• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Obicno lagani tereti ne bi trebali jako ''pljasnut'' brina spuštanja se regulira jednim vijkom s prednje strane sklopa na kojem se nalazi poluga hidraulike.
Taj vija kje obično zapečačen tankom bakrenom žicom,tj tvornicki je namješten, pogledaj da ti se nije razštelao.

A to kad dignes do kraja hidrauliku ne bi se traktor bas trebao ugasiti,al kad je remen dobro stegnut i dobro prijanja mora se osjetiti da je motoru teže radit jer ga pumpa guši...
Uostalom nije potreba dugo držati ručku za podizanje, npr ja kad orem uopce se ne okrecem kada dizem plug da vidim jel se podigao, neg cujem po motoru da se lagano pocme gusit, a kada je remen pri kraju cuje se kako i remen prokliže ili vidim sastrane(pošto mi je vidljiv remen) da prokliže.
 

danijel044

Novi član
Tu od
20 Pro 2014
Poruka
13
Jasno mi je na koji "vijak" misliš....samo šta to nije taj sigurnosni ventil?

Na tom vijku nema bakrene žičice(iako postoje rupe za nju..) očito se netko igrao s time...

A kako znati kak se to točno podešava? U upustvima nema ništa o tome...
 

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Čitao sam ovdije na forumu nasto o tome, koliko se sijecam to je nesto jako osjetljivo ima 2-3 matice te ih je potrebno uskladiti, mislim da to ipak treba napraiti netko ko se kuzi u hidrauliku.
Pričekaj koji odgovor iskusnjih kolega sa foruma :Dbtw, cim je zica skinuta vjerovatno je netko prckao po tome, jer tesko da ce zica ''sama od sebe'' otpast ...
 

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Brzinu spuštanja poluga prigušuje "ventil" u šupljem vijku kojim je crijevo zašarafljeno na cilindar. Prilikom podizanja ulje ide ka cilindru i taj "ventil" oslobodi otvor, prilikom spuštanja ulje ga potjera u drugu stranu i priguši protok/brzinu spuštanja.
Ventil sigurnosti na razvodniku je nešto sasvim drugo, podešavaš ga manometrom ili "od oka" tek toliko da ima snage da podigne najteži priključak.....naravno to je nagađanje.
 

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Nisi mi rekao još jednu stvar, da li ti se to dešava dok motor radi ili si primjetio da nemaš ler sa ugašenim motorom? Kod većine (provjerit ću ti to sutra) ako je motor ugašen neće izbaciti iz brzine u ler i to nije nikakva greška. Po meni, opruga koja se nalazi u nosaču ključa nema dovoljno snage da povuče ključ i da ga izbaci iz brzine u ler, kada motor radi ne bi se trebalo dešavati da nema lera. Po meni ako nema cupkanja ili iskakanje iz brzine to ne treba dirati. Javim sutra kako je kod mene.
pomaknuo sam plocicu mjenjaca, i uspio sam dobit par puta da pogodi iz prve u drugu ler, medutim sve ovisi kak jako gurnem rucicu naprijed. Ako trznem onda imam ler, ako ne trznem nego ju normalno pomaknem, nemam ler. Par puta mi je ostao tak u brzini izmedu prve i druge i kad sam pusto kumplung culo se unutra kak je skljocnulo pod opterecenjem i bacilo u ler. Cudno uglavnom.
Takoder sad mi se i dosta teze salts. Rucica reduktora klizi, dok od mjenjaca ide teze. Nezz... valjda bum ostavil za sad tak, nisam pametan.


Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk
 

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Treba rastaviti mjenjač i pogledati o čemu se radi. Prvenstveno da se izbjegnu dodatna oštećenja.
Znam da je dosta posla ali ....
 

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
Pozdrav! Imao bih par pitanja,pravim hidraulicni volan na tomu 826. Imam pumpu i glavu volana od mercedesa 123. imam dva zupcanika za promjenu smijera,ali me zanima jel vidim da.svi drugi iz serije 700. montiraju pumpu na mjesto alternatora, ja imam slike kako da napravim i ugradim pumpu ali ona vrti sada konta.smijer u desnu stranu i nabija pritisak gore na cep,jel mozda treba crijeva zamijeniti i spojiti drugacije ? Znaci pumpa je montirana ispre maske naprijed i okrenuta prema remenici od radilice,tamo je napravljen novi saraf u kojeg se utakne direktno osovina od pumpe,a skinita je remenica.na pumpi. Dali je ovako dobro to ako netko zna molim vas za odgovor
 

Prilozi

  • tmp_13063-6-448820193.jpg
    tmp_13063-6-448820193.jpg
    84.4 KB · Pregleda: 94
  • tmp_13063-7-1956708410.jpg
    tmp_13063-7-1956708410.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 91
Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Ovako neče bit u redu,morat češ pumpu okrenut da se bu vrtila u pravom smeru.Slike od montaže imam samo za jednoklipca i 830 za ovaj model nemam tak da češ morat sam nač mjesto za nju.
 

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
A meni covjek dao slike ovako bas za.826. da.tako ide ali kazem nabija gore pritisak,pa sam mislio da je mozda.fora ako se crijeva zamjeni. A jel bolje da na glavi volana bude zupcanik koji zub vevi od drugog i koji je najbolji omjer zubaca zupcanika. Ako vam nije problem da mi posaljete te slikice od 830.da.vidim
 
Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Izgleda da sam pogrešio jer remenica kod 826 se vrti kontra od ostalih motora tako da imaš pravilno montiranu.Jednom se več pisalo baš o slavijinom motoru jer glavna remenica nije na radilici pa se vrti u levo.
 

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
Da ja kad stanem ispred traktora remenica se vrti u ljevo, onda ce mozda i biti dobro. Ako mozda.jos neko zna nesta neka mi odgovori unaprijed zahvaljujem ;-)
 
Posljednje uređivanje:

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
A jel mi vi mozete reci kad vi stanete ispred traktora i gledate u remenicu od radilice u koju stranu se vrti remenica u ljevu ili desnu ? To mi je bitno da znam kod moga 826.se vrti u ljevu stranu,to mi je bitno da znam radi smjera pumpe
 

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
A jel mi vi mozete reci kad vi stanete ispred traktora i gledate u remenicu od radilice u koju stranu se vrti remenica u ljevu ili desnu ? To mi je bitno da znam kod moga 826.se vrti u ljevu stranu,to mi je bitno da znam radi smjera pumpe
Svi osim motora Slavia (koji je kod tvog TV-826) vrte u smjeru kazaljke na satu, Slavia vrti obrnuto od kazaljke na satu. A jel imaš na pumpi obilježeno smjer okretanja? Da slučajno nije zalutala od nekog drugog mercedesa.
 

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
Hvala vam puno, imam pumpu od mercedesa 123.i bit ce dobro vrtit ce u dobrom smijeru, vidio sam bas i na autu mercedesu 123. kako treba da vrti. Pumpa.
 

josipk

Član
Tu od
27 Ožu 2017
Poruka
48
pozdrav svima,imam jedan mali problemčić s hidraulikom na mom521,normalno diže ali sroz malo drži , u čemu bi bila kvaka:(hi):
 

Najnoviji postovi

Na vrh