Ti to ozbiljno?
To nije genetsko, nego je loša navika i loša kontrola prilikom uzgoja. I može se pojavit bez ikakve relacije sa pasmom.
Očito nema mlijeka zbog zaostalog mastitisa.
Trebalo bi da ju tretirate za mastitis, a pitanje je isplativosti tog troška i kakve su šanse za pozitivan rezultat terapije.
tine nisam ni ja vjerovao dok nisam tjedan dana hodao po nizozemskoj, naime, a uvjerio sam se, a oni su dokazali, simentalska pasmina ima u sebi u svojim genima sisanje druge životinje, jer su tako tradicionalno uzgajani simentalci, znači sisanje krava a i tele teleta.
ja sam pitao da li je tu junicu možda sisalo simentalsko tele, jer vrlo je mala vjerojatnost da se pojavi mastitis odmah po telenju i da bude uništeno vime.
holsteini su genetski određeni da se jako rano odbijaju od sisanja, a to vidim i kod sebe u štali da nikad ne sisaju drugo tele .
genetski je možda uništilo drugo tele koje je predodređeno da sisa ovu junicu o kojoj je riječ, a njeni geni to nisu učinili.
nema tu liječenja pogotovo kad je situacija novčana vrlo napeta kod svih, znači rješenje je prodat u meso i kupit junicu koja je stelna par mjeseci kad se dade provjerit jer su takva grla jeftinija.
tine nisu nizozemci glupi, a najsmješnije mi je bilo kad su jasmina i ostali naše savjetodavce učili kako se sije grašak , a naši ljudi rekli e to valja poslušat jer to je iz eu, a oni pokupili tehnologiju kod mene.
ja iznosim mišljenje a junicu nisam vidio kao ni ti.
tine daj mi reci kad dolaziš da zna baka fiš paprikaš složit i zvrcni me preko skajpa trebam te nekaj