• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
imam orginal tominu prikolicu,neznam ko je pravi pa prije par dana puce mi poluosovina nije nesto ni jaka gdje sam zatekao dva lezaja kuglicna 6206 kad sam trazio lezajeve u prodavnici trgovac se nasmenjao i cudno mu da ti lezajevi mogu se naci na takvim mjestima.Obišao sam puno prodavnica gdje niko nije prepoznao od kojeg su vozila dobosi i pakne.Pakne se polomile i one su aluminijske i zamisli te na jednom mjestu ih nadjo ostale od stare zalihe kaze po komadu 25 KM tj za jedan tocak 50 KM tj 25 EURA. Dali je bilo pitanja prije slicno na forumu i dali neko moze prepoznati od kojeg su vozila postavljene hvala...

Pozdravi.

To nije origina prikolice od TV.

pri meni se je ležaj zjebao posledno mi je odpao kolo od polne prikolice.

21600916.jpg

21600915.jpg

Kupio osovino od nakladalke SIP (3t) 12" gume i jo skratio i upasao na prikolico.
Gume sem moral kupiti nove.

osovina 150€, gume i zračnice 175€

21623476.jpg

21623479.jpg

21641219.jpg

21641236.jpg

21641243.jpg

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Prikolicu radio Fering Gračanica, ležaji se vrlo često podrobe.
Kočnice su od starog tipa Tome Vinkovića.

bnoki

Novi član
Tu od
16 Velj 2016
Poruka
13
Koliko vidim slijedi mi privremeno rjesenje za prvu pomoc pa u potraznju za novom osovinom jer smijesno je da ta prikolica ima nosivost 2 tone.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Pozdrav.

imam servo volan od W123.

počelo mi je puščati na servo glavi.
imamo kdo že ovakve simtome/ ako je popravio?

sduspara

Član
Tu od
30 Sij 2010
Poruka
119
Pozdrav ekipi koja ovo čita!

Ja sam ugradio od BMW-a, i vidio sam da je problem grijanja servo ulja, odnosno ulje se ne može ohladiti.
Moja ideja je da stavim nekakav hladnjak na povratu iz volane do rezervoara, još nisam odradio, ali skupljam ideje...

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
još nisam promenio.

to sam samo pronašao na netu kako so jedni promenili.

ti si samo 4 šraufa skinio i podigamo gore i promeni gumico unotra? i to je to?

kako si onda rešio sa kuglicama kad so se ti razpale?

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
zelena puščica.

tamo mi curi.

djelove kupio kot mercedesa? kažejo mi 100€ da pride set.
na jedni strnai pa 30€ + 14€ ptt

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Imam jedno pitanje za malo bolje poznavaoce tomeka. Interesuje me da li zglob od serije 800 odgovara za seriju 400 i 500? Kod serije 800 trn dolazi zajedno sa poklopcem zadnjeg trapa pa me zanima da li taj poklopac odgovara za zadnji trap serije 400 i 500 ili u nečemu ima razlike. Pozzz......

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Razlikuje se vratilo za pogon izlaznog vratila. Uz zglob bi trebalo montirat i volan od serije 800 ili 700, platforme za noge, pedale.....

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Da li se u trn može ubaciti vratilo od serije 500 (tu me interesuje koja je dužina vratila od serije 800) a za platforme i pedale mi je jasno da ako ne budu uz zglob ide prerada starih, a volan je svakako od TAM-a, tako da ide prerada nosača.
Namjera mi je staviti produžetke koji su 4 cm doži od originalnih (već ih imam) i mislim da je ovaj zglob od serije 800 puno jači, kvalitetniji i desetak petnaest centimetara duži. Moram negdje u blizini pronaći seriju 800 pa da malo bolje to pogledam i da vidim šta me sve čeka oko prepravke. Hvala na odgovoru. Pozzz...
.

Posljednje uređivanje:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,931
Kuplung hvata visoko. Sta to znaci, mislim mogu ja papucicu postelati da hvata na pola, al onda ima puno praznog hoda,

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Verovatno je popucalo ispod polugica na korpi tak je bilo kod mog kolege i moro sam stavit novu korpu.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,931
nista nije puklo, krece bez trzanja, sve ok, samo visoko, nema onog hoda na papucici, hvata pri samom vrhu i to u 1cm hoda papucice, mislim dabi taj hod trebao biti malo duzi, moze li se to postelati, dali one lisnate opruge na korpi imaju sta sa tim,

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja ne bi bio tako siguran da nije popucalo jer po tvojim rečima ponaša se isto kao kod kolege.Vidi se tek kad se izvadi korpa i odšrafe poluge na korpi koje pritišču federe.I kod kolege je radnog hoda bilo samo koji cm i tvrda pedala.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,931
kad je traktor bio na pola, sve to sam vidio, nista nije popucalo, potiskivaci, capice, kako se vec zove bile ravnomjerno, u istoj visinin podesene, tako da to nista nisam dirao, dali mozda te opruge oslabe, pa sehod smanji

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ako nisi skinuo capica sa korpe nisi mogo videt dal je popucano jer se ne vidi dok se ne skinu.

Na vrh