• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ZJ kaže:
To ti je najdulji, no najtočnii put. Kad to pogodiš, različitu zahvat prve brazde pri različitim dubinama oranja podesit ćeš na onoj okomitoj polugi sa zubima.
Na poluzi sa zubima se podešava odnosno uravnotežava sila koja nastaje djelovanjem pluga , tj plug nastoji traktor okrenuti u desno , ako volan vuče u stranu onda se to tu podešava .
Plug se inace podešava doma na ravnom (najbolje) betonu , tako da se ljevi kotači navezu na podložak visine ekvivalntno dubini na koju planiramo orati .točka.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
može to sve i od oka na njivi...
sreća, još uvijek vidim ko orao... :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mrki88 kaže:
može to sve i od oka na njivi...
sreća, još uvijek vidim ko orao... :mrgreen:
Pitanje jel znaš kaj gledati 8)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ja mislim da znam, a mislit je drek znat!

znači, kada se zakači plug za traktor, potrebno je nariktati ga na španerima. kraj lemeša prve brazde ide sa unutarnjim rubom desne gume..
zatim na toplinku, kada je plug spušten na ravno, nariktati brazde tako da je zadnja za prst,dva od poda..
zatim, nariktati ga da stoji vodoravno, i kad se ore prva brazda i kada je traktor u brazdi plug mora biti vodoravno sa površinom...

jel tako?? :supz: 8)

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Mrki88 kaže:

znači, kada se zakači plug za traktor, potrebno je nariktati ga na španerima. kraj lemeša prve brazde ide sa unutarnjim rubom desne gume..
zatim na toplinku, kada je plug spušten na ravno, nariktati brazde tako da je zadnja za prst,dva od poda..
zatim, nariktati ga da stoji vodoravno, i kad se ore prva brazda i kada je traktor u brazdi plug mora biti vodoravno sa površinom...

pazi! prednja brazda neka ti je jedno za 2 prsta od poda a ne zadnja,zadnja mora bit na podu!

Da,kada je plug u zemlji on mora biti vodoravno,nema veze kak izgleda dok nije u zemlji,je če on tada biti nagnut na lijevu stranu i prednja brazda če biti višlja od zadnje,neizgleda vizualno lijepo kad ga spustiš na ravan beton,ali kad je u zemlji,on tada mora orat kao urica !!!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mrki88 kaže:

osvrt na boldano , ako sam skontao kaj si napisao onda prva brazda ne bude rezala 8)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ok, znači prva brazda u zrak...

Puknuti, onda nisi skontao...
ne mislim na špic lemeša, već na kraj, da kraj lemeša bude do nutarnje strane gume...

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
mijenjao sam ležaje na tanjjuračama, i sad nakon što su malo radile, na tim novim ležajima ima lufta...
jel bi trebalo još dotegnut ili su ležaji loši i neodgovaraju??

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
jedno pitanje za majstore, a vezano uz moj auto Peugeot 106, 1.0 benzinac..

počeo mi je trokirati u vožnji i na leru sam sebi dodaje i oduzima gas, od 1500 do 2000 okretaja...
svjećice i kablovi su nedavno promijenjeni, a ja sad mislim da je to do dizni, jesam u pravu?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Mrki88 kaže:

počeo mi je trokirati u vožnji i na leru sam sebi dodaje i oduzima gas, od 1500 do 2000 okretaja...
svjećice i kablovi su nedavno promijenjeni, a ja sad mislim da je to do dizni, jesam u pravu?

Prijatelju otišel ti je tkzv "sep motorić" u vječna počivališta.
To ti je jedna zaklopka pomoću koje se regulira količina zraka u gorivu, tj. dali motor
Će raditi pod „ćokom“ ili u normalnom režimu. Lako ga budeš pronašao na usisnoj ti je grani
da dva vijak sa torax 20 ili 25 (sad više napamet ne znam) ga budeš odšrafil i skinul dole.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mrki88 kaže:

Vjerojatno ti šteka ventil ler gasa , Ne poznajem taj model motora ,obično to ovak radi i izgleda .
http://autorepair.about.com/cs/troubleshooting/l/aa042603a_08.htm

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
jel se to da razdelat il se mora kupit nova??

a jel može biti i do dizna??
ja mislim da to ima nekakve veze jer je kod nas na Ini gorivo jako "kvalitetno", a i ventili mi se dosta čuju kad ga malo stisnem...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako je to moara se mjenjati . Ali govoriti napamet stvarno nema smisla ,a i nisma tu baš doma. .Imam i sam takvog koji si sam daje gas ...ne cuka pa da me ne cukne po đepu slušam ga kako pjeva notalitet na semoforu .
To kaj čuješ kad ga prišerafiš je detonacija u cilindru a ne ventilima

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
puknuti kaže:
Mrki88 kaže:

Vjerojatno ti šteka ventil ler gasa , Ne poznajem taj model motora ,obično to ovak radi i izgleda .
http://autorepair.about.com/cs/troubleshooting/l/aa042603a_08.htm

puknuti 5+ za tebe! Točno tak taj ventili izgleda kod motora PSA grupacije.
I on je zaštekao tj. više se ne uvlači nego je stalno zatvoren.

Mrki88 kaže:
jel se to da razdelat il se mora kupit nova??

a jel može biti i do dizna??
ja mislim da to ima nekakve veze jer je kod nas na Ini gorivo jako "kvalitetno", a i ventili mi se dosta čuju kad ga malo stisnem...

Mrki88 nažalost u rijetko kojim slučajevi se da razdelati,
većinom se mora kupiti novi.

To sa diznama nema nikakve veze, da su dizne upitaju auto bi ti duge verglal i težko zapalio,
a i ne bi bio pri snazi tj. vožnja bi bila skoro pa nemoguća i sigurno bi se prebacio u
"SAVE MODE".

Što se tiče "kvalitetnog" goriva on ti nemaju nikakve veze sa tim ventilom, većinom ti se to
dešava kad se auto vozi na kraćim relacijama (pali -gasi -pali). A to kad stisneš da se čujeju ventili to mi je malo čudno jer se hidro podizači većinom čujeju na "ler" gasu.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ok, znači ventil ler gasa, tak se zove točno?

Hvala na pomoći...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Mrki88 kaže:
ok, znači ventil ler gasa, tak se zove točno?

Hvala na pomoći...

Dok sam ja bio u PEUGEOT-u mi smo to zvali "sep motorić".

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
zbalija, jel može da ja poslikam motor, pa ti meni na slici označiš gdje to je??
dal se nekako može isprobati jel u tome kvar?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Mrki88 kaže:
zbalija, jel može da ja poslikam motor, pa ti meni na slici označiš gdje to je??
dal se nekako može isprobati jel u tome kvar?

Može poslikaj usisnu granu ja ti budem označiti na slici gdje je ili
ću ti reći sa kojeg kuta trebaš bolje poslikati.
Kako sam ti već prije rekao izgleda kao mali valjak na kojeg ide par živca i
pričvršćen je sa dva vijak.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mrki
tstnd.gif
..iako je 80-90% taj motorić postoji još 10 razloga zašto mogu biti ti simptomi .
O davača položaja leptira gasa , osjetnika rashladne tekučine pa do stočuda .
Auta treba priključiti na tester gdje je vjerojatno da se vidi greška tj. koji element ne radi .
Motorić ler gasa od 300kn zamjenski do 1000 kn orginal ..s obzirom da je u pitanju francuz očekuj još koju kunu gore .
Možda se i varam , cijena dijelova svakodnevno pada . 8)

Najnoviji postovi

Na vrh