Kolege,
pricalo se ovde na temu granotocca ili zeuzere .
Ja sam juce ujutro montirao 2 klopke u pokusaju da iskontrolisem ovog leptira.
Klopka je feromonska tj.*ima ampulu koja *siri* miris zenke i to je nacin da se ulove muski leptiri koji su znatno laksi i mogu da lete na vecoj visini.Ako njih nema ili ih ima manje onda si onemogucio ili umanjio oplodnju jaja koje znatno teza zenka polaze svud po krosnji , stablu a izgleda i tlu i to je cela prica..
Ako ih neko kupi vise onda moze imati masovan ulov .Ja sam mali i kupio sam 2 da bih imao informaciju o njihovoj pojavi i letu a onda izgleda da mora da radi i hemija..
Najbolja stvar je da sam jutros kontrolisao situaciju i u jednoj su se za prvu noc uhvatila 2 leptira
Znaci izgleda sasavo ali izgleda da radi kao i da zeuzere ima mada je neka procena bila da ce krenuti za 10-tak dana .
Nije marketing ali ljudi gledajte orahe , ukoliko primetite veci broj suvih proslogodisnjih grancica ne optuzujte zimu vec je sigurno zeuzera u pitanju i nabavite ovako nesto jer daje nadu da mozemo zajednicki da se izborimo sa ovom napascu.
Ova klopka je inace madjarskog proizvodjaca Csalomon pokusao sam zimus da ih kupim direktno ali je bilo veliko zezanje pa sam ih na kraju kupio preko firme i jednog prijatnog lika iz Sombora ali ne bih da me neko prijavi za reklamiranje..
Pozdrav !