• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Ja mislim da je to isto, a da ti iskreno velim nikad nisam provjeraval :madmana:
Predpostavljam da misliš na ovo?

55329981.jpg

da, na to, kažu da je to slabije i ne paše na 542...
ustvari, to mi je rekao onaj tvoj kaj si mi dal broj da pitam za dijelove, mislim da je iz Dubrave, ak se ne varam...:scratch
rekao je da je isti u 540/542/558/577, ak se još dobro siječam...:scratch:scratch

usput, danas palio traktor, i jedva upalio, mada je akumulator ko nov...
došao mi u goste ujak, električar, i tako mi pričamo i spomenem ja to njemu kako je teško upalio, kad kaže on da odem skinut anlaser pa da ga pogleda...
nakon što ga je pogledao, kaže da je otišao rotor, i rekao da je cijena od 500kn pa nadalje za sam rotor, + još ostalo kaj se mijenja....
e sad, on živi dosta dalje, i ne dolazi tako ćesto, pa bi to morao dati tu lokalnom majstoru da mi složi, što bi onda ispalo oko 100€, manje-više (vjerojatno više)..
gledam na netu, ima anlasera novih marke LUCAS & Co. za po 1000-1100kn, pa jel bi bilo bolje slagati stari ili kupiti novi, kakva je kvaliteta?!:scratch
stari je orginal koji se ugrađivao...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Mislim da bi to trebalo biti isto, ali nemogu 100% tvrditi, ali to nije problem provjeriti. Skini jednu polugu dole i malo ju izvadi na drugu stranu da ti ispadne van čahura pa joj izmjeri unutarnji i vanjski promjer, javi mi pa ti bum rekel.

Kaj se tiče alnasera to je Lucas, ali made in Indija. Oni su po 1 000 kn i ljudi koji su ih ugradili u zadnjih otprilike 5 godina se za sad ne žale, a do kad budu trajali ko zna.
Kod tebe je onda Iskrin alnaser. A zakej misli da je otišel rotor? Jel još vrti ili više ni to?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mislim da bi to trebalo biti isto, ali nemogu 100% tvrditi, ali to nije problem provjeriti. Skini jednu polugu dole i malo ju izvadi na drugu stranu da ti ispadne van čahura pa joj izmjeri unutarnji i vanjski promjer, javi mi pa ti bum rekel.

Kaj se tiče alnasera to je Lucas, ali made in Indija. Oni su po 1 000 kn i ljudi koji su ih ugradili u zadnjih otprilike 5 godina se za sad ne žale, a do kad budu trajali ko zna.
Kod tebe je onda Iskrin alnaser. A zakej misli da je otišel rotor? Jel još vrti ili više ni to?

ma nediram poklopac dok nebum rastavljal za mjenjanje, onda bumo vidli...

zakaj misli? neznam, nevoli on puno pričat o tome, sam mi je rekel da treba mijenjat rotor...
a niš, bum novoga metnul, pa kolko bude, a ovoga bum, kad bu vreme dalo, odnesel majstoru da složi pa nek stoji, zlu netrebalo...

budo

Novi član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
23
ma nediram poklopac dok nebum rastavljal za mjenjanje, onda bumo vidli...

zakaj misli? neznam, nevoli on puno pričat o tome, sam mi je rekel da treba mijenjat rotor...
a niš, bum novoga metnul, pa kolko bude, a ovoga bum, kad bu vreme dalo, odnesel majstoru da složi pa nek stoji, zlu netrebalo...

ja i ova moja dvojica kolega koji se bave tim popravcima na traktorima mislimo da je u 542 deblji poklopac od 539

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
ja i ova moja dvojica kolega koji se bave tim popravcima na traktorima mislimo da je u 542 deblji poklopac od 539
Ajde probaj saznati točno, pa javi ;)

mrcina007

Član
Tu od
14 Lip 2009
Poruka
201
Ja sam za novi rotor i četke dao 90 eura, ali za zetor 3511. Na kolektoru se nekako napravila udubina i potrgala četke. Popravljao ga je jedan autoelektričar koji se nalazi između Leskovca i Vidma, neznam kako se zove, čovjek nije htio ni posao naplatiti, a prvi put sam ga vidio. Dao sam mu 100 eura tako da je barem dobio za gorivo pošto je rotor kupovao negdje u Mariboru.

budo

Novi član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
23
Ajde probaj saznati točno, pa javi ;)
mi mislimo da nije ist a u ducanu vele da za 539 dojde nov 400 km a kuciste ovdje trenutno kod ovih moji nema ima neki covjek oko gradiske pa cu pokusat doc do br tel

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
mi mislimo da nije ist a u ducanu vele da za 539 dojde nov 400 km a kuciste ovdje trenutno kod ovih moji nema ima neki covjek oko gradiske pa cu pokusat doc do br tel

400maraka = 1600kn, jel tak?:scratch
600kn manje nego tu...

btw, kupljen novi anlaser, Lucas&Co., 1054kn...
mali pali na zub.... ;)
jedva čekam da ga idem uređivati... :D:D:D

Posljednje uređivanje:

budo

Novi član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
23
400maraka = 1600kn, jel tak?:scratch
600kn manje nego tu...

btw, kupljen novi anlaser, Lucas&Co., 1054kn...
mali pali na zub.... ;)
jedva čekam da ga idem uređivati... :D:D:D

da 600 kuna i uz to dobijes povrat pdv 17 posto i mozda ti sredimo 10 posto popusta

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

traktor naravno riješen, ovi za dijelove bezobrazno skupi, već sam ih i prije zvao, a ovaj iz siska nema ni kučište ni poklopac...
idemo dalje....
čekam Budo-a da javi koliko je kučište, izgleda da mi negine otići preko grane, bit će najjeftinije...
evo, poklopac bi bio na kraju 298KM = 1200kn + 23% carine= 1476kn, ali carinu ćemo izbjeći... ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ako peš u Bosnu po njega zemi odma dva (zlu netrebalo :lol:), a ako ne onda ga tu prodaš i pokriješ putne troškove ;)

Nego, pošto se tebi ne vadi poluga, daj barem izmjeri ovu pločicu.

71077127.jpg

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Ako peš u Bosnu po njega zemi odma dva (zlu netrebalo :lol:), a ako ne onda ga tu prodaš i pokriješ putne troškove ;)

Nego, pošto se tebi ne vadi poluga, daj barem izmjeri ovu pločicu.

71077127.jpg

a kaj fali bosanskim? to su indijski, jel tak?
Budo, javi...

e, pločica je 80mm, okruglo...
a kaj ti još misliš da paše mali poklopac?:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
a kaj fali bosanskim? to su indijski, jel tak?
Budo, javi...

e, pločica je 80mm, okruglo...
a kaj ti još misliš da paše mali poklopac?:scratch
Nisam ja rekel da im nekaj fali, malo te zafrkavam ;)

Da, još uvijek sam mislil jer to stvarno nikad nisam uspoređival :oops:, ali po tome izgleda da ne paše jer je na 539 - 72mm.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
traktor naravno riješen, ovi za dijelove bezobrazno skupi, već sam ih i prije zvao, a ovaj iz siska nema ni kučište ni poklopac...
idemo dalje....
čekam Budo-a da javi koliko je kučište, izgleda da mi negine otići preko grane, bit će najjeftinije...
evo, poklopac bi bio na kraju 298KM = 1200kn + 23% carine= 1476kn, ali carinu ćemo izbjeći... ;)
Do vrijednosti robe od 1000kn ti je dozvoljen uvoz bez plaćanja PDV-a;)
Nek ti još malo smanje cijenu, pa nemoraš švercati. Drugi im put odneseš flašu viskija.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Do vrijednosti robe od 1000kn ti je dozvoljen uvoz bez plaćanja PDV-a;)
Nek ti još malo smanje cijenu, pa nemoraš švercati. Drugi im put odneseš flašu viskija.

ma, već sam ja upoznat s tim kak se to radi sve...
a bosanci su normalniji nego mi, pa tako da se s njima lako dogovorit...

budo

Novi član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
23
ma, već sam ja upoznat s tim kak se to radi sve...
a bosanci su normalniji nego mi, pa tako da se s njima lako dogovorit...

cuj mrki ja stvarno tvrdim da ne paše od 539 jer je tanje i cak ima razlike i koliko je brzina mjenjac u tebe ako je 542 jer onaj gornji dio dje se zavrce sjediste nije isto u 542 sa tri i sa 5 brzina ja bar tako mislim all opet pitaj tog mehanicara tu koji se bavi tim jer i ja sam mehanicar all vrlo rjetko radim oko traktora tak da nemam neko iskustvo pokusajem da ti provjerim tu sa ovim svojim kolegama za taj poklopac od 542

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
cuj mrki ja stvarno tvrdim da ne paše od 539 jer je tanje i cak ima razlike i koliko je brzina mjenjac u tebe ako je 542 jer onaj gornji dio dje se zavrce sjediste nije isto u 542 sa tri i sa 5 brzina ja bar tako mislim all opet pitaj tog mehanicara tu koji se bavi tim jer i ja sam mehanicar all vrlo rjetko radim oko traktora tak da nemam neko iskustvo pokusajem da ti provjerim tu sa ovim svojim kolegama za taj poklopac od 542

jebo ga ti, pa ja ni ne tražim od 539 poklopac, već za 542, a tu paše i od 577 i od 558, tako da sigurno neide od 539...
to nemoraš provjeravat, znam da nije isto...

Na vrh