• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Znam da je nov najbolji, ali ako ti je potreban traktor a nemožeš da nađeš poklopac onda zavari završi posao pa kasnije trazi i polako sređuj.
nije potreban, kuruzu sam pobrao, posijao štra sam imao, pa mogu čekat...
riješit će se i to kroz neko vrijeme...

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ode ovaj svet u *****!!
sad sam zvao jedno desetak oglasa za dijelove, i nema poklopca ispod 1500kn.
za popizdit!!

@muhaničar
onaj tvoj gospon iz Dubrave kaj si mi dal broj, veli mi da je isti poklopac u serijama 540/542/577 i čini mi se 558, nažalost nema ni jednoga, a ovaj iz Ruševca ima i novi i polovni i za svaki traži 1700kn....

tak da znaš, jer smo jednom pričali o tome, isto je netko trebao poklopac, pa ga je našel za 600kn, a nemrem nać temu i nemrem se sjetiti kome je trebao...:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
ode ovaj svet u *****!!
sad sam zvao jedno desetak oglasa za dijelove, i nema poklopca ispod 1500kn.
za popizdit!!

@muhaničar
onaj tvoj gospon iz Dubrave kaj si mi dal broj, veli mi da je isti poklopac u serijama 540/542/577 i čini mi se 558, nažalost nema ni jednoga, a ovaj iz Ruševca ima i novi i polovni i za svaki traži 1700kn....

tak da znaš, jer smo jednom pričali o tome, isto je netko trebao poklopac, pa ga je našel za 600kn, a nemrem nać temu i nemrem se sjetiti kome je trebao...:scratch
Evo sad ga zvao i provjerio. Stvarno 1 700 kn :supris: i još k tome prazan.
A jebiga Mrki, nema se više, rat je bio davno, a onda je bilo robe bagatela.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Evo sad ga zvao i provjerio. Stvarno 1 700 kn :supris: i još k tome prazan.
A jebiga Mrki, nema se više, rat je bio davno, a onda je bilo robe bagatela.

hehe, najskuplji mi je bio 2600kn...:rolfer::rolfer::rolfer:
a ništa, sad ću tražit i od 577, valjda će biti nešto...
a kad sam tražio prije 5,6 mjeseci, našao sam tu negdje blizu za 1000kn, al sam zagubio broj, a znam tko ga ima pa idem i to vidjeti...
nešta će valjda bit...:prayer::prayer:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
izgleda da mi bude trebalo i zadnje korito, mislim na ono gdje je hidraulika smještena i getriba,....
kak je cijena toga polovnog kod vas i jel paše od kojega drugoga tipa IMT-a, jel tko zna?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
izgleda da mi bude trebalo i zadnje korito, mislim na ono gdje je hidraulika smještena i getriba,....
kak je cijena toga polovnog kod vas i jel paše od kojega drugoga tipa IMT-a, jel tko zna?
Zašto to :scratch

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Zašto to :scratch

slika poklopca, vidi se linija pucanja

i slika kučišta, gdje se vidi da je i ono krenulo pucati, a i na dva mjesta gdje dolaze šarafi koji drže poklopac, puklo je meso...

Uploaded with ImageShack.us

eto zato, ako imaš kaj bolje i jeftinije, a da isto valja za predložit, javi...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
slika poklopca, vidi se linija pucanja

eto zato, ako imaš kaj bolje i jeftinije, a da isto valja za predložit, javi...
Onda ti netreba kučište getribe nego cijelo zadnje kučište diferencijala.
****** majku lijepi lom :shock:.
To inače jako rijetko puca tak da možda i nije tak pretjerano jer malo kome treba, jedino ako ga razbije otraga kad popucaju šarafi na konusno tanjurastom zupčaniku.
Probaj zvati (brojeve imaš) radi informacije, mada ja da sam na tvojem mijestu bi to povaril, popravil navoje koji se daju spasiti (ako se slučajno nedaju nema veze zaštiftaš ga i teraj dalje) i najdi si nekoga da ti dobro složil hidraulik.....
Nadam se da broj nije natučen otraga, a ni tu kod pukotine nego na kučištu getribe :scratch

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Onda ti netreba kučište getribe nego cijelo zadnje kučište diferencijala.
****** majku lijepi lom :shock:.
To inače jako rijetko puca tak da možda i nije tak pretjerano jer malo kome treba, jedino ako ga razbije otraga kad popucaju šarafi na konusno tanjurastom zupčaniku.
Probaj zvati (brojeve imaš) radi informacije, mada ja da sam na tvojem mijestu bi to povaril, popravil navoje koji se daju spasiti (ako se slučajno nedaju nema veze zaštiftaš ga i teraj dalje) i najdi si nekoga da ti dobro složil hidraulik.....
Nadam se da nije natučen otraga, a ni tu kod pukotine nego na kučištu getribe :scratch

kak?? danas sam probal, urezal navoje, ali nike koristi, premalo mesa ima da bi dobro držao...
hidraulik je dobro složen, rekel sam ti da sam ja kriv kaj je pukel, al kaj sad...

o kakvom broju pričaš? a i kaj ak je natučen?:scratch:scratch

i još nekaj, tamo gdje pokazuju crvene strelice usu bili šarafi, a kaj znači rupa gdje pokazuje zelena strelica?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
kak?? danas sam probal, urezal navoje, ali nike koristi, premalo mesa ima da bi dobro držao...
hidraulik je dobro složen, rekel sam ti da sam ja kriv kaj je pukel, al kaj sad...

o kakvom broju pričaš? a i kaj ak je natučen?:scratch:scratch

i još nekaj, tamo gdje pokazuju crvene strelice usu bili šarafi, a kaj znači rupa gdje pokazuje zelena strelica?

Pa nemreš samo narezati. Prvo treba rupe nadovariti, pa probušiti i tek onda narezati navoje.
Te rupe su ako nisam slučajno zaboravil, bušene skroz :scratch.
Ako jesu dalo bi se i drugačije riješiti
badidea014.gif

Valjda traktor ima broj, jedino ako je na pločici ispod volana :scratch

Sa onom rupom označenom plavom strelicom su u tvornici pojačali kučište ili olakšali traktor. Nesluži ničem ;)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa nemreš samo narezati. Prvo treba rupe nadovariti, pa probušiti i tek onda narezati navoje.
Te rupe su ako nisam slučajno zaboravil, bušene skroz :scratch.
Ako jesu dalo bi se i drugačije riješiti
badidea014.gif

Valjda traktor ima broj, jedino ako je na pločici ispod volana :scratch

Sa onom rupom označenom plavom strelicom su u tvornici pojačali kučište ili olakšali traktor. Nesluži ničem ;)
jesu ga pojačali, u ***** materinu!!
sve mi to već ide na k... lagano!!!
koliko bi otprilike došle ruke da mi majstor to sve posloži, a ja da uzmem druge dijelove, mislim i novo kučište i poklopac??

broj šasije je tu malo naprijed na slici, na spoju kučišta i getribe, tak da je on ok...
a pošto je na kučištu, kakva je procedura i cijena da se ponovo taj broj ukuca na moguće novo kučište koje bi se metnulo(možda)?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
jesu ga pojačali, u ***** materinu!!
sve mi to već ide na k... lagano!!!
koliko bi otprilike došle ruke da mi majstor to sve posloži, a ja da uzmem druge dijelove, mislim i novo kučište i poklopac??

broj šasije je tu malo naprijed na slici, na spoju kučišta i getribe, tak da je on ok...
a pošto je na kučištu, kakva je procedura i cijena da se ponovo taj broj ukuca na moguće novo kučište koje bi se metnulo(možda)?
Pa da se to premeče ima dobrih dva dana posla, ako ne i tri od ranog jutra do trde kmice, pa si ti sad računaj. Ako jedan majstor zidar ima dnevnicu 400 kn od 7 do 17?

Čekaj gde je onda broj? na kučištu getribe ili na kučištu diferencijala?

Nemoj se mučiti sa kučištem. To se da zavariti, a poklopac buš zaštiftal a možeš i šarafe ugraditi odozdo.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa da se to premeče ima dobrih dva dana posla, ako ne i tri od ranog jutra do trde kmice, pa si ti sad računaj. Ako jedan majstor zidar ima dnevnicu 400 kn od 7 do 17?

Čekaj gde je onda broj? na kučištu getribe ili na kučištu diferencijala?

Nemoj se mučiti sa kučištem. To se da zavariti, a poklopac buš zaštiftal a možeš i šarafe ugraditi odozdo.

dobro, ak sam mogel šogorova zetora čitava sastavit, mogu i svog, taj trošak je zanemariv, par kila živaca i gajba pive i to je to....

kaže u papirima na spoju kučišta i getribe, a sad je mrak da idem gledat jel na kučištu il getribi, al mislim da je na kučištu broj...

dobro, neću mijenjat kučište, zavarit ću ga, ali kako misliš šarafe metnut "odozdo"? da napravim navoj na poklopcu? a kak onda ga zašarafit? rastavit traktor??:scratch:scratch
u kur ac!!!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
dobro, ak sam mogel šogorova zetora čitava sastavit, mogu i svog, taj trošak je zanemariv, par kila živaca i gajba pive i to je to....

kaže u papirima na spoju kučišta i getribe, a sad je mrak da idem gledat jel na kučištu il getribi, al mislim da je na kučištu broj...

dobro, neću mijenjat kučište, zavarit ću ga, ali kako misliš šarafe metnut "odozdo"? da napravim navoj na poklopcu? a kak onda ga zašarafit? rastavit traktor??:scratch:scratch
u kur ac!!!!
Ne prostači. Ti si moderator ;)
Znal sam da se buš odma primil posla kad čuješ cijenu :rolfer:
Živce pripremi, a pive se kloni .........

Ne navoj na poklopcu, nego probušiš rupe skroz (ako nisu,a ja mislim da jesu jer IMT je to) i složiš jedan komad flaha sa dvije rupe koje pašu na te oštečene i zavariš na njh šarafe odgovarajuče dužine, ugradiš ih odozdo i malo priheftaš za kučište da ti ne opadnu kad buš metal poklopac hidraulika. matice odozgo i to bu to. Onaj flah za kojeg budu ti šarafi zavareni bu ih držal međusobno da se ne vrte kad buš ih stezal. Normalno flah mora biti barem 5 mm.
Ja bi ih ipak radije probal popraviti mada sam i zaboravil da na njh ide i ručna pa moraju biti dobro popravljeni

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Ne prostači. Ti si moderator
Znal sam da se buš odma primil posla kad čuješ cijenu
Živce pripremi, a pive se kloni .........

Ne navoj na poklopcu, nego probušiš rupe skroz (ako nisu,a ja mislim da jesu jer IMT je to) i složiš jedan komad flaha sa dvije rupe koje pašu na te oštečene i zavariš na njh šarafe odgovarajuče dužine, ugradiš ih odozdo i malo priheftaš za kučište da ti ne opadnu kad buš metal poklopac hidraulika. matice odozgo i to bu to. Onaj flah za kojeg budu ti šarafi zavareni bu ih držal međusobno da se ne vrte kad buš ih stezal. Normalno flah mora biti barem 5 mm.
Ja bi ih ipak radije probal popraviti mada sam i zaboravil da na njh ide i ručna pa moraju biti dobro popravljeni

a ne, sad nisam moderator, sad sam "obični forumaš" sa problemom, pa mogu... :)
jebate, to mi ni palo na pamet, svaka čast majstore, evo bodova za reputaciju... :supz::supz:
jbga, sad bi ja to sutra napravil, al nemam poklopca...:(:(:madmana:
jojjjjj, kako nevolim kad mi je stroj izvan funkcije.... :axe::axe::madmana:
a kaj veliš da zbušim veće rupe za jače šarafe, sad su nutra 12, a ja bi 14 -ce šarafe metnul? naravno, sam na te rupe gdje tak moranm napravit...

Muhaničar, puno hvala na pomoći, legenda si!!! Nadam se da ću te jednoga dana i uživo upoznati... a mogel bi mi doći i malo pomoći, dve glave su pametnije od jedne... ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
jebate, to mi ni palo na pamet, svaka čast majstore, evo bodova za reputaciju... :supz::supz:
jbga, sad bi ja to sutra napravil, al nemam poklopca...:(:(:madmana:
jojjjjj, kako nevolim kad mi je stroj izvan funkcije.... :axe::axe::madmana:
a kaj veliš da zbušim veće rupe za jače šarafe, sad su nutra 12, a ja bi 14 -ce šarafe metnul? naravno, sam na te rupe gdje tak moranm napravit...

Muhaničar, puno hvala na pomoći, legenda si!!! Nadam se da ću te jednoga dana i uživo upoznati... a mogel bi mi doći i malo pomoći, dve glave su pametnije od jedne... ;)
Putni troškovi, dnevnica, terenski dodatak i pun pansion. Dolazim odmah ;)

Mislm da ti netrebaju veče rupe jer buš onda moral bušiti i na poklopcu, a odmah je i malo slabiji.
Da ne zaboravim, nemoj zaboraviti staviti malo diht mase ispod toga flaha da nebi išlo ulje.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Putni troškovi, dnevnica, terenski dodatak i pun pansion. Dolazim odmah ;)

Mislm da ti netrebaju veče rupe jer buš onda moral bušiti i na poklopcu, a odmah je i malo slabiji.
Da ne zaboravim, nemoj zaboraviti staviti malo diht mase ispod toga flaha da nebi išlo ulje.

uff, pa kupim kučište drugo...:rolfer::rolfer:
neka, evo kad složim, ima da dođeš na roštilj i cugu, smještaj osiguran....
ja se nadam da se više nećemo čuti u vezi traktora, a ovako uvijek možemo porazgovarati...:partyman::partyman:

edit: a kak bi bilo da povarim ovaj poklopac, ali ne skroz profi varenje, već malo iskusniji varioc, ali ipak ne dosta iskusan?
jel bi to držalo kad bi se malo pazilo na opterećenje i nebi bilo divljanja sa hidraulikom?
ili ipak previše tražim?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
uff, pa kupim kučište drugo...:rolfer::rolfer:
neka, evo kad složim, ima da dođeš na roštilj i cugu, smještaj osiguran....
ja se nadam da se više nećemo čuti u vezi traktora, a ovako uvijek možemo porazgovarati...:partyman::partyman:

edit: a kak bi bilo da povarim ovaj poklopac, ali ne skroz profi varenje, već malo iskusniji varioc, ali ipak ne dosta iskusan?
jel bi to držalo kad bi se malo pazilo na opterećenje i nebi bilo divljanja sa hidraulikom?
ili ipak previše tražim?
Pa čuj moji puti su ti ko puti gospodnji tak da nikad se nezna u kojem smjeru i kad se ide.Možda jednom kad bum na tvojoj relaciji ili ti na mojoj ;)

Čini mi se da je taj poklopac več bil jednom varen :scratch
Veliš da bi se pazilo sa opterečenjem, a kak?
Naprimjer nosiš tanjurače udariš u grabu one poskoče i ti više ne paziš, jel tak?

Možeš probati. Onak iskreno da je moj ja bi popravljal, ali tuđeg nikad.
Računaj da ti je kila gusenih elektroda (čini mi se) oko 150 kn, a kad se upustiš u takav posel kila nije ništ.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa čuj moji puti su ti ko puti gospodnji tak da nikad se nezna u kojem smjeru i kad se ide.Možda jednom kad bum na tvojoj relaciji ili ti na mojoj ;)

Čini mi se da je taj poklopac več bil jednom varen :scratch
Veliš da bi se pazilo sa opterečenjem, a kak?
Naprimjer nosiš tanjurače udariš u grabu one poskoče i ti više ne paziš, jel tak?

Možeš probati. Onak iskreno da je moj ja bi popravljal, ali tuđeg nikad.
Računaj da ti je kila gusenih elektroda (čini mi se) oko 150 kn, a kad se upustiš u takav posel kila nije ništ.

dogovoreno, ak ideš u ludnicu(Popovača) svakako navrati, smještaj ti je osiguran... :) :)

je, bil je varen, ali to smo ja i kolega tek toliko, kad sam mijenjal dvokraku polugu pa je poklopac bil dole, pa smo ga usput malo povarili, ali je on onda koristil neke zelene elektrode, kalij-nekaj, a ne gusene, jer dela u takvoj firmi pa su mu stari majstori rekli da su te bolje za gus variti...
budem ovaj tjedan još skočil do par trgovaca dijelovima, dole do Okučana, ove kaj znam i kaj sam čul za nih, pa nadam se da ću nekaj nać po pristojnoj cijeni...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
dogovoreno, ak ideš u ludnicu(Popovača) svakako navrati, smještaj ti je osiguran... :) :)

je, bil je varen, ali to smo ja i kolega tek toliko, kad sam mijenjal dvokraku polugu pa je poklopac bil dole, pa smo ga usput malo povarili, ali je on onda koristil neke zelene elektrode, kalij-nekaj, a ne gusene, jer dela u takvoj firmi pa su mu stari majstori rekli da su te bolje za gus variti...
budem ovaj tjedan još skočil do par trgovaca dijelovima, dole do Okučana, ove kaj znam i kaj sam čul za nih, pa nadam se da ću nekaj nać po pristojnoj cijeni...
Valjda krom :scratch ide i sa njima.
Još ako su po nabavnoj cijeni :D.

Najnoviji postovi

Na vrh