He he...neznam majstore, vidiš da ima pametnjakovića koji bi ga složili i mukte, znam ja u kunu šta kolko košta neboj se ti zamene al vele stari dve glave pametnije od jedne...
Veliki si ti meni mudrijaš , odi si pitaj te stare glave dal da si kupiš plastenika ?
Takve stare glave ti ga i prodaju. Taj je još s deuche marke placen.
Kad bi se taj tvoj plastenik preveo u aute to bi ti bio Opel kadet i sad bi se trebala cijela Europska unija bavit jer Kruno kupuje opel kadeta za 20.000 kn.
Ma daj molim te ...
Uopce neznam zasto sam isao u raspravu i sugestiju mene jedino zanimaju projekti di decki sa svojim rukama sami izrade plastenik.
Veliki si ti meni mudrijaš , odi si pitaj te stare glave dal da si kupiš plastenika ?
Kad bi se taj tvoj plastenik preveo u aute to bi ti bio Opel kadet i sad bi se trebala cijela Europska unija bavit jer Kruno kupuje opel kadeta za 20.000 kn.
Ma daj molim te ...
Uopce neznam zasto sam isao u raspravu i sugestiju mene jedino zanimaju projekti di decki sa svojim rukama sami izrade plastenik.[/QUOT
dakle plastenik sa fotke vjerujem da je nizozemski rovero. i sam imam 4000m2 tih plastenika. dakle na slici se vidi da ima bočne lajsne koje dođu 35 kn metar dužni. znači 400m2 na 8m sirine je 50m duzine što če reči da lajsne dođu 3500kn(ako su jednostruke) dvostruke dođu duplo. ima poprečne cijevi za ukručenja. 5m cijevi cca 100kn kom,šelne na svakoj strani za tu cijev 7.5kn komx2kom po luku na ovaj plastenik cca 35 lukovax2šelne=70 šelniX7.5kn260kn. dalje ima i okomita ukručenja za to šelne dođu 3.5kn po luku ide kolko vidim na slici 4 kom tih šelni 4x3.5x35=cca 500kn dolazimo do iznosa od 4250 kn bez ijednog luka. e sad kolko dođe cijev od 2 cola pocinčana plus piganje??? za širinu plastenika od 8m trebaju dve cijevi od 6 metara dakle 12m. fičo daj stavi koju sliku svog bentley plastenika majke ti
Ma daj molim te ...
Uopce neznam zasto sam isao u raspravu i sugestiju mene jedino zanimaju projekti di decki sa svojim rukama sami izrade plastenik.[/QUOT
dakle plastenik sa fotke vjerujem da je nizozemski rovero. i sam imam 4000m2 tih plastenika. dakle na slici se vidi da ima bočne lajsne koje dođu 35 kn metar dužni. znači 400m2 na 8m sirine je 50m duzine što če reči da lajsne dođu 3500kn(ako su jednostruke) dvostruke dođu duplo. ima poprečne cijevi za ukručenja. 5m cijevi cca 100kn kom,šelne na svakoj strani za tu cijev 7.5kn komx2kom po luku na ovaj plastenik cca 35 lukovax2šelne=70 šelniX7.5kn260kn. dalje ima i okomita ukručenja za to šelne dođu 3.5kn po luku ide kolko vidim na slici 4 kom tih šelni 4x3.5x35=cca 500kn dolazimo do iznosa od 4250 kn bez ijednog luka. e sad kolko dođe cijev od 2 cola pocinčana plus piganje??? za širinu plastenika od 8m trebaju dve cijevi od 6 metara dakle 12m. fičo daj stavi koju sliku svog bentley plastenika majke ti
Nije stvar u tome kolko šta na tom plasteniku košta, već koliko košta novi plastenik sa ravnom bočnom stranom od 2 metra visine. Za plastenike do 50 metara duljine u biti nije neophodno bočno provjetravanje, napravi više štete ponekad nego koristi. Bitno ga je dobro zasjeniti i to je dovoljno. Teoretski gledano, ako imaš 40-50 takvih plastenika kad ćeš stići spustiti bočna provjetravanja ako ide nevrijeme, a ja znam čovjeka koji ih ima 80 i više komada. Bitno je da se na čelu sve otvori do sljemena plastenika i tu ima dovoljno strujanja zraka.
Ova bočna strana mi se nikako ne sviđa na tom polovnom plasteniku jer je praktički neiskoristiva. Tu ulazi kiša i napravi štetu. Za svoje vrijeme je bio dobar. A Rovero ima tih plastenika koji baš nisu za naše podneblje, isto kao i Richel i sl.
Da, samo što za taj novac nemaš bočno otvaranje. U tome je razlika, nije teško napucati lukove u zemlju i komplet pokriti najlonom. Ako se ne varamo ovdje smo govorili o komplet plasteniku od 40m i širine 8m. Naime mnogi komentiraju cijenu a mnemaju bočno otvaranje. Kao što sam već pisao ne možeš raditi plastenik od 8m a ne postaviti i boćna ojačanja i poprečne cijevi. Običan tunel je sasvim nešto drugo. Samo da kažem moj plastenik od 33x7 sa duplom folijom i bočnim otvaranjem, antikapajuća 200mc folija, dvoja vrata konstruiran za paradajz koštao je 33tkn. I bila je to najpovoljnija cijena dok su druge ponude bile oko 50tkn. Zato znam o čemu govorim.ja sam za 40 tk napravio 800 kvadrata plastenika :
ali i 8 plastenika :icon_rofl: što ima svoje prednosti i mane
=metju;901026]
Je da,plastenik je uvežen iz nizozemske prije deset godina točno i plaćen je bez montaže 20t eura(navodno), što je manje bitno, nije plaćen markama , kolega je u njemu uzgajao cvijeće, doduše zadnji par godina ništa kao što se i vidi na slikama, sad naravno uvozi..
Samo bi se zahvalio na odgovorima koje sam tražio, nažalost nitko mi nije znao konkretno dati odgovor na tražena pitanja u vidu koliko konkretno vrijedi, osim naravno mudrovanja i mlaćenja prazne slame,nekih, za takove odgovore nisam se ni trebo prijavljivati na forum...hvala još jednom
P.S.nadam se da me neće sad baciti lavovima
Je da,plastenik je uvežen iz nizozemske prije deset godina točno i plaćen je bez montaže 20t eura(navodno), što je manje bitno, nije plaćen markama , kolega je u njemu uzgajao cvijeće, doduše zadnji par godina ništa kao što se i vidi na slikama, sad naravno uvozi..
Samo bi se zahvalio na odgovorima koje sam tražio, nažalost nitko mi nije znao konkretno dati odgovor na tražena pitanja u vidu koliko konkretno vrijedi, osim naravno mudrovanja i mlaćenja prazne slame,nekih, za takove odgovore nisam se ni trebo prijavljivati na forum...hvala još jednom