deutz fahr k110
Član
- Tu od
- 26 Sij 2012
- Poruka
- 150
Evo, odjavio sam se youtube-a i ja ga vidim...
Nista, napravit cu ga kao javni i opet dobro...
ravnina za 10!!
ljepo ore plug
Evo, odjavio sam se youtube-a i ja ga vidim...
Nista, napravit cu ga kao javni i opet dobro...
Fino, Fino kolega, vidi se što kverneland može
Nego zakaj je tak plitko??? Da je malo jača dubina došli bi deflektori do izražaja i onda bi to bilo nešto drugačije!
Ili ako se ne varam tako bi se trebalo orati na natjecanju da se svaka brazda vidi?
Taj plug je prvenstveno i kupljen da ga napravim samo za natjecanje. Imam i dva kverneland pretpluznjaka s nosacima fali mi samo jos crtalo prednje i to je to... Eventualno podesivi deflektori. Ove je prijasnji vlasnik samo od neke stare zeljezurije povario na dasku direktno i to je to...
Ooooo i te kako trebaju... isao sam tri godine na natjecanje i trebaju pretpluznjaci i te kako...
Pa jasno da pretplužnjaci trebaju,sta bi inače čistilo gornji sloj zemlje.Malo mi je smiješno to čuti kada netko kaže da mu pretplužnjaci ili pera na daskama takozvani čistači ne trebaju,pa kakvo je to onda oranje ako dio mase ostaje vani.Ooooo i te kako trebaju... isao sam tri godine na natjecanje i trebaju pretpluznjaci i te kako...
Pa jasno da pretplužnjaci trebaju,sta bi inače čistilo gornji sloj zemlje.Malo mi je smiješno to čuti kada netko kaže da mu pretplužnjaci ili pera na daskama takozvani čistači ne trebaju,pa kakvo je to onda oranje ako dio mase ostaje vani.
A kad majstor cija se njima ore visoko pokosi psenicu pa iza tebe lijepo ostaju "peraje"...
Pretpluznjaci zakon za te stvari. U ovom "obicnom" oranju sam ih isprobao i ja sam deflektorima puno zadovoljniji i u kukuruzima i na strnjima tak da ih ni ne koristim. Nasao sam ih na otpadu, malo su poderani i krpao sam im daske jer nigdje nisam nasao nekoga da mi ih izradi po uzorku za neku normalnu cjenu.
Za natjecanje ih nisam montirao nikad (bile suse pa sam se bojao da ce smetati za ulazak u zemlju) ali za probe kod kuce jesam i onak, ne pozna se nista i u sporijem oranju dovoljno ciste pred pluznim tjelom da ne viri apsolutno nista van.
Natjecateljsko oranje je prica za sebe...
Inace, danas je plug opran, parkiran pod krov i zasticen protiv hrdje. sad doslovce vise nemam sto raditi
Gdje ima za kupit pretplužnjaci..
Hehe, vasar u Rumi... 100€ komad ganc novi s nosacima