mali plavi
Aktivni član
- Tu od
- 24 Srp 2012
- Poruka
- 1,541
ja pa imam glomaznoga OLT-a koj kaj god zaore...od poda do grede je 98 :icon_e_ugeek100 dok su novi lemeši) a razmak bome neznam...moral bi izmeriti...
slažem se z tobom...treba naštimat plug dečki,ako treba i sto puta izaći iz traktora,i dođeš na drugu njivu,i opet štelaš....
svaki plug mora zaoravat,ali pojedinci znaju biti lijeni....
nije svaka njiva ista.....
ja pa imam glomaznoga OLT-a koj kaj god zaore...od poda do grede je 98 :icon_e_ugeek100 dok su novi lemeši) a razmak bome neznam...moral bi izmeriti...
ajde molim te izmjeri ja jos taki Olt nisam vidio !!!!!!! Koji je to plug??
,,,,,,,,,, i ovo je oranje ,,,,,,,,,,,,, think):
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=DrORacOycTQ[/yt]
,,,,,,,,,, i ovo je oranje ,,,,,,,,,,,,, think):
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=DrORacOycTQ[/yt]
mi vršimo sa fahrom ,i s tarupom,i nema problema kod zaoravanja,treba naštimat plug dečki,ako treba i sto puta izaći iz traktora,i dođeš na drugu njivu,i opet štelaš....
svaki plug mora zaoravat,ali pojedinci znaju biti lijeni....
nije svaka njiva ista.....
e da dok padne kiša ali lani je baš i nije bilo..sad imam taktiku navesti lagano gnojnice da dobro namoči pa u brazdu:icon_super:Dok padne jedna kiša na kukuruziste onda se puno bolje zaorava...
misliš zapaliti okovnište?to pa nikako da uništim zemlju..:x:a možeš i upaliti sječku,ako odmah oreš,ili ako imaš ! onda je to neka druga priča
opet me nitko nekuži,sve je u redu sa štelanjem,imam i ja fahra i rotofreze ali uvjek one dvije brazde što love nutarnja dva reda gdje kombajn baca ljusku se znaju štopati ako ima puno mase i ako se ore na friško iza kombajna..jednostavno je okovina živa i sam bježi i leti na sve strane.:icon_eyes:
Jednobrazni je zakon za malo tko ima za orati.Kod mene je teška zemlja za obradu a neki ljudi forsiraju ferkiče i druge manje traktore da oru sa dvobrazdnim plugom i onda nema dubine i normalno nema ni usijeva jel nemože napraviti sijetveni sloj.Ja sam davno prije imao zetora 4911,obrađivao 10 hektara i sve orao sa jednobraznim plugom jel sam jedino tako mogao dobro poorati i zaorati kuruzovinu.Ma jednobrazni plug 16" može zaoraviti travu 2m visoku i kukuruzovinu cjelu visoku koliko hočeš, to je strava, samomu stavi dobro crtalo i uhvati red i samo gas, sve nestaje iz njega.