• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
A kaj misli koji bedak bi na tu ideju došel :lol:
Gle mene ne jebe gde se piše, a ni kaj se piše, ali neki citiraju 100 slika neki pišu samo želje i pozdrave, neki neznaju ni sami kaj pišu, nego se samo tu i tam ubace, pa nikom ništ. Ja se malo zaigram i odma opomena pred isključenje :axe:

Sad si pametno napravil kaj si to tu preselil, a kad bu neko trebal kakvu informaciju u vezi toga, ja ga lepo uputim u tvoju temu, pa me baš zanima čega se bu onda svega načital da bi našel ono kaj ga zanima.
Ako tak mora biti, radi mira, neka bude pa ajmo mi dalje.

Znači ti planiraš sastaviti diferencijal? Kučište buš del gore ili? Za dif, sam ti več rekel da šarafi moraju biti kalibrirani i da ih ima 3 vrste. Znači pripazi.
Brtve znaš sve koje moraš kupiti ili da pišem?
Semering kardanske (reci Puknutom hvala jer se on setil) Semerinzi poluosovina (ako si ih vadil iz truba van ili ako cure)
Sutra kad rastepeš bumo malo još prodiskutirali o svemu na kaj si naletel, jer sad imamo gde i moremo na miru tak da bu sve spremno i da to odradimo u roku ;)

Kakva si ti to pitanja počel postavljati :scratch
On ti je kak i ja samo se boji zime, a kad smo vidli onu hrpu kaj ste neki dan kalali nebuš nas se mogel rešiti :lol:
jebiga, sad se tu piše i gotovo...
da, diferencijal sastaviti, metnuti kučište gore, desnu stranu čitavu metnuti ( lijeva treba slobodna za staviti pumpu,ne??) gore, i još kaj ima sitnica posložiti...
semering kardanske da, poluosovina ne, jer su dobre, desnu sam mijenjao lani jer je curila, a lijeva je dobra, nisam vadio poluosovinu, u komadu je sve izvađeno...
brtve truba, brtva poklopca, brtva naprijed za kučište, za bočni poklopac od ručice kardana... jel još koji?
nema frke, sutra kad rastavim, pa ak mi nešt nebude jasno ili ne izgleda u redu, slikam pa pitam...
sam vi dođite, to je mala hrpica naspram one kaj imam doma... ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
On ti je kak i ja samo se boji zime, a kad smo vidli onu hrpu kaj ste neki dan kalali nebuš nas se mogel rešiti :lol:
Vidiš , kaj miris hipenola na prstima treći dan napravi od čovjeka .
Imaginarni lanac me povezuje s onim komadom gusa i svaku minutu lanac je sve kraći , već mi je jedna noga na stubištu .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
...

Mrki, samo da znaš sad bum ga iz inata složil, pa makar ga ZJ u onoj grdosiji dopeljal k meni ili ja 9 put išel u tvojem pravcu ;)
Hebeš grdosiju kad nema kuku :(
Inače, bilo bi to lako izvesti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
jebiga, sad se tu piše i gotovo...
da, diferencijal sastaviti, metnuti kučište gore, desnu stranu čitavu metnuti ( lijeva treba slobodna za staviti pumpu,ne??) gore, i još kaj ima sitnica posložiti...
semering kardanske da, poluosovina ne, jer su dobre, desnu sam mijenjao lani jer je curila, a lijeva je dobra, nisam vadio poluosovinu, u komadu je sve izvađeno...
brtve truba, brtva poklopca, brtva naprijed za kučište, za bočni poklopac od ručice kardana... jel još koji?
nema frke, sutra kad rastavim, pa ak mi nešt nebude jasno ili ne izgleda u redu, slikam pa pitam...
sam vi dođite, to je mala hrpica naspram one kaj imam doma... ;)
Lijeva treba ostati radi segera na kardanskoj jel tak, mislim da je tak. To si skužil dok si rastepal.
Brtve su čini mi se sve jedino one dvije male koje su na štiftima koji drže pumpu. Budm ja zel papira za dihtunge delati, jer neznam da buš i ovu za bočni poklopac kupil.
Ne zaboravi kupiti onu zaštitnu gumicu koja dolazi otraga na balansnu oprugu (tam gde se kopča top link) kad bu več sve širom da se i ona promjeni. Probaj otraga na repu hidraulika (sa desne strane) imaš onaj mali šarafič (ključ 13) odšarafi ga i probaj odšarafiti maticu koja je ispod te zaštitne gumice, a ako neide možeš malo polupati okolo po kučištu ili zagrijati ako imaš sa čim. Ako nebu išlo ostavi budem ja, jedino se bojim da je jako zapeklo pa bu možda trebala i ta matica nova.

Razvodnik, sigurnjak i gumice imaš?
Kak izgleda cilindar, jel jako izdrapan? Ako je daj ga nekom tokaru da ga malo prešmirgla, ali ne potokariti nego prešmirglati. Karike su predpostavljam ok, ali probaj ju izvaditi i metnuti u cilindar da vidiš kolko ima lufta.

Sad moram malo cinkati Puknutog, ali ovu poruku mi je sad poslal na pp.
Pošto se on navodno deklarira kao mehaničar ti ti sam razmisli :lol::lol:

1510e.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Hebeš grdosiju kad nema kuku :(
Inače, bilo bi to lako izvesti.
Ali ma duuuugačku trugu i zadnji kraj vozi ko od šale ;)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Lijeva treba ostati radi segera na kardanskoj jel tak, mislim da je tak. To si skužil dok si rastepal.
Brtve su čini mi se sve jedino one dvije male koje su na štiftima koji drže pumpu. Budm ja zel papira za dihtunge delati, jer neznam da buš i ovu za bočni poklopac kupil.
Ne zaboravi kupiti onu zaštitnu gumicu koja dolazi otraga na balansnu oprugu (tam gde se kopča top link) kad bu več sve širom da se i ona promjeni. Probaj otraga na repu hidraulika (sa desne strane) imaš onaj mali šarafič (ključ 13) odšarafi ga i probaj odšarafiti maticu koja je ispod te zaštitne gumice, a ako neide možeš malo polupati okolo po kučištu ili zagrijati ako imaš sa čim. Ako nebu išlo ostavi budem ja, jedino se bojim da je jako zapeklo pa bu možda trebala i ta matica nova.

Razvodnik, sigurnjak i gumice imaš?
Kak izgleda cilindar, jel jako izdrapan? Ako je daj ga nekom tokaru da ga malo prešmirgla, ali ne potokariti nego prešmirglati. Karike su predpostavljam ok, ali probaj ju izvaditi i metnuti u cilindar da vidiš kolko ima lufta.

Sad moram malo cinkati Puknutog, ali ovu poruku mi je sad poslal na pp.
Pošto se on navodno deklarira kao mehaničar ti ti sam razmisli :lol::lol:

1510e.jpg
dobro, sutra prvo obavim kupnju toga svega, odem po kliješta za segere, pa krećem....

znam ja puknutog, gajba pive je već spremna... ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Trebal si se prije setiti...
Ne, nebi te štel više štentati ;)
Setil sam se ja več davno, ali .....

Samo ti zaštentaj kad god očeš ;)
Al kod Mrkog nas nemoj ometati jer buš stvarno dobil :axe:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
...
Al kod Mrkog nas nemoj ometati jer buš stvarno dobil :axe:
Mislil sam donesti gajbu PAN-a, ali onda nebum, jer Vas nebi štel štentati...:mrgreen:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mislil sam donesti gajbu PAN-a, ali onda nebum, jer Vas nebi štel štentati...:mrgreen:

e muhaničar, ***** ti... mogel sam uštedit 100 kunića....:axe::axe::axe:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

alkohol i posel nejde skupa....!!!!!!!!!!!!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
alkohol i posel nejde skupa....!!!!!!!!!!!!
Svakako. Piva je bila namijenjena promatračima (Muhaničar je rekel da bu samo fotkal) :rolfer:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Svakako. Piva je bila namijenjena promatračima (Muhaničar je rekel da bu samo fotkal) :rolfer:

dečki mene je strah da ne ona na repertoaru:
"čim već babic, kilave dijete...!"

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Puknutog od PAN-a peče rit pa onda rađe nemoj :lol:
e muhaničar, ***** ti... mogel sam uštedit 100 kunića....:axe::axe::axe:
Ja bum platil tri gajbe i na kraju putnu samo da ne dojde :mrgreen:
Mislil sam na ZJ-a, da si nebi Puknuti slučajno kaj krivo protumačil ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
Puknutog od PAN-a peče rit pa onda rađe nemoj :lol:
Pa kaj vi to mislite delati?

Ja bum platil tri gajbe i na kraju putnu samo da ne dojde :mrgreen:
Mislil sam na ZJ-a, da si nebi Puknuti slučajno kaj krivo protumačil ;)
A tak! Onda nebuš nikaj zaslužil :lol:

Na vrh