Svakako IMT imam ih doma 4 komada 3 dvobrazna 12, 13 i 14'' i jedan jednobrazni 14''. i sa lošijim lemešima plug ide u zemlju i jako dobro ore, brazdu slaže super, ovi visoki se ne štopaju nikako, pa ni u največem korovu!
Prijatelj ima olt 2x12'', stavio je nove daske, lemeše, sve peraje, ama baš sve novo, ima IMT 567 sa kojim ga vuče i stvarno plug lijepo izgleda, nije polomljen niti savijen nigdje, a gdje god on poore tu samo raste trava iza tog pluga.
Kao dokaz da mu pokažem da taj plug jednostavno nevalja, ja sam jedan dan došao na njivu gdje je on orao sa svojim imt 2x13'', sasvim solidan plug i IMT 565, te smo napravili pokus:
On okrene dva kruga po njivi na nekih 30 cm ( jesenska brazda, početak 11 mj. malo vlažnija zemlja, ostaci od kukuruze) ide dobro, ne štopa se..
Pa zatim ja okrenem dva kruga po njivi isto tako pa reko da vidimo u proljeće što će biti!
I bi što bi, ono što on još ne može vjerovati, iza njegove 4 brazde raste raste trava (koštan, sirak...), a iza moje četiri brazde normalno čisto jesensko oranje, pa sad vi recite što mislite o oltovom plugu i tako vam je to trave bilo na svima njegovim brazdama.
Djed mi je poslije priča da se nekad prije to jako puno ljudima dešavalo ko je imao loše oranje da iza brazde raste trava, on i susjed kad su kupili IMT-e 533 i svaki si je uzeo odmah i plug, djed imta, a susjed olta, jednobrazne, susjed je s oltom malo orao jer je rasla trava, više je orao s djedovim imteom.
Pa sad vi recite, to je samo moje mišljenje i iskustvo!