• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
razdvojiš traktor na pola otvoriš zadnj dif izvadiš osovinice od kardana pazi da promjeniš sve semeringe i bilo bi najbolje i sve lezaje ali ne uzimaj jeftine kineske
View attachment 19605 ovako moraš rastaviti da to promjeniš
Ok hvala, al ne.mislim skidati sic i hidrauliku i sve. Rastavim samo i probam samo tako. Nego, koje sve semeringe i lezajeve imam??
Hvala

jtd

Novi član
Tu od
14 Velj 2019
Poruka
11
imaš sa prednje i stražnje (kod izlaza kardana) strane semeringe i imas lezajeve na gornjoj i donjoj osovini kardana ja sam mjenjao i semeringe na izlazu osovina kotača cca 40 k u masivi

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Dakle veliki problem. Rastavio dam, izvukaonosovinu ali...lezaj se raspao, tj vec skoro bio raspadnut i ostala mi ja vanjska kosuljica u getribi...
Kako dalje...izbit je ne mogu, od.nikud...?? 19614

jtd

Novi član
Tu od
14 Velj 2019
Poruka
11
pošto nemaš garnituru izvlakača moraćeš inprovizirati uz pomoć stare turpije ili nekog drugog tvrdog komada flaha ,mala brusilica ,tanka rezna ploča i uživaj ,kad napraviš alat ide košuljica bez brige 19617

jtd

Novi član
Tu od
14 Velj 2019
Poruka
11
zato su ovi izbijači takvog oblika da kvačiš oštricom utor u vanjskoj košuljici koja je ostala u kučištu u kojem su vozile kuglice,udubljenje od kuglica u sredini prstena i polako izbijaš prsten u krug

rub izbijača mora biti oštar i tvrd zato je turpija idealna

jtd

Novi član
Tu od
14 Velj 2019
Poruka
11
kaj nije jasno lezaj se sastoji od dviju košuljica i svaka ima u sredini utor po kojem voze kuglice ,pošto su tebi kuglice ispale utor u sredini (udubljenje) je slobodno i u njega upiraš izbijač koji napraviš i tako izbiješ kosuljicu iz kučišta. moraš izbijati u krug ne samo na jednom mjestu jer onda uglavljuješ košuljicu u jednu stranu

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Da al s koje strane upirem izbijac. Lezaj ide uz kucista prema van, a iznutra jednostavno nema mjesta da ga kacim jer je preduboko. Zato mi nije jasno ?

jtd

Novi član
Tu od
14 Velj 2019
Poruka
11
zato izbijač onako izgleda ,na slici vidiš oblik izbijača da može zakačiti utor na košuljici gdje su bile kuglice(ona nogica na izbijaču) a dužinu si prilagodi sam po potrebi mozeš i zavatiti šipku 50 cm za izbijač da mozeš udarati iznutra prema van ,bitno je da imaš dužinu za udarati čekičem

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
A sad mi je vec jasno
Hvala na pomoci i informaciji ?

Napravio i alat...sve za cas...al jednostavno nemas mjesta iznutra...nemaaaaaaa
Ima jos tko kakvu ideju??

Tomica523

Novi član
Tu od
5 Ožu 2019
Poruka
4
Zdrazdravo na sredinu traktor mi se javio lyfta kod sredisneg zgloba i hocu to popravit.jel zna neko kolika otpriliko bi kostalo to kod majstora

jtd

Novi član
Tu od
14 Velj 2019
Poruka
11
Napravio i alat...sve za cas...al jednostavno nemas mjesta iznutra...nemaaaaaaa
Ima jos tko kakvu ideju??
alat moraš prilagoditi prostoru koji ti je na raspolaganju nema ti druge ili negdje posudi orginalnu garnituru izvlakača za lezaje

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Ma nije problem radapciger, al njega nemam gdje upeti. Navodno postoji izvlakac cqhura, premda sumnjam da cu to naci kod nasih majstora.
Kako god, hvala ba savjetu

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ovu košuljicu ćeš naj jednostvnije izvaditi tako da uzmeš aparat za varenje i samo malo povučeš var po utoru za kuglice ( i košuljica će sama ispasti), samo pazi da je ne zavariš za kućište !?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jel ti valja unutarnji vijenac lagera i nekoliko kuglica?
Ako valja, "sastavi" lager i izvleci ga s komadićem navojne šipke.

Posljednje uređivanje:

Tv420s

Član
Tu od
31 Ožu 2018
Poruka
50
Kad sam rastavljao središnji zglob isto ovako su mi se raspali ležaji prenosnih osovina. Izvadio sam ih tako što sam naslonio veliki ravni odvijač- šarafciger na utor za koglice i udarao čekićem lagano u krug oko ležaja i ispao je. Nije neki izum ali upalilo je kod svakog ležaja a svi su se bili raspali

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Evo...imao brainstorm... Popigao podlosku, neku, prosirenu, odjsekao krajeve jedne, nabio unutar lagera i s kontra strane izbio s osovinom van ???jm 19628

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Veli poslovica:
Ako gruba sila ne djeluje, znači da nije adekvatno primijenjena :)

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Ajmo dalje. Hid cilindar curi na onom malom odusku na vrhu. Pretpostavljam gumica ili?
Takodjer hid razvodnik slini na izlazu cilindrica na rucku. Isto gumica? ?

Najnoviji postovi

Na vrh