Zanimljivo
[YT]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=9FkinhWAsc0&feature=endscreen[/YT]
Da, i mene to zanima a nisam nikad o tome razmisljo. I traktor moj isto ima 3 rupe na sebi za topling, kad u koju ubost ?
I to je opet relativno kaj si napisao. Sve ovisi o kojem je traktoru riječ, neki imaju finu regulaciju preko top-linka, a neki preko donjih podiznih poluga.
Pa se onda sve dalje prema tome i podešava.
Da upravu si ovisi o modelu naravno,neki nemaju gore na toplinku vise rupa nego jednu.
Mislil sam na starije i malo slabije traktore.
Daj mi opisi na koju foru radi taj sistem na donje poluzje ak imas koju sliku?
SAME ima finu regulaciju preko donjih poluga. Ako se sjetim budem poslikal pa budete vidjeli.
Uglavnom, radi na princip otpora pa šalje preko jedne poluge signale na jedan cilindrić koji podiže ili spušta hidrauliku prema potrebi.
Dok recimo IMT ima klasično na gornju top-link polugu.
Decki ... Vec sam pital i dobil odgovor, al . . . ne razumijem ja to dok ne vidim na slici ! Kak se mjeri velicina pluga u incima ??
kak se mjeri dvobrazni, a kak jednobrazni ??
Ako nije nekom problem, nek mi s crtama na slici to objasni, meni neznalici.
Hvala
Ovo gore kuzim al ovo dole mi mije bas jasno,vjerojatno ima neke opruge koje to drze na hrpg pa kad dode do veceg opterecenja poluga se pomakne pa otvori ventil i digne malo al i ti na sameu imas polugu za iskljucit finu regulaciju?
Nemam sad slike al bit ce.
Tebi za 12.4\28c gumu je 12 cola plug orginal,
Bitno ti je da ona dio brazde po kojem gaze gume znaci kanal mora citi cist bez zemlje za sirinu zadnje gume,da ti zadnja guma ne gazi izorani dio brazde onda je ok ak je vise coli taj dio je siri al je i traktoru teze vuc.
Neko ima slike sigurno pa ce ti pokazat kak se mjeri colaza od kud do kud.
Je, al sa 12 cola se ja mogu plakat kod sebe :=
Ovo gore kuzim al ovo dole mi mije bas jasno,vjerojatno ima neke opruge koje to drze na hrpg pa kad dode do veceg opterecenja poluga se pomakne pa otvori ventil i digne malo al i ti na sameu imas polugu za iskljucit finu regulaciju?
Zakaj kaj ne valja s tvojom ilovacom?