Ovo se zove totalni kaos:
a ovo totalno rasturen TV732
Puno lakše mi je nabrojati šta mu je ispravno, zamolio me prijatelj ajde ga pogledaj i da bi trebalo zamjeniti ležajeve na prenosnim vratilima u zglobu, i malo po malo ja rasturio cijeli traktor, posla ko u priči. A ovo je još jedan dokaz kakve traktore prodaju prekupci trgovci i njima slični, kupljen za velike novce (nemam srca napisati koliko) u mjenjaču fali sve bez čega se tomo može kretati, od blokade diferencijala ostala samo vanjska ručica, umjesto desne poluosovine (zupčanika redukcije) stavljena lijeva tako da nema ni viljuške blokade niti zupčanika blokade, nema zupčanika za podmazivanje, unutra ok samo zupčanik redukcije i čini mi se diferencijal, ne bi me iznanadilo da je i on unutra škršen, po prvom pregledu je ok. Oba zupčanika sa unutarnjim uzubljenjem ispucala, čitaj za staro željezo, naravno da je uz sve to puknuto i kučište mjenjača, koje je vareno. Umjesto ulja neka smjesa vode, ulja, metalnih opiljaka i svakojakoh nečistoča. Mislim da je dosta jer bi mogao pisati do ujutru šta mu sve nije u redu. Uglavnom od posla za dva sata, posla za nekoliko dana.
Da probam malo pojasniti i gore opisane nejasnoće. Dakle kao što je već rečeno spojnička se izbija prema motoru, stvarno se ne bi igrao da je vadim bez otvaranja mjenjača to jest skidanja lijevog rukavca, jer kako je već rečeno stvarno je lutrija pogoditi zupce zupčanika za podmazivanje kao i zupčanika redukcije. Postoji mogučnost i da ti ulje pušta i na te popuštane vijke koji drže potisni ležaj. Ako su na njih stavljene krunaste navrtke i osigurači, nema šanse da ih možeš zategnuti odvijačem sa strane lamele, a oni trebaju biti stegnuti a ne labavi. Jedini način je skidanje lijevog rukavca. Toliko, pozzz.