• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

R

Ratarko

Guest
Možda bi se u OLT-u dalo nabaviti djelove za Rabe plug ?
Oni sada prave plug po Rabe licenci .

Z

zrine892

Guest
jel su oltovi plugovi dobri?dali se isplati kupovati...ja imam nekakog staro da me glava boli kad orem za crnjake...a za zimsku brazdu i za kukuružnjake nije loš...dovoljno je visok...ali teško je za vuči i nositi ga...

R

Ratarko

Guest
zrine892 kaže:
jel su oltovi plugovi dobri?dali se isplati kupovati...ja imam nekakog staro da me glava boli kad orem za crnjake...a za zimsku brazdu i za kukuružnjake nije loš...dovoljno je visok...ali teško je za vuči i nositi ga...

Radio sam sa dva različita OLT pluga . Jedan je bio 16x3 a drugi 16x4 okretač ( prototip ) . Ovaj sa tri brazde je bio OK . Orao sam fino sa njim u teškoj zemlji , bolje nego sa mojim Leopard 16x3 , puno bolje .

Ovaj novi okretač plug što su napravili u OLT-u je po mojem mišljenju dobar . Vidio sam ga , nisam sa njim radio iako sam imao ponudu da ga vozim kuči i probam bez obveze na kupnju . Å teta što nisam imao vremena za tu zafrkanciju jer mislim da bi se odlično pario sa mojim Torpedo RX 170 traktorom .

Radilo se o ovome plugu :

Obrisan neispravan link.

Z

zrine892

Guest
pa nije loš...izgleda da olt ima neku kvalitetu...ali mada su oni jos loš kao tvornica od domovinskog rata.....bilo bi odlicno da se sve te prostorije urede i pokusaju sklapati ili tako sa nekom firmom lincenciju recimo...ima dobri tamo stvari par puta sam bio...a imaju i neke skupe...koliko je kostao taj plug koji si trebao probati raditi a nisi!??

R

Ratarko

Guest
Nisam bio u OLT-u jedno dvije i pol godine . Obrtni plug na bazi Rabe pluga je tek bio gotov onda , odnosno još i nije bio gotov ali su imali neki prototip koji sam mogao dobiti na probu . Kako sam onda imao druge prioritete a i upravio sam si kupio novi Rabe plug nisam ga uzeo , mislim da je koštao oko 80.000 kn ali me nemoj držati za riječ .

P

Picek

Guest
zrine892 kaže:
koliko je kostao taj plug koji si trebao probati raditi a nisi!??
s obzirom na cijenu željeza Olt je upravo podigao cijene svih svojih proizvoda za određeni postotak..

A

Axial

Guest
Fenix plug /OLT

Evo, to je upravo ono o čemu sam pisao u prethodnom mail-u:
Lijep plug, sve štima (klirens, zahvat, razmak između plužnih tijela), ali okvir preslab za 140 Kw traktor (lijepo piše potrebna max. snaga: 96 Kw). Okvir je greda 120x120x8 mm. Mislim da moj postoječi Supertaube ima oko 160x160x10 mm. To bi na kraju završilo u dijelovima negdje na polju. Čak sam jednom imao priliku vidjeti da je JD 4755 strgao i trobrazdni supertaube (Lonjsko polje), ali mislim da je tamo morao zapeti za zaostali panj poslije melioracije. Inače, koja je cijena Fenix-a recimo četri brazde, da li to netko zna?

P

Picek

Guest
Re: Fenix plug /OLT

Axial kaže:
Inače, koja je cijena Fenix-a recimo četri brazde, da li to netko zna?
Feniks 140 4 ti je 128.100,00 kuna
to je cijena sa PDV-om

R

Ratarko

Guest
Axial , vidim da se razumiješ pa ti neču soliti pamet ali nekako mislim da bi ti i 120x120 greda na plugu izdržala za 190 KS traktor . Normalno da je bolje da bi greda bila 140x140 , za svoj Rabe plug sam extra naručio 160x160 jer i ja sam se toga bojao ( 240 KS traktor radi sa njim ) . Znači imam pojačanu gredu na svom plugu ali na tabli pokraj mene ore JD 8300 sa gredom 120x120 i četiri brazde , ide i to , koliko dugo če to iči pojma nemam ali ide !

Bojim se da Rabe plug za 140 KW traktor nema 160 gredu u serijskoj opremi . Ja sam svoga kupio prije tri godine i u serijskoj opremi za četiri brazde plug je bila 120 greda !

Za cijenu OLT pluga ne znam . Najbolje nazovi . Imaju tamo sposobni ljudi koji znaju o čemu pričaju . Oni če ti reči da li je taj Fenix primjeren za 140 KW traktor , mišljenja sam da je , iako bih za mir u duši i ja naručio sa 140 gredom ali izgleda da ju nemaju u ponudi .

Č

Čugi

Guest
Bobo, evo slike onog 752 o kome smo pričali. I merio sam 16" je a ne 14" kao što sam mislio, a i pričao sam sa čovekom koji je radio u IMT-u, bio si u pravu, i on kaže da nisu pravili jednobrazdni od 14".Danas sam išao ugariti jednu malu parcelu gde je bio ječam.

Obrisan neispravan link.
Shot with S700i at 2007-06-29

Obrisan neispravan link.
Shot with S700i at 2007-06-29

A

Axial

Guest
Fenix

Zvao u OLT i rade pojačani fenix sa gredom 140x140 mm (debljina oko 10 mm) 4 ili 5 brazdi (u izradi su dva kom za Našice) i tamo če se moči vidjeti u radu (za 7-14 dana). Inače plug sa slabijom gredom obično ima i slabije okretište i ako želiš trajnost, a imaš dovoljnu podiznu moč (mislim na hidraulik a ne na nešto drugo...) izbor je jasan. Osim ako na storju koji košta 100-injak tisuča kuna želiš uštedjeti recimo par tisuča kolika bi mogla biti razlika, pa kad negdje dođe u tvrdo pomoz' bog. Na svoje oči sam vidio strgani supertaube 3 brazde. Pukao je dužno uz gredu 20-40 cm. Sa JD 4755.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Ratarko mislio sam na kvalitetu OLT-ovih plugova,malo njih uzima vece Olt plugove

R

Ratarko

Guest
zvona kaže:
Ratarko mislio sam na kvalitetu OLT-ovih plugova,malo njih uzima vece Olt plugove

Upravo sa večim sam i radio. Bio je to Ratar - 2.3.40 , ima na njihovoj stranici teh. informacije .
Na tome plugu se nema što pokvariti , prema tome kvaliteta više nego dobra . Isto tako u selu imamo jedan Ratar - 2.40 sa kojim radi Ursus 120 KS , plug je odličan . Naravno da ti plugovi više nisu nikome zanimljivi jer su veliki a nisu okretači plugovi što je danas standard .

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
radio sam i ja sa OLt-om 3x12 koje je ime ne znam. taj plug nije preoro 200ha a daske kriminal ko da su od lima uglavnom los. IMT je ipak bolji

B

Bobo

Guest
Kod nas u jednoj trgovini u kojoj prodaju V&N plugove se pojavio i OLT plug. Mislim da je 3x16". U usporedbi s Vogelom 3x16" ovaj mi OLT izgleda kao da su ga pravili bez plana. Samo uzeli hrpu zeljeza i poceli variti... ni kraja ni pocetka, a i nekako izgleda nezgrapno...

Mozda zbog plave boje, nemam pojma, ali je Vogel koji stoji kraj njega skuplji par tisuca kn ali mislim da par tisuca vise i vrijedi...

R

Ratarko

Guest
Pokazao sam vam slike polomljenog Vogel pluga , OLT plugu se to nije dogodilo a istu zemlju je orao . Ipak bih i ja prije htio imati Vogela ako se između ta dva mora birati , samo onda ne bi bio samo par tisuča skuplji nego barem 10.000 jer ga treba opasno pojačati za moje uvjete oranja dok je OLT dobar kakav je .

B

Bobo

Guest
Cuj, moze biti i 10 000 skuplji, kad je i na oko privlacniji, a i nekako mi se cini kompletniji, skladniji, dok je ovaj OLT koji sam gledao neki nezgrapan, skoro bih se usudio i reci, grbav...

Kazem, izgleda kao da je radjen bez plana, i proracuna...

Ostavio je neki "cudan" dojam na mene, dok vogel koji stoji kraj njega vise odise kvalitetom...

Ne znam, ako kazes da kod tebe u zemlji OLT ne puca, onda je dobar...

R

Ratarko

Guest
Olt 3x16 je jednako jak kao i 4x16 . Samo ovaj ima dodatnu brzadu ali sve im je jednako . Radio sam sa njima , vukao sam ga sa Fordom ( 10 ha ) , ništa mu nisam polomio , nema se šta polomiti na njemu , greda 200 mm širine . Naravno da Vogel izgleda bolje , mora . OLT-ov niti jedan stroj ne izgleda oku finu .

Najnoviji postovi

Na vrh