Evo, ovo je taj plug.
Znači na slici slikanoj odozgo se vidi koliko je crtalo odmaknuto od brazde, tj same daske pluga, crtalo nikako nesmije ići u pravcu s daskom jer bi u protivnome jarak ostao urušen, e štopalo bise jer kad brazda gura zemlju prema naprijed da je crtalo iznad nje štopalo bi ga i nebi se vrtjelo.
Na ovoj slici se vidi koliko bi crtalo trebalo biti odmaknuto od same daske da si ne smetaju jedno drugom.
To ovisi o plugu i samom traktoru, meni je recimo postavljeno tako jer imam na 565 onu kvrgu iza na kardanu pa mi smeta crtalo da ga povučem bolje naprijed!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ovo ti je pak zadnje crtalo i za njega je najvažnije da ti bude uvijek dobro poštelano jer ono ostavlja dobro odrezani jarak iza pluga i puno je važnije nego prvo crtalo!
Također isto mora biti odmaknuto nekih 3-5 cm od same daske i prema naprijed koliko je to moguće i potrebno.
To tako na izgled izgleda malo čudno, ali kad se ore dobijete dojam koda crtalo ide ukoso uz brazdu, a zapravo ide ravno te ostavlja fino odrezan i čist jarak, spreman za sljedeći prolaz!
Ja mislim da je to donekle dobro objašnjeno, ako imam krivo slobodno ispravite!
Inače plug je imt 2x13'', a na njemu su oltova nazubljena original crtala!
I kao što vidite plug nije klasični imt 2x12'', ako boje pogledate daske, vidjet ćete da su drugačijeg oblika.