• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Ja nisam nikada ništa radio s vitlom, pa tako nemogu ništa ni komentarisati oko toga. Ali kao što se vidi na slici onako proporcijalno i estetski mu stoiji super, i kaže vlasnik da je zadovoljan pa onda nemam što komentarisati.
U tom se selu nalazi sve Tv do TV, od PE 18 pa nadalje, svaka kuća ima pa gotovo po dva komada, sada su neki počeli da uzimamaju japance YTO, Dong feng i druge, ali niko neprodaje tome. .:drink:

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Priblizava se zima pa sam mislio napraviti neku ralicu mislio sam naprijed pa me zeza filter goriva sta da radim:mur:
imag0003.jpg

imag0004.jpg

dzambo29

Novi član
Tu od
19 Kol 2013
Poruka
3
treba mi pomoch kolege
neznam kako radi mehanizam na sealka za kukuruza
da mi objanite :(angel):

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ne se smeem.:icon_razz:
Zrno upadne u rupu šablona (bijela ploča sa rupama) koja se okreće, čistač čisti višak zrnja i izbacivač izbaci zrno.
19688820.jpg

22078984.jpg

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Jesenje (zimsko) prskanje malina (novi zasad). :(grin):

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Pozdrav ssucur!

Znaš li možda gdje se mogu nabaviti plastični čistači i izbacivači za sijačicu od IMT motokultivatora. Proizvodile su se u tvornici Metalac iz Ražnja u Srbiji. Tvornice odavno nema (stečaj), a sijačice još rade i plastika se troši.
lp

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Priblizava se zima pa sam mislio napraviti neku ralicu mislio sam naprijed pa me zeza filter goriva sta da radim:mur:
imag0003.jpg

imag0004.jpg

daj nekome da ti to napravi ili jos bolje plati nekoga da ti skloni snijeg, a ti se bavi necime drugim

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Pozz iwanho.
Koliko sam ja čuo, Ruma i Arizona u BiH.:icon_scratch:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Hvala ssucur!
Arizona? Jel to onaj "bescarinski" prostor kod Brčkog gdje se prodaje sve i sva?
Na kaj misliš pod Ruma? Mjesto u Srbiji ili?
Šteta kaj nemaš niš konkretnije jer mi ujak ima jednu koja zbog tih plastika nije u upotrebi. Dok je bila ispravna vukel ju je sa Labincem 14 KS. Za nas koji ne špricamo korove je super jer odmah sadi i grah.
lp

Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
E to to.:mur:
Sve to se da napravit novo od plosnate opruge.:icon_scratch:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pozdrav ssucur!

Znaš li možda gdje se mogu nabaviti plastični čistači i izbacivači za sijačicu od IMT motokultivatora. Proizvodile su se u tvornici Metalac iz Ražnja u Srbiji. Tvornice odavno nema (stečaj), a sijačice još rade i plastika se troši.
lp
meni ovo izgleda kao i na olt sijačici za kuruzu , možda je samo slična :icon_pidu:

edit
ma jok , možda samo unutarnji djelovi
http://www.trgo-agencija.hr/izbacivac-s-kucistem-mehanicke-sijacice-olt.aspx

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Pozz velečasni puknuti!

Fala lijepa na pokušaju pomoći. Ovak, na oko, nisam siguran jel pašeju. Sijačica stoji več sigurno 6, 7 let. Moral bi ih uživo usporediti. Jel sijačice IMT imaju jednake izbacivače kao OLT ili svoj tip? Nekak si mislim da bi ovi iz Metalca Ražanj prije uzeli IMT-ove, ako su koristili neke postojeće, nego od OLT-a.
lp

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Ne pašu sigurno ni jedni ni drugi, kao ni ploče. Ja sam imao takvu sijačicu pa sam ju baš zbog toga rashodovao.

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Evo ralica se blizi kraju ostalo jos da ofarbam stavim lim preko daske i da napravim da ne prebaca snijeg preko evo koja slika

imag0616.jpg

imag0617.jpg

imag0614.jpg

Na vrh