• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za traktor

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Nedavno je moj kolega kupovao RD i našao 2 m maschio bez ikakvog prigovora na RD ali bilo mu puno dati 2000 eura pa obilazio da smanji cjenu pa odjednom cjena skočila za 100 eura pa nedugo nakon toga za još 100 i na kraju kupio malo jeftiniju koju je neki dan malo raskapal. Sve je to mačak u vreči. Danas je to i novi a kamoli stari stroj

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
cak i ne izgleda tako lose,nije bio opran ni nasminkan,pa je masnoca po njemu prihvatljiva. ali,niti bog ne zna kaj se bude dogodilo ako ga kupis,to je tako kod svih rabljenih traktora (a i novih),zato se treba voditi po nekom osjecaju,ako ti se dopao,uzmi ga,a ako imas los osjecaj,trazi dalje...
najbolje bi bilo pogledati cim vise strojeva,ali ponekad,ako vise gledas,manje znas....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moram priznati, da na oko mi se čini dost sačuvan traktor s obzirom na godine i radne sate!
Mišljenja sam da bi za te novce to mogla biti dosta dobra kupovina.

Doma imam vizualno jako sličan traktor i znam kako neke stvari na njemu izgledaju nakon 8 godina i 3300 rh. i zato mi ovaj izgleda dosta očuvano!

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Kolko sam ja čuo čovjek kad ima neku lovu i kad naleti na neki dobar jeftiniji traktor kupuje odmah a stari onda prodaje,a usput i radi sa njime,znači ne živi od švercanja več od uslužnog rada a normalno da onda i mjenja češče traktor kad se pruži prilika,kažu da kad kupi da odma sve pregleda promjeni kaj treba i servisira jer mu treba pouzdan i ispravan traktor koji je spreman svaki dan za rad.Malčirao je taj redovito opčinske parcele i to po brdima di se puno njih ne usudi i vrtio rd navodno od 3,5 m

Prije njega je imao samea 100 ks 4 celindra običnog al nije bio zadovoljan snagom pa je uzeo turbaka,tj ovog

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Evo maturskog za MUHU :icon_fU: http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-6911-oglas-10935414 , išao sam ga u subotu vidjeti i još uvijek mi nije jasno kak netko tak može uništiti traktor, prednji desni kotač samo da ne opadne, kardan moraš imati sreće da uključiš, na kabini stakla fale , sve u svemu katastrofa. Tko ga misli kupiti najprije mora s MUHOM ugovor o remontu potpisati :(smirk):

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
na slikama i nije bas tak los,a to samo potvrduje da se slikama ne smije vjerovati... gdje je tocno taj?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Taj 69-tak je groblje samo po sebi, tak da ovo i nije tak loše stanje... :(rofl):
Ja ga nebi kupil niti novoga.
Tomo, ak već kupuješ nekaj, išći ovoga s pravom kabinom, jer u ovoj oglušiš i natučeš se. Motor se skoro i ne čuje, a getriba melje za poluditi.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ujak mi ima 6911, mislim da 92 godište, u puno boljem stanju od ovog, al po meni je to jako dobar traktor, je da je užasno spor i bučan, al to ne stane samo tak, pogotovo u oranju, nervira malo onaj mjenjač gore kod volana, al privikne se čovjek, prije 3 godine sam s njim i dvobraznim olt posavcom 14 " izoral nekih 6 ha, a traktor se ni ne oznoji, temperatura nejde prek 70, doduše, laka međimurska zemljica, al nisam ga previše šparal, dubina sigurno prek 30 i druga ili treća brza brzina (koje nisu prebrze, al dajte vi sa svojima orite na toj dubini u "transportnim" brzinama) :) :icon_pray:

a i jako mi se sviđa mala potrošnja, nekad mi se činilo da i premalo troši :^):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Rekoh da se motor ne čuje (dakle najbolji dio), dok je ostatak katastrofa.
Jedan od susjeda je preko nekoliko puta mijenjal zupčanike 2-3 brzine. Neznam zakaj, no to je činjenica.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
susjed nešto očito radi krivo ili je baš nabasal na takvog... kod ujaka se servis odnosi na jednom godišnje promjenu ulja i filtera i čišćenje čašice goriva, od ozbiljnijih stvari je bilo samo pranje kilera iznutra od hrđe jer je jedan dan nakon šrotanja cca 80 tona šrota jednom temperatura prešla 95, a to je bil šok za njega :(grin):

aha, da, i jednu cijev auspuha je potrošil pa sad ima novu :)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

ZJ kod mene bilo dosta 6911 i 7011 samo jedan 6911 je mijenjal par zupčanika 2/3 brzina ostal mu u drugoj brzini zbog neznanja ubacil u prvu i nakon nekoliko pokušaja kretanja otišli zupčanici a bilo je više od 20 takvih traktora kaj radi tvoj susjed neznam .

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Evo maturskog za MUHU :icon_fU: http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-6911-oglas-10935414 , išao sam ga u subotu vidjeti i još uvijek mi nije jasno kak netko tak može uništiti traktor, prednji desni kotač samo da ne opadne, kardan moraš imati sreće da uključiš, na kabini stakla fale , sve u svemu katastrofa. Tko ga misli kupiti najprije mora s MUHOM ugovor o remontu potpisati
%28smirk%29.gif
Pa ne izgleda na slikama tak loše, ali kad dojdeš zbližega znam da se puno sitnica puno bolje vidi.
Jedan od susjeda je preko nekoliko puta mijenjal zupčanike 2-3 brzine. Neznam zakaj, no to je činjenica.
Susjed kombajner?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Susjed bivši kombajner.

No, sudim po onom boljem, preko puta. I tomu je pukel remen tijekom meljave. Primjetili su tek kad je pod njim bila lokva vode.
Znaš za dva s kabinom, 7011 i 7045. Na tima se getriba ne čuje. Neznam kakva je razlika (osim kaj su 10-tak godina stariji), no bolje zvuče.
Imam dojam da su i stari 69-taki, iz 70-tih, bolji od od ovih "novih".

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
6911 je strahoviti traktor,ima ga jedan covjek iz susjednog sela,traktor je 80 i neka godina,prvi mu je vlasnik,radi preko 40 jutara s njim,i zadovoljan je. vuce 14 cola plug,sjetvospremac 2,5m, sve u teskoj zemlji. on je preradio kabinu,prosirili su je i zadihtali,sad je dosta bolja od originalne koja je tek za osnovnu zastitu. takvog sam htio ja uzeti prije par godina,i dosta sam se zanimao za njih,opcenito me odusevio... komfor je takav kakav je,ali komforniji traktor i vise kosta. ove novije serije 6911,koje su se proizvodile do 1994. su navodno bile za africko trziste,ali se nisu iskazali na tamosnjim temperaturama,pa su bili vraceni,i rasprodani u europi,tamo su nizi standardi,mozda otud dolaze i problemi,sve ovisi o pojedinom traktoru,i o vozacu.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ne znam za ostale, al velim, po meni je to jako dobar traktor, pogotovo za teške poslove, težak je, a prijenos spor pa motor nije jako opterećen... mala potrošnja, ima svojih mana, pogotovo ta buka, tvrdi kuplung, mjenjač kod volana, al nije traktor za ići po dijete u vrtić... a i užasno je okretan za svoju veličinu, ima stvarno veliki ajnšlug...

evo, imam čak jedan video od ovog kojeg ja ganjal, u silaži zrna tjera mlin cijeli dan, potroši cca 60 litara nafte za 60-80 tona zrna, ovisi o vlagi...

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=_gYKhgb87qQ[/YT]

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
bok decki jedno pitanje da i vi malo pomognete neodlucan sam dal uzet case 5140 ili fiatagri f100

Najnoviji postovi

Na vrh