Buduči da sam je imao..........
Jedno je plivajuči položaj kod konbinirki,,,za vožnju,,koji s kod svakog modela zove drukčije,,a jedno za ravnanje ili pračenje terena kod planiranja s prednjom korpom....tako da se ovdje ne priča o istom,,,jer na traktoru toga
nema
Kod moje je bilo,,,za vožnju,,(pritiskom na dugme),,,i kod prelaska preko rupe,,,ili slično,,,je jednostavno prednja ruka amortizirala...s time da si ima mogučnost,,,iskopčat punpu,,,da ne nabija pritisak,,na večim obrtajima motora,,(najviše kod vožnje).
Kod uključivanja drugog dugmeta,,i guranjem poluge premna napred,,(za spuštanje prednje grane),,,imala je još jedan položaj,nači kad biš je gurnuo do kraja (malo jače(preskočila je zub i tamo ostala),,sama se livelirala,,,i onda je radilo funkciju pračenja terena..
Čak je imala i opciju da možeš preko kočnice palit prednju vuču tako kad si krca s prednjom korpom materijal,,,kod ulaska u kup,,,stisneš malo pedalu,,i pali se 4x4,,,kad biš iša u nazad i i okrenuja prema kamionu,,ili bilo čem pustiš edalu,,i automatski se gasi(šparaš dobro prednje gume(dokazano)pogotovo na asfaltu...
Da ne pričam o plajenju i gašenju punpe,,na komandi od grane,,koja je bila dobra kad si krca s vilicama,,ili mora nešto precizno,,,pobrat,,di si ima mogučnost usporit zadnju ili prednju granu,,i radit u sporom ritmu,,,ali jako preciznom(ovaj šta je kupija,,,ni pola ne koristi)
Da skratim full oprema,,u cestama u puli,,je bila samo jedna s tom opremom,,,mada su ih imali oko 6kom..nešto novije nešto starije..
Tako da meni se čini da je kolega
strojnikpitao u vezi vožnje,,,i na to sam mu odgovorio......a ja sam je ima dosta,,i jako puno sam ih proba,,i
nemajusve opciju plivanja korpe,,u vožnji,,,niti za po terenu..