Bio sam u savjetodavnoj, sve kako sam i mislio. Grinja nema, loš korijen uzrokovan lošim supstratom. Lijek vodotopivi fosfor, ako ne pomogne mora ići van paprika u zemlju. Korijen je slab i ne može da ishrani nadzemnu biljku, dolazi do pojave kloroze i bla bla...
Kod mene je ove god bila onako solidna rasada ali sam je pred samu sadnju zeznuo, zasusio i pretrpila je stres a i okasnio sam sa sadnjom :madmanaa sad ne ispustam brentacu iz ruku prskam je drimom svakih 5 dana ali vise necu moci ni to jer pocinje cvjetati a i oporavila se. Interesuje me u kojoj je fazi paprika gdje je sve uradjeno na vrijeme mislim na plastenik naravno tj. koliko kasnim? I jos me zanima koji mi nacin vezanja paprike savjetujete dali onaj sistem kao paradajz sto mi izgleda malo potesko ili onako sa vertikalnim spagama pored paprike.
Strah me to izreći jer mislim da sam krivo shvatio ali ako je to ista zemlja gdje su posađene i one koje su požutile, a na ovim nizozemskim nema žutila jedino može bit da je sjeme loše kvalitete (obzirom odakle uvoze ne bi me puno ni čudilo).Nizozemski hibrid na testiranju u istoj zemlji!!!
jel mi može tko reći šta je sa moje paprike, imam malo posađene na otvoreno 160 kom, prodao mi tip gdje sam kupio plastenik kaže probaj da vidiš šta je paprika ,hibrid bobita bila je malo po meni prerasla kad sam ju sadio i sad mi je sva nekakva nikaka nisam joj ništa davao ni čim špricao, presađena je prije 5-6 dana
ova paprika sto zuti je nedostatak hrane,odnosno hraniva iz supstrata su isprana.Dodajte azota,idite 1kg ana u 100l vode i zalite akasnije samo malo sperite
Sve savjete prihvacam. Svaki savjet će dobiti svojih 12 kontenjera pa da vdimo tko je u pravu.
Ajmo prijedlozi!
Prijedlog br 1. 1 kg dušika ( kan, urea, an ili ?) na 100 litara vode. Ja ću to proporcionalno smanjiti.
Ajmo dalje kladionica je otvorena Udri brigu na veselje.
Ako nema nametnika(breskvina lisna uš) onda je u pitanju hladnoća. Ova dva razloga mogu biti kada se mladi listovi smežuraju. Ako su sadnice prije sadnje bile u rasadniku i bez ovih nekroza, onda je nakon sadnje pretrpjela temp.šok, zato se preporuča, dva dana prije iznošenja rasada iz rasadnika na otvoreno polje, poprskati stimulatorom rasta poput Goemar ili Thiofer ili...
E ovako, ove sa žutim vrhovima ćeš teško spasiti jer je stradao korijen.Sve savjete prihvacam. Svaki savjet će dobiti svojih 12 kontenjera pa da vdimo tko je u pravu.
Ajmo prijedlozi!
Prijedlog br 1. 1 kg dušika ( kan, urea, an ili ?) na 100 litara vode. Ja ću to proporcionalno smanjiti.
Ajmo dalje kladionica je otvorena Udri brigu na veselje.
Malo kasnim sa odgovorom,evo sadnja je bila 01.i 02.travnja,neki dan sam pojela dvije paprike u plasteniku,pas ja pojeo jednu,muž dvije,u subotu sam susjedu nabrala kilu-dvije u znak zahv alnosti za besplatno odrađen posao na dimnjaku koji nam je porušio grom,a neke male količine će se brati za subotu-10-20 kg prema sadašnjoj procjeni.Bilo bi naravno već sada puno više da ona smrzavica kada je bio mraz nije šokirala biljke pa su poispadali skoro svi cvijetovi u rašljama.No,dobro je,neku ozbiljniju berbu očekujem oko 25-og,što i nije tako loše obzirom da je nekima smrzlo sve u plasteniku.Ni to neće biti neke velike količine,jer ja papriku berem uvijek kada postigne normalnu težinu.Vezati ,ako hoćeš imati reda ,uvijek kao i rajčicu tj.svaku stabljiku posebno u vertikali,tj,od zemlje prema nebu.