Hehehe, kolko sam cito nije neki skupi popravak (vjerojatno onaj kljuc mjenjaca i onaj leptir il kak se vec zove). Sam je problem vrijeme, nikad dosta vremena za to raskopat
Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk
Tako se dešava kad pukne ključ mjenjača, ali tada se vrlo teško prebacuje iz brzine u brzinu, neće da uklopi itd. probaj iz druge u prvu, ali malo "na caku" s kvačilom......ili na ravnom s ugašenim motorom, reduktor ubaciš i uz guranje traktora naprijed-nazad mijenjaj brzine. Najvjerovatnije opruga nema snage da izvuče ključ iz utora kao što je @stjepko objasnio.Danas sam "izgubil" ler izmedu 1. i 2. brzine [emoji26] ako idem iz 2. u 1. onda radi normalno. Jel zna netko jel to velik defekt/problem i kolko se brzo to da sredit? Sad mi ovih dana bas treba traktor. ne bi htjel to raskapat sad ako nema straha da ce se nekaj jos jace ostetit
.......
.....
Ujedno da pitam i iskustva sa gumama 7.50 - 16 na jednoklipcima, i felgama 6.00 - 16 pošto imam namjeru da stavljam veče gume. Zamolio bih ako netko ima 6.50 - 16 da mi izmjeri prečnik i širinu te gume. Unaprijed hvala.
edosoko kaže:; Jesam ja i nebih ti preporučio, 6.50 možda, ali s njima ne dobiješ puno a skuplje su. Doduše kod mene je serija 800 i za nijansu ima brži prenos, na snazi se drastično osjeti, npr gdje sa 6.00 ore drugom brzom sa 7.50 jeeedva i to uz dim i mučenje, motor je bio s cilindrom 102 i hod 100 mm
pomaknuo sam plocicu mjenjaca, i uspio sam dobit par puta da pogodi iz prve u drugu ler, medutim sve ovisi kak jako gurnem rucicu naprijed. Ako trznem onda imam ler, ako ne trznem nego ju normalno pomaknem, nemam ler. Par puta mi je ostao tak u brzini izmedu prve i druge i kad sam pusto kumplung culo se unutra kak je skljocnulo pod opterecenjem i bacilo u ler. Cudno uglavnom.Nisi mi rekao još jednu stvar, da li ti se to dešava dok motor radi ili si primjetio da nemaš ler sa ugašenim motorom? Kod većine (provjerit ću ti to sutra) ako je motor ugašen neće izbaciti iz brzine u ler i to nije nikakva greška. Po meni, opruga koja se nalazi u nosaču ključa nema dovoljno snage da povuče ključ i da ga izbaci iz brzine u ler, kada motor radi ne bi se trebalo dešavati da nema lera. Po meni ako nema cupkanja ili iskakanje iz brzine to ne treba dirati. Javim sutra kako je kod mene.