• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
dečki, uvatite se posla, ljubav i zajebancija u slobodno vrijeme... ;)
staro kučište skroz razmontirano, jednog segera sam pomotao, onaj mali na kardanskoj, na zadnjem ležaju iznutra, pa ako netko ima...
novo kučište očišćeno, oprano i spremno za sklapanje...
diferencijal složen, sve brtve ( osim one male za pumpu), semering, diht-masa i novi filter za pumpu kupljeno...
idem pomalo čistiti spojeve i za danas dosta...
Pozdrav!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
i jedno pitanje, ovaj ležaj moram skidati ili ne?

Uploaded with ImageShack.us
Mislim da treba da bi mogel promjeniti semering.
Kad je več kardanska vani pogledaj ju sa druge strane da nije poderana (onaj dio koji ulazi u pumpu hidraulike) I pogledaj igličasti koji je u pumpi.
Ako si strgal onu dugačku rascjepku koja ide kroz spojnu čahuru, kupi drugu ili javi ako nema da potržim tu (da nebi moral čavle ili drote ugrađivati nutra)

Nego kak si ti danas krenul mi se vidi da nas nebu ni trebalo :scratch
Neznam samo gde se zgubil Puknuti. Da on morti več nije kod tebe?
Pred dva dana kad si ga pital jel dojde je rekel da kaj ne čuješ da več gume cvile, a sad niti da se javi :scratch

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pred dva dana kad si ga pital jel dojde je rekel da kaj ne čuješ da več gume cvile, a sad niti da se javi :scratch
Da bi me pustila treba : opiturati stan , nanositi drva , prićvrstiti karniše , objesiti lustere , prebrati krumpir . timariti ribice , voziti peglu , usisavač , oribati šparet .
Ako ima naćina da se to odradi on-lajn dajte mi stranicu ja bum tu naokruglo

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mislim da treba da bi mogel promjeniti semering.
Kad je več kardanska vani pogledaj ju sa druge strane da nije poderana (onaj dio koji ulazi u pumpu hidraulike) I pogledaj igličasti koji je u pumpi.
Ako si strgal onu dugačku rascjepku koja ide kroz spojnu čahuru, kupi drugu ili javi ako nema da potržim tu (da nebi moral čavle ili drote ugrađivati nutra)

a kaj ja znam jel poderana ili ne? eto, zbog takvih stvari morate doći...
rascjepka je čitava, ne treba druga, samo mi je seger otišel, njega ak imaš, donesi...
budete vi došli, ja sam ti rekao da pumpu i poklopac neću dirati, to je za vas...
sve ostalo mogu, ali ovo neću...

cilindar sam skinuo s poklopca, i ne bih ga nikam nosi, mislim da je dobar...
a dobrog tokara nemam blizu, koji bi to dobro napravio...

Posljednje uređivanje:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Da bi me pustila treba : opiturati stan , nanositi drva , prićvrstiti karniše , objesiti lustere , prebrati krumpir . timariti ribice , voziti peglu , usisavač , oribati šparet .
Ako ima naćina da se to odradi on-lajn dajte mi stranicu ja bum tu naokruglo

pa budeš stigel, imaš još tri dana...:lol::lol:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
evo dokud se danas došlo, a mislim da mogu i dalje...

@muhaničar- zašto ja nebih mogao sastaviti komplet kotače, pa kasnije samo ugurati kardansku??
rekao si da treba segera staviti, a ja sad gledam, treba samo staviti seger iznutra, od pumpe, jer su ovi svi na mjestu i može se ostalo sastavljati, nesmet ničemu kasnije...
evo slika...
ovaj dio sam riješio, promijenio semering, i kupio novi seger i sve sastavio, može nazad i ne smeta ni diferencijal nit ikaj drugoga..

ovdje je isto seger na mjestu, i piksa je tu, samo se nabije u ležaj...

ja koliko vidim, nesmeta ak se metne diferencijal i sve ostalo do kotača, ak sam nekaj predvidio reci, ak nisam, idem to složit, tak da ostane samo pumpa i poklopac...
btw, skinuo sam balansnu oprugu... jedva...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
evo dokud se danas došlo, a mislim da mogu i dalje...

@muhaničar- zašto ja nebih mogao sastaviti komplet kotače, pa kasnije samo ugurati kardansku??
rekao si da treba segera staviti, a ja sad gledam, treba samo staviti seger iznutra, od pumpe, jer su ovi svi na mjestu i može se ostalo sastavljati, nesmet ničemu kasnije...
evo slika...
ovaj dio sam riješio, promijenio semering, i kupio novi seger i sve sastavio, može nazad i ne smeta ni diferencijal nit ikaj drugoga..

ovdje je isto seger na mjestu, i piksa je tu, samo se nabije u ležaj...

ja koliko vidim, nesmeta ak se metne diferencijal i sve ostalo do kotača, ak sam nekaj predvidio reci, ak nisam, idem to složit, tak da ostane samo pumpa i poklopac...
btw, skinuo sam balansnu oprugu... jedva...
Pa ovak po slikama izgleda da možešsastaviti. Mislil sam da ima seger iznutra kod semeringa koji sprečava da se kardanska izvadi, ali tu ga ne vidim pa onda sastavljaj.

Poslikaj mi vrh kardanske ili pogledaj da nije ukopano. Mora biti ravno.

Seger koji je problem, onaj napred na kardanskoj?
Daj mi dimenzije i debljinu. Ja bum zel kojekakvih ali za svaki slučaj.

Znači subota bi bila radna?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa ovak po slikama izgleda da možešsastaviti. Mislil sam da ima seger iznutra kod semeringa koji sprečava da se kardanska izvadi, ali tu ga ne vidim pa onda sastavljaj.

Poslikaj mi vrh kardanske ili pogledaj da nije ukopano. Mora biti ravno.

Seger koji je problem, onaj napred na kardanskoj?
Daj mi dimenzije i debljinu. Ja bum zel kojekakvih ali za svaki slučaj.

Znači subota bi bila radna?

kaj tu nesmije bit ova rupa?

nije više seger problem, sve sam našao i kupio, poljostroj ima sve, samo plati... ;)
ok, ja ću ovo sklopiti, a reci onda kaj s tom kardanskom...
a gle, ima još poklopac i pumpa, poklopac sam ja do pola rastavio, tak da nema više puno...
ako baš mora biti subota, nek bude, kaj se mene tiče, može se i sutra doći, da se složi još pumpa i poklopac, i da je gotovo...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
kaj tu nesmije bit ova rupa?

nije više seger problem, sve sam našao i kupio, poljostroj ima sve, samo plati... ;)
ok, ja ću ovo sklopiti, a reci onda kaj s tom kardanskom...
a gle, ima još poklopac i pumpa, poklopac sam ja do pola rastavio, tak da nema više puno...
ako baš mora biti subota, nek bude, kaj se mene tiče, može se i sutra doći, da se složi još pumpa i poklopac, i da je gotovo...
Pa nisam se baš sa tom rupom susretal, i da ti ikreno velim nisam još nikad videl. Taj dio gde je rupa, ali onaj gornji ulazi u pumpu hidraulike, a u njoj je igličasti i ti nebi smjelo biti poderano.

Mi smo se dogovorili za vikend i ja sam planiral subotu.
Znači kaj se mene tiče subota.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa nisam se baš sa tom rupom susretal, i da ti ikreno velim nisam još nikad videl. Taj dio gde je rupa, ali onaj gornji ulazi u pumpu hidraulike, a u njoj je igličasti i ti nebi smjelo biti poderano.

Mi smo se dogovorili za vikend i ja sam planiral subotu.
Znači kaj se mene tiče subota.

ja ne kužim kaj ta rupa smeta, ali ok...
i kaj ju uopće dere iznutra toliko kad je ležaj izvana??
kakva riješenja imaju, kupnja nove il se nekaj da napraviti?
sad zvao poljostroj, nova je 775kn:roll::roll:
ma znam, subota je dogovor, i tak će bit...
s moje strane bi bilo dobro kad bi došel odmah, da ja već sutra mogu orati ;)
idem ovo sve sastavit polako...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pošto je novo kučište treba podesiti luft na ležajevima diferencijala , malog od diferencijala , zazor zupčanika diferencijala i zazor poulosovina ..nema šanse da su dva kučišta ista ?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pošto je novo kučište treba podesiti luft na ležajevima diferencijala , malog od diferencijala , zazor zupčanika diferencijala i zazor poulosovina ..nema šanse da su dva kučišta ista ?

kaj oćeš reć? da sad moram sve rastavljat?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kaj oćeš reć? da sad moram sve rastavljat?
Ne ako je dobro ,zazor difa provjeri ispod poklopca hid.
zazor uzubljanja ako je zazor difa OK
zazor osovina tak kad je ugradiš(prvi put) .
Sve to ima u priručniku , jesi Ga naućio napamet?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

iskreno, nneam pojma o čem pričaš... ja sam samo stavljao nazad kak je bilo, i čini mi se da je sve sjelo kak je bilo, diferencijal možda i bolje, jer se onako i klimao na ona tri šarafa kaj se držao...
kaj nisi to mogao prije reć?
sad neću moći spavat...
ja sam mislio ovako... sutra kad završim i lijevu stranu, malo ga provozam, malo lijevu kočnicu stisnem, malo desnu, ako me bude vrtio u krug, dobro... ako ne... jebiga...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Mislim da bu to tvoj dio posla :rolfer:

Mrki, mrki. Pa nemrem ja o svemu razmišljati, ja sam mislil da to znaš, pa nisam ništ govoril :madmana:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
iskreno, nneam pojma o čem pričaš... ja sam samo stavljao nazad kak je bilo, i čini mi se da je sve sjelo kak je bilo, diferencijal možda i bolje, jer se onako i klimao na ona tri šarafa kaj se držao...
kaj nisi to mogao prije reć?
sad neću moći spavat...
ja sam mislio ovako... sutra kad završim i lijevu stranu, malo ga provozam, malo lijevu kočnicu stisnem, malo desnu, ako me bude vrtio u krug, dobro... ako ne... jebiga...
Kak ti to misliš, bez ulja?

Na vrh