udarala u njega i pukla od toga itd. Ako su cilindri i dobri, a klipovi nevaljaju onda nove treba skračivati, a i razlika između klipova sa karikama ili cijelih sklopova je neznatna. Ako je radilica malo oštečena i staviš nove ležajeve onda kad dobije malo kompresije obično ju razbije i onda to sve skupa obično nije dugoga vijeka, a i kad malo bolje pogledaš nakraju te razlika izađe kakvih 2 000 kn, a radiš traktor za sebe i posel ti je isti bila polugeneralka ili prava generalka.
To je moje mišljenje mada se neko nemora složiti sa njim.

Samo da nebi sve rastepel i onda nemaš da završiš jer gov*o ne smrdi dok ne dirneš u njega.
Ti najbolje znaš kak je tvoj deka sa kojom se pokrivaš dugačka pa ......

aha, ok... znači bolje generalna nego polugeneralna...

ma vidjet ću, kad ovo složim sad, malo ću sredit limariju i te sitne pizdarijice pa s njim u oglasnik..
ak dobijem zadovoljavajuću ponudu, ide, ak ne, slagat ću ga za sebe, jer mi zadovoljava potrebe i nit je njemu previše koliko ja s njim radim, malo zemlje, malo šume, i tak...
kad se sredi pošteno, može bit sto godina...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
aha, ok... znači bolje generalna nego polugeneralna...

ma vidjet ću, kad ovo složim sad, malo ću sredit limariju i te sitne pizdarijice pa s njim u oglasnik..
ak dobijem zadovoljavajuću ponudu, ide, ak ne, slagat ću ga za sebe, jer mi zadovoljava potrebe i nit je njemu previše koliko ja s njim radim, malo zemlje, malo šume, i tak...
kad se sredi pošteno, može bit sto godina...
To je moje mišljenje, ako ga ostavljaš za sebe.

Misliš da buš kupil nekaj boljega :scratch

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Mrki,evo gledam na oglasniku ima tip kaj prodaje 542 za dijelove,možda si zval,al eto:Traktor IMT 542, s neispravnim motorom, zadnje kućište, volan komplet, mjenjači, može i dijelovi Grubišno polje , 098/9040-816

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mrki,evo gledam na oglasniku ima tip kaj prodaje 542 za dijelove,možda si zval,al eto:Traktor IMT 542, s neispravnim motorom, zadnje kućište, volan komplet, mjenjači, može i dijelovi Grubišno polje , 098/9040-816

hvala, zvao sam ja njega prije par dana, ustvari sam zvao sve brojeve koji su prodavali dijelove iz svih mogućih oglasnika (uglavnom su to sve pa isti ljudi), ali su il bezobrazno skupi, il nemaju to kaj trebam...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Šteta,al kaj ljudi svašta prodaju i da bar onda ima nekakvu cijenu realnu,nego napušu to v oblake.Koma.
Muhanicar pssssst!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
Šteta,al kaj ljudi svašta prodaju i da bar onda ima nekakvu cijenu realnu,nego napušu to v oblake.Koma.
Muhanicar pssssst!
Baš i ne kužim kakve veze ima to samnom i zašto pssssst :scratch

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Pa za Johnya znamo ti i ja,možda još neko.A gore sam pisal da ljudi prodaju kramu.Žišku?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
Viš , kaj ti je brzina više ...to je kad ljudi traže kruha preko pogače .!?
Rekel je on jednom prilikom kad je bila riječ o zamjeni, njegov 542 za 540 sa fijatovim motorom NEDAM. Ipak je 542, 5 brzina, a sad :scratch

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Rekel je on jednom prilikom kad je bila riječ o zamjeni, njegov 542 za 540 sa fijatovim motorom NEDAM. Ipak je 542, 5 brzina, a sad :scratch

ma nedam ga ni ovakvoga!!!
ustvari, dam ak mi nadoplati razliku za 4 i 5 brzinu...:rolfer::rolfer:
ma to sam naletio slučajno surfajući, pa vidim ono 500kn zupčanik, pa rekoh da pitam jel možda isti...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
ma to sam naletio slučajno surfajući, pa vidim ono 500kn zupčanik, pa rekoh da pitam jel možda isti...
Ovak sa slike izgleda kak da ga je neko doma delal :scratch, ali nemora biti.
Mislim da bu rabljeno bolja opcija, a i neznam zakej uopče surfaš kad još ustvari ni neznaš kaj trebaš.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Ovak sa slike izgleda kak da ga je neko doma delal :scratch, ali nemora biti.
Mislim da bu rabljeno bolja opcija, a i neznam zakej uopče surfaš kad još ustvari ni neznaš kaj trebaš.

ma tak, bezveze, slučajno naletio na to...
usput, jel bu 10 somova dosta za sređivanje hidraulike(znači kučište i poklopac 3000kn), te druge brzine, volana i prednjeg trapa?
koliko bi ti uzeo za ruke za to sve, bez motora?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
ma tak, bezveze, slučajno naletio na to...
usput, jel bu 10 somova dosta za sređivanje hidraulike(znači kučište i poklopac 3000kn), te druge brzine, volana i prednjeg trapa?
koliko bi ti uzeo za ruke za to sve, bez motora?
Moralo bi biti, sve ovisi kaj bu na volanu i hidraulici trebalo. Ali ko zna na kaj se bu sve naletelo u fazi rastavljanja :scratch

Teško ti je to ovak napamet za ruke reči. Dosta je to posla.
To bi trebalo malo bolje stolicu zagrijati ;)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Moralo bi biti, sve ovisi kaj bu na volanu i hidraulici trebalo. Ali ko zna na kaj se bu sve naletelo u fazi rastavljanja :scratch

Teško ti je to ovak napamet za ruke reči. Dosta je to posla.
To bi trebalo malo bolje stolicu zagrijati ;)

tisuću, dvije?!:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,133
tisuću, dvije?!:scratch
Mrki, kakva te tisuča spopala :scratch
Gde bi se radilo? Kod tebe ili bi ja išel na teren? Jel bi ti kaj rastavil po prvom planu ili ne? A kaj bumo s Puknutim, pa i on je bil u nekakvom planu?

Na vrh