• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plastenici

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Kontam ajde reci žašto si uopće postavio ovakvo pitanje. Školovan čovjek sa dosta godina pretpostavljam da poštivaš sve zakone itd. Molio bi te da mi kažeš šta je u stvari dali da se forumaši ispucaju ili nešto drugo. U svakom poslu tako i u svakoj gradnji postoje zakoni koji se moraju poštivat ili sve ode tamo gdje netreba.1. nisi predvidio kosnike 2. rešetka je previsoko 3. kosina da može izdržati samo kišu 4.cokl nizak mora biti 60cm 5. bočna stranica niska 6. rešetka ničemu ne služi itd. Pitam te zašto ne poštivaš zakone po kojima se gradi plastenik zašto izmišljaš toplu vodu kad ti to nije potrebno.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Moj će biti puno strmiji i bojim se da ga snijeg neće, al neću imati potporu na sredini. Radim od 32x2 mm sa razmakom lukova 1,75 m. Danas sam povario konstrukciju, što je bilo za variti, sad čekam montažu. Ovo vrijeme nije normalno.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Moj će biti puno strmiji i bojim se da ga snijeg neće, al neću imati potporu na sredini. Radim od 32x2 mm sa razmakom lukova 1,75 m. Danas sam povario konstrukciju, što je bilo za variti, sad čekam montažu. Ovo vrijeme nije normalno.

Zavisi koliko ti je širok a može i bez potpore ako je dovoljna strmina da se snjeg ne zadržava i kosnici sa strane moraju biti zbog vjetra da ga ne povali.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Kontam ajde reci žašto si uopće postavio ovakvo pitanje. Školovan čovjek sa dosta godina pretpostavljam da poštivaš sve zakone itd. Molio bi te da mi kažeš šta je u stvari dali da se forumaši ispucaju ili nešto drugo. U svakom poslu tako i u svakoj gradnji postoje zakoni koji se moraju poštivat ili sve ode tamo gdje netreba.1. nisi predvidio kosnike 2. rešetka je previsoko 3. kosina da može izdržati samo kišu 4.cokl nizak mora biti 60cm 5. bočna stranica niska 6. rešetka ničemu ne služi itd. Pitam te zašto ne poštivaš zakone po kojima se gradi plastenik zašto izmišljaš toplu vodu kad ti to nije potrebno.

Tko ne zna taj pita. Ja ne znam, ovo mi kinez htio uvaliti za 11.000 kn, 300 m2, mreža za insekte, bočno provjetravanje, 3 godine folija (ne sezona) koja ne kaplje, automati za otvaranje bočnih stranica, dvoja vrata od čini mi se pleksiglasa i to sve za gore navedenu cijenu. Ali eto pošto ne prolazi kod vas svih neću ni razmišljati da ga kupim. Poz

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Tko ne zna taj pita. Ja ne znam, ovo mi kinez htio uvaliti za 11.000 kn, 300 m2, mreža za insekte, bočno provjetravanje, 3 godine folija (ne sezona) koja ne kaplje, automati za otvaranje bočnih stranica, dvoja vrata od čini mi se pleksiglasa i to sve za gore navedenu cijenu. Ali eto pošto ne prolazi kod vas svih neću ni razmišljati da ga kupim. Poz

Ako si pogledao vjesti na RTL-u mogao si vidjeti šta vjetar napravi od plastenika sada čekam da se javi Petula da vidimo kako je on prošao jesu li njegovi plastenici ostali čitavi ovi što su pokazani zaista imaju veliku štetu. Nemoj se ljutiti ali ja stalno govorim da se razumijem u plastenike i kad sam vidio sliku nije mi bilo jasno zašto si postavio takvo pitanje a još manje mi je jasno zašto svi izbjegavaju profi plastenike a uopće nisu skupi a sigurnost proizvodnje se nemože mjeriti sa hobi plastenicima.
Bez ljutnje Pozdrav.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Ako si pogledao vjesti na RTL-u mogao si vidjeti šta vjetar napravi od plastenika sada čekam da se javi Petula da vidimo kako je on prošao jesu li njegovi plastenici ostali čitavi ovi što su pokazani zaista imaju veliku štetu. Nemoj se ljutiti ali ja stalno govorim da se razumijem u plastenike i kad sam vidio sliku nije mi bilo jasno zašto si postavio takvo pitanje a još manje mi je jasno zašto svi izbjegavaju profi plastenike a uopće nisu skupi a sigurnost proizvodnje se nemože mjeriti sa hobi plastenicima.
Bez ljutnje Pozdrav.
Ja bih samo dodao da se ovdje spominje varenje plastenika,ljudi,varovi ako niste znali pucaju kod velikih naleta vjetra,sva ukrućenja se spajaju isključivo sa vijcima i maticama...
Druga stvar,nitko vam neće htjeti osigurati plastenike "sam svoj majstor"...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ja bih samo dodao da se ovdje spominje varenje plastenika,ljudi,varovi ako niste znali pucaju kod velikih naleta vjetra,sva ukrućenja se spajaju isključivo sa vijcima i maticama...

pa zato treba znati variti,i još usto sa pravim elektrodama da ne hrđa i nemaš brige. samo je stvar u tome da se mora konstrukcija napraviti po pravilima fizike i to je to.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Prije dve tri godine kad su se od snjega polomili plastenici u Metkoviću na pitanje novinara zašto su se polomili jedan vlasnik plastenika je odgovorio "varili smo tamo gdje nismo smjeli i polomilo se". Bilo je to u plodovima zemlje.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
pa zato treba znati variti,i još usto sa pravim elektrodama da ne hrđa i nemaš brige. samo je stvar u tome da se mora konstrukcija napraviti po pravilima fizike i to je to.

Jesi ti ikad bio u plasteniku kad vani puše vjetar 100 na sat?

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Nema varenja što klimaviji to bolje podnosi vjetar kada se čuje škripa .
Pozdrav!

Mislim također da je lošije ako se vari, ali nije isto variti opet pocinčane cijevi ili obične.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Mislim također da je lošije ako se vari, ali nije isto variti opet pocinčane cijevi ili obične.

Sve cjevi od kojih se rade plastenici su konstrukcijske cijevi što znači da su polučelične i sigurno pucaju na mjestu vara ne odmah ali će pući crna cjev od koje ljudi prave plastenike nema veze sa čelikom i one su jako podložna savijanju i neće pući na mjestu vara ali crna cjev se savije i ostane tako savinuta dok konstrukcijska cjev radi isto kao opruga i vraća se nazad. Prije same izrade plastenika bilo profi ili hobi treba znati šta se očekuje od istog i onda krenuti u izgradnju varit plastenik se može ali samo od crnih cjevi od konstrukcijskih nikako samo treba znati da se takav plastenik nemože osigurati od bilo čega.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Bez ljutnje Pozdrav.

Koliko ko bi u HR koštao plastenik 240 m2, 8x30 sa 3,50 visine ili neke standardne visine? Hvala

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Koliko ko bi u HR koštao plastenik 240 m2, 8x30 sa 3,50 visine ili neke standardne visine? Hvala

Evo mene je profi koštao 31.000 Kn, 35x7 visina oko 3,5 dupla folija na napuhavanje, dvoja klizna vrata, bočno otvaranje. Ja nisam ništa radio. Sklepali su ga za 3 dana ćetvorica.
Eto.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

jel ti hoćeš baš novi ,znači račun,garancija i sve to ili neki polovni i nije ti bitno?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Evo mene je profi koštao 31.000 Kn, 35x7 visina oko 3,5 dupla folija na napuhavanje, dvoja klizna vrata, bočno otvaranje. Ja nisam ništa radio. Sklepali su ga za 3 dana ćetvorica.
Eto.

To je cjena plastenika samo reci koja firma je to radila.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
To je cjena plastenika samo reci koja firma je to radila.

Plastenici Kovačič. zagreb. Sad da li ti je poznato ne znam.
Došao sam do njega preko oglasa u plavom oglasniku. imam negdje broj.

Prilozi

• 18.jpg
    18.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 787
  • 19.jpg
    19.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 547

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Plevak pošteno. Novi me zanimaju sa R1 računom. Da mogu tražiti poticaje od grada i županije. Poz

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ovako, možda sam se krivo izrazio. Vario sam samo komadiće cijevi sa šarfom na sebi kroz koje će prolaziti uzdužne cijevi i fiksirati se. Tako sam radio i prije i nikad nije bilo problema. Ostale ukrute i povezivanja idu sa šelnama, ne vare se.

Najnoviji postovi

Na vrh