tomo420
Član
- Tu od
- 20 Sij 2011
- Poruka
- 710
Re: Pèelarstvo
Hvala na odgovoru....morat ću onda kod nekog na "pikanje" pa da vidim reakciju...
Alergija je bila takva da su me na hitnoj dva sata pokušavali stabilizirati, jedva sam disao jer mi je oteklo grlo i jezik,gušilo me, treslo...užas....dobio sam jedno 5 ili 6 injekcija u infuziju, i koliko mi je doktor rekao kasnije, da sam uspio izbjeći onu zadnju opciju adrenalinsku injekciju koja ide direkt u srce....sweat):
Pozdrav, prijatelju tomo 420, moje mišljenje, ako si zaista elergičan na ubode osa, onda je bolje ne baviti se nečim od čega možeš stradati. Ali sada je pitanje i kakva je je to bila elergija jer 20-30 uboda nije malo, i da li je isto ubod ose i pčele. A možeš doći u situaciju da te toliki broj i pčela ujede. Možda je najbolje ispitati situaciju probaj svjesno da te ujede 1-2 pčele pa ćeš vidjeti reakciju. Na svaki ujed postoiji reakcija u vidu blage otekline i svrbeži, ali to je podnošljivo, a ako zaista moraš na hitnu onda je situacija ozbiljna. Kod mene je susjed starosti od oko 25 godina smrtno stradao od ujeda (jedne) pčele. Nije znao da je elergičan, i nije držao pčele već neka tuđa. Zato dobro skontaj. Ja se pčelarstvom bavim iz hobija i ljubavi prema pčelama, a svakako da se nešto i meda izvrca. Sretno i LP:icon_pidu:
Hvala na odgovoru....morat ću onda kod nekog na "pikanje" pa da vidim reakciju...
Alergija je bila takva da su me na hitnoj dva sata pokušavali stabilizirati, jedva sam disao jer mi je oteklo grlo i jezik,gušilo me, treslo...užas....dobio sam jedno 5 ili 6 injekcija u infuziju, i koliko mi je doktor rekao kasnije, da sam uspio izbjeći onu zadnju opciju adrenalinsku injekciju koja ide direkt u srce....sweat):