Re: Vogel&Noot plugovi
Ma bravo komer, napokon netko ko me razumije.
Znači ne kupujemo mi plug tek tolik oda ga kupimo, tražimo određeni plug, određene marke, određene visine i razmaka između brazdi i u tom rangu nema dobrog 2+1 pluga za ispod 3000€, a dvobrazni u tom rangu smo našli za več oko 1500-1700€ što nam i odgovara i najvjerojatniej ga budemo uzeli, malo uložili u njega da bude onak kak mi želimo i mislimo da plug mora biti i bude nam poslužio nekoliko godina, samo da nemoramo više orati sa IMT-om.
Znači gleda se: LEMKEN, Rabe, Kverneland i eventualno Kuhn-Huard, mora biti višlji od 75cm i razmaka između brazdi minimalno 95 cm, mora imati što veče predplužnjake, crtala na zadnjoj brazdi, kotač je manje bitan pošto Same ima finu hidrauliku.
Još jednom napominjem, da smo uhvatili onaj Gogin Kverneland, ova priča bi bila več odavno završena, a taman nam je bio u cijeni i po našim zahtjevima.
Ne zanimaju me neki stari plugovi za kojih se više neda kupiti originalni dio, pa da mi kovač izrađuje potrošne dijelove od loših materijala, to nije to.
Zato radije bolji dvobrazni okretač, nego loš trobrazni.
Nemamo malčer, a imamo Bourgoin bez freze, to ostaju čuda iza tog berača i zato s niskim i kratkim plugom nemogu to kvalitetno zaorati.
inace plug je nastelan na 28 cm ali nema crtala pa to igleda neuredno sto nas ne brine. gore su pretpluznjaci i jako dobro radi. Kupljen kod bakova u jako dobrom stanju za 16000 kn
28cm?? pa kaj je to malo jače 10" zahvata po glavi??
Glede onog tvoj John Deera 115 ks, predpostavljam da je 6 cil, jel?? Ako je nikakav mu problem nije orati sa 3x16" u bilo kakvoj zemlji, 2 cilindra više čuda rade
al ovo mi je smjesno da ispod 3000 eura nema dobrog trobraznog
Onakvog pluga kakvog ja hoću nema, a ima ih svakakvih.
Da se razumijemo, ima 3x14" plugova u solidnom stanju za več oko 2200€, tipa Krone, Neimayer, Eberhardt i sl. ali to nije to i nije ono kaj ja želim.
Svaki plug ima različitu dasku i neki se dosta teško vuku, pa da se tu ne zajebem pusam na sigurno i tražimo ono s čim smo več traktor isprobali i znamo kak ide, a pošto je traktor te snage da je za 2 brazde previše, a za 3 premalo, radije idemo na to da mu bude lagano, jer ko zna, možda ga još i prodamo pod "novi" traktor jer je stvarno sačuvan i nije ubijan što se za puno takvih traktora nemože reći, treba gledati i na tu stranu.
Evo u nedjelju sam vidio još jednog takvog Explorera podrobljene getribe, kolega Razor je lani podrobio getribu i bilo je troška ogromnog, pa ljudi moji jer trebam i ja polomiti mu getribu sa prevelikim plugovima?!!