pa sta je rusu tesko 3 brazde vuc??
Pa kazem ako mu bude tesko. Kod nas s takvim plugovima oru sa traktorima 95 ks pa na dalje.
pa sta je rusu tesko 3 brazde vuc??
Pozdrav dečki!Molio bi Vas par odgovora na pitanja:1.Plug Lemken opal 110,koliko je to cola plug?(rešetkasti je)2.Za što su one dvije poluge na plugu,(ima dužu i kraću)3.Ima li tko od Vas nekakve upute o tom plugu ili možda znate di se bi to moglo skinuti?Zahvaljujem unaprijed!lp
Hmm,željeza navarivana feder platom,prednja daska varena,kratak,nizak,ja si to nebi kupovao..al to je samo moje mišljenje..ja mislim da sam si nasao plug. cijena je 2300e, plug je v&n euromat permanit lm920. visina 70cm,razmak izmedu brazdi je 90. ima svu opremu,nije previse poderan,vizualno je ok,sad ga jos samo treba zakacit za moj traktor i isprobat.
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/plug-vogel-noot-oglas-8486514
ovo je danas slikano:]
Prvo se raspitaj kolko dođu djelovi za plug kolko ti dođe jedna daska. Raonici su navarivani feder platnom i to nije ništa strašno to se tak radi. Plug je dosta radio i potrošeni su raonici i zato su navareni sa feder platnom
ma daska ako se pokaze da ne valja,bacim ju i kupim novu. kaj se tice dimenzija,sve kaj sam god gledao su tu negdje,bilo bi dobro da su plugovi veci,ali onda bi mogao biti problem s dizanjem... a željeza su isto potrosna roba,samo kaj znaci to da su navarivana? sa normalnim nije plug dobro radio ili...?
Gledao sam vec da nije problem skinut brazdu,ali nigdje nisam nasao kako ce orat. Citao sam po forumu o namjestanju plugova,dosta se spominju sile vuce pluga. Pa ne znam hoce li plug ostat u centru,ne znam kako da se izrazim drugacije. Hoce trebam mjenjat polozaj poluge,one naprijed na koju se kace poluge traktora ili one sarafe na onoj ploci s rupama iznad te poluge,vidio sam da polozaj nije isti na dvobraznom i trobraznom plugu.
Kupi mu nove lemese obavezno ovi su potroseni.
Ostavi gornji dio kak je na drugoj slici i probaj tak orat pa bus sam vidio kak se ponasa.
Al ako bus skidal zadnju brazdu stavi na drugu brazdu plaz od zadnje da ti ne baca.
Ako imas dobar traktor sa dobrom hidraulikom kotac ti nebu trebal,mislim ne smeta al nije neophodan.
Po nekom pravilu ti se ti šerafi pomakivaju prema trenutnoj colaži pluga, to je valjda tak samo na tim vogel modelima.
Ako je plug na 12" onda je skroz lijevo gledajuč od napred.
Ako je plug na 14" onda je u sredini,
A ako je na 16" onda je desno....nema tu nikakve mudrolije.