Schluter TVL 5000 napravljen samo jedan jedini... Imas na internetu literature o njemu koliko hoces...
Jedini europski traktor jaci od IMT 5500, ali ne u serijskoj proizvodnji, tako da je IMT ipak napravio veci posao
do 500ks mozda i ima vise od spomenutih 5-10, ali ovaj jedan jedini i to garantiram glavom...
Ako dozvolite, ali i ovo sa rezervom, ovo sto smo gore na filmu vidjeli mozda i nije onaj "jedini" 500 konja ,nego od tipa koji je privatno za sebe to tunirao, bune me dvije izduvne cijevi pa ispada da je V MAN motor, o ovaj tunirani je bio liniski, brodski navijen motor, predplacen sam na Profi i bio je taj test, ali sva mi je"arhiva" u HR pa nemogu naci taj primjerak .
Moj majstor(tokar u remontu gdje sam ja ucio zanat) je isao da radi(poslat) u tu firmu i oni su slali traktore u HR; ali nije na Belju bio(barem mi nitko to nije kazao) taj od 500 konja, Belje je (tako su meni govorili)dobilo 10 komada nekako isovremeno zglobnim JD, Mirkovac 2 a Brestovasc (Zvona ce znati gdje to)8, oni su za par godina skrsili te dok su JD dulje trajali.Motori su bili ok, ali dozlovce je sve pucalo, zemlja teska i radilo se dan i noc,a oni manji su se pokazali mozda i bolje od JD traktora iste snage, toje bilo nepoderljivo.
Zvona dobro kaze ovo za testiranje kombajna.mozda sam to i priej pisao(odrastao sam na Belju), po ljeti bi ti kombajni odradili u Spaniji da se dolovce peku, onda u jesen vagonima stizali u Mirkovac u kukuruz, dolazilibi zgodni , dobri majstori, mislim cak da je sef postao i nas zet
i danoncno bi bdili, imali su prekrasnu radionicu, u to doba sprejevi i sl., ako vozac vec nije imao srca da ga sili, majtor bi sa punim bunkerom prealzio preko kanala da vidi kada ce sto odpasti, ako se ne varam, jednom su ostavili(poklonili) jedan kobajn, zvali su ga majcica, volii smo te majstore, to je bilo vrijeme krize, par nepar, bonov ai sl. pa smo se malo zicali
PS.da iskoristim priku da pitam, koji plug za zetora kristala 12245(ako se nizam zeznuo u oznaci), zemlja lagana