TomoVinkovic420
Član
- Tu od
- 27 Sij 2014
- Poruka
- 395
Treba mi u tuzlanskom kantonu, zivinice, tuzla. Al ne zuri mi se do zime.
u kojem dijelu B&H ti treba? potpuno iskoči ili trza?
što se tiče pomicanja pločica; širina ključa i širina zupčanika gdje ključ naslanja su skoro jednake, što znači da je ključ samo u jednom položaju pločice na pravom mjestu uz vrlo malo odstupanja zbog onog "skoro jednake"
pločicu možeš pogurat naprijed "dublje" u treću i to će možda i učvrstit treću, ali tad druga i prva neće imat potpuno nalijeganje, ler neće više bit ler nego će zupčanik zakačat ključ
za te stvari ne može razvodnik kao npr onaj kojim podižeš priključke, jer tad imaš problem s otkočivanjem;........mali razvodnik koji se pali na sajlu i koji je reda veličine malo veći od mobitela
P.S. i da li je možda bolje imat razvodnik na ručicu pa se može uključit i onda pustit da tako stoji da se ne gazi cijelo vrijeme na kočnicu i od traktora.koliko bi to bilo pametno i da li bi bilo
imam takvog u polici, ali taj nije za prodaju, možeš dobit sliku da znaš šta ćeš tražit hi):ne sad tražim razvodnik koji na sajlu dozira ulje tj koliko jako pritisneš kočnicu toliko izađe klip za kočnice tj cilindar taj koji gura polugu od kočnice prikolice
7xx je ubrzan odmah na spojničkoj, ali usporen u rukavcima (ugrij vodu - ohladi vodu) kao rastereti mjenjač nek fasuju rukavci....što i rade, ovako otprilikehvala na brzom odgovoru.nisam znao da ima reduktor moram proguglati malo .susjed ima dempera ali skraćenog u normalnog tomu ali sa jačim diferencijalima od serije 700
Nije ni čudo da odlaze s tak blesavom konstrukcijom.jebote , kod njega ni bočni reduktori ne valjaju ...pa to ne odlazi ni na jednom traktoru da bi ja čuo