Pozdrav svima,
Ja sam novi na forumu kao i u proizvodnji povrca u plasteniku.
Do sada nisam diskutovao jer nemam iskustva ni znanja da dijeim savjete i pomazem niti sam mislio da imam problema - do sad
Ne znam da li je pravo mjesto za to ali posto prvi put nesto piskaram moram o sebi reci barem sledece a biste imali predstavu o mom znanju i radu oko plastenika:
- volim rad u plasteniku kao i u vrtu bez obzira koja je kultura
- ovo mi je prva godina da to radim u plasteniku
- povrce proizvodim samo za svoje potrebe,
- sa sela sam i odrastao sam uz "savjete" roditelja koji znaju samo za stajnjak i "tri petneske" (N-P-K 15-15-15),
- u plasteniku 5 x 6 metara zasadio sam zajedno paradajz, papriku i jedan red patlidzana - nadam se da nisam previse pogrijesio.
- paradajz sam zasadio u sredinu - zbog visine
Ne znam da li imam problem sa paprikama ali se bojim da je tako.
Naime, sa slika cete vidjeti da su mi paprike bujne vegetacije ali mi se cini da je premalo plodova i da se presporo formiraju i presporo rastu.
Cak sam primijetio da i cvijet otpada - ne mnogo ali ipak otpada/opada kako vec ...
Pincirao sam na dvije grane po uputstvima bas sa ovog foruma narocito ono o jednom plodu i dva lista koje ga hrane te otkidanje plodov i prvim racvama
Prehranjujem svakih 5 -6 dana sa 18-18-18 a svako cetvrto zalivanje Calcinit.
Sto se tice zalivanja, na ovu povrsinu i 30-ak strukova paradajza i nekih 120 strukova paprike izmedju zalivanja zelenim kristalonom izlijem jos 100 do 150 litara vode koja prenoci u kaci i zalivam strogo ujutro obicno oko 8 sati.
Interesuje me da li sam mnogo pogrijesi sto sam mijesao kulture pa i sorte paprike (Vedrana, DImentio i Kurtovskaa Kapija)
Vedranu i Kurtovsku Kapiju sam kupovao sjeme i proizveo rasad a Dimentio sam sam sebi od proslogodisnjeg uroda (na vani) ostavio sjeme i proizveo rasad,
Rasad sam tretirao po pravilima i sto se tice prehrane i zastite (savjeti sa ovog foruma)
Paprike su sijane u rasadnik krajem februara pod dupli najlon (tunel u plasteniku), pikirane krajem marta a zasadjene na lijehu pocetkom Maja (oko 10 do 15 maja).
Na slikama sam napisao koja sorta je na njima kako ne bih objasnjavao na siroko i nadugo.
Nadam se da nisam pretjerao sa pisanjem i slikama ali citajuci forum stekao sam utisak da je najvaznije sve sto napises "pojacati" slikama da bi se stekao pravi utisak.