Imam originalni katalog delova i originalno uputstvo i tamo pise bas to sto ti mislis. Na IMT traktorima se isto gazi i kad pustis polugu automatski se iskljuci. Ovde ili ima neka fora ili je neko od majstora nesto pogresio pa to sad ne moze da se iskljuci (nekad davno menjana poluosovina a pre par godina nesto u menjacu ali ja ne znam sta)Kod mene je 826 i blokadu ukljucujem nogom na papucu a kod ostalih je rucica i nisam siguran ali koliko sam upratio da je prema motoru iskljucena ali kazem nisam siguran
Napisao sam da podigne prednji dio ukljuci blokadu ako se oba pomijeraju naprijed onda je ukljucena a ako ide jedan naprijed jedan nazad onda je iskljucenaAli izgleda da nije covijek veli da je ruckica za ukljucivanje u polozaju iskljucena a ustvari blokada je ukljucena....kako utvrditi da li je ukljucena ili ne i kako ju iskljuciti a da nemora rastaviti diferencijale....tako sam ja shvatio pitanje zar ne??
Napisao sam ti u ppPozdrav
Moze li neko detaljnije objasniti kako nastimati plocicu na rucici mjenjaca 1 2 3 brzine?
Tako je, vjerovatno je moguce da je nesto puklo unutar gdje se ukljucuje zupcanik blokade ili da je spalo ono sto gura zupcanik pa ostala ukljucena
Reduktor postaviš u sporohodnu, popustiš vijke na pločici mjenjača tako da se pomijera pločica, postavi mjenjač u drugu pa u treću i pritegni vijke.Pozdrav
Moze li neko detaljnije objasniti kako nastimati plocicu na rucici mjenjaca 1 2 3 brzine?
NEMOJ SE SA NJOM IGRATIPozdrav