• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
najvjerovatnije slomljen nosač ključa, može da gura ključ (prema prvoj) ali ne može da povuče u drugu i treću
s vanjske strane ima štift/zatik a unutra je ozubljenje na osovini i polugi

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Prvo provjeri kuglicu, osigurač (zatik) dali ručica pokreće osovinu, pa tek tad ako treba rastavljanje mjenjača. Kod mene je ispala kuglica izgledalo je kao da da se nešto otkopčalo.:icon_e_wink:
21842317.jpg

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Koje ulje nalijevate u prednji diferencijal ( do kuda nadolit, kako znam da je dosta) a koje u hidrauliku? Moram malo nadolit jednog i drugog.

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Hypenol 90, 10 litara. Nadolijeva se da je između oznaka na štangici koja se nalazi na čepu za nadolijevanje. Ako nema štangice, ispusti sve ulje i ulij 10 litara.

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Vozio sam vise puta po kisi i jutros poso u drva kad iz volana curi mast, i iz puza volana. Mislim da je kisa usla u volan pa zato curi, jer mota dobro nije se nista slomilo. Sad hocu li odvrnut onu plocicu na puzu kod crijeva hidraulike da ispustim ulje, a da naspem na onom sarafu? Koje ulje ide u volan i koliko ga treba nasut?

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Oko 2 litre do vijka,hipenol 90 i bilo bi dobro da urežeš navoj na onoj velikoj matici ispod volana za mazalicu,pa tu i tamo podmažeš aksijalni ležaj

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
Ak češ nabavljat drugog gledaj da je-jednoradni sa plivajučom funkcijom i da ima siurnosni ventil.Sigernosni ventil treba za starije modele da je podešen na 120 bara-za seriju 800-160 bara kad propušta ulje natrag u rezervoar.

Jel se može kako na starijoj seriji 700 povećat snaga sigurosnog ventila, ako netko zna gdje i kako?
hvala

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ako se dobro sječam sigurnjak je na razvodniku.
Može se podiči ali nemožeš šarafiti bezveze, napamet. Trebal bi imati manometar i ne pretjerivati da ti ne eksplodira pumpa. Veči tlak manji vjek pumpe.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja bi prvo provjerio sa manometrom koliko bara ti nabije sad,možda i ne nabije toliko da bi sigurnosni otvarao.Možda je več sad pumpa oslabljena pa i sa našpananjem sigurnosnog ne buš pridobio ništa na snazi podizanja poluga.

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Ako utvrdiš, da je do ključa. U BiH ga možeš naći: ITC Zenica, SOFA Vitez, Mato Bradara Visoko (vjerojatno ima toga još to je što ja znam). Ako zatrebaju telefoni i to ima.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Zna li neko gdje u Bosni moze da se kupi kljuc mjenjaca? Poceo mi iskakati u 3 brzoj.

u kojem dijelu B&H ti treba? potpuno iskoči ili trza?

što se tiče pomicanja pločica; širina ključa i širina zupčanika gdje ključ naslanja su skoro jednake, što znači da je ključ samo u jednom položaju pločice na pravom mjestu uz vrlo malo odstupanja zbog onog "skoro jednake"
pločicu možeš pogurat naprijed "dublje" u treću i to će možda i učvrstit treću, ali tad druga i prva neće imat potpuno nalijeganje, ler neće više bit ler nego će zupčanik zakačat ključ

Najnoviji postovi

Na vrh