• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,167
Hvala ssucur!
Arizona? Jel to onaj "bescarinski" prostor kod Brčkog gdje se prodaje sve i sva?
Na kaj misliš pod Ruma? Mjesto u Srbiji ili?
Šteta kaj nemaš niš konkretnije jer mi ujak ima jednu koja zbog tih plastika nije u upotrebi. Dok je bila ispravna vukel ju je sa Labincem 14 KS. Za nas koji ne špricamo korove je super jer odmah sadi i grah.
lp

Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
E to to.:mur:
Sve to se da napravit novo od plosnate opruge.:icon_scratch:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pozdrav ssucur!

Znaš li možda gdje se mogu nabaviti plastični čistači i izbacivači za sijačicu od IMT motokultivatora. Proizvodile su se u tvornici Metalac iz Ražnja u Srbiji. Tvornice odavno nema (stečaj), a sijačice još rade i plastika se troši.
lp
meni ovo izgleda kao i na olt sijačici za kuruzu , možda je samo slična :icon_pidu:

edit
ma jok , možda samo unutarnji djelovi
http://www.trgo-agencija.hr/izbacivac-s-kucistem-mehanicke-sijacice-olt.aspx

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,167
Pozz velečasni puknuti!

Fala lijepa na pokušaju pomoći. Ovak, na oko, nisam siguran jel pašeju. Sijačica stoji več sigurno 6, 7 let. Moral bi ih uživo usporediti. Jel sijačice IMT imaju jednake izbacivače kao OLT ili svoj tip? Nekak si mislim da bi ovi iz Metalca Ražanj prije uzeli IMT-ove, ako su koristili neke postojeće, nego od OLT-a.
lp

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
952
Ne pašu sigurno ni jedni ni drugi, kao ni ploče. Ja sam imao takvu sijačicu pa sam ju baš zbog toga rashodovao.

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Evo ralica se blizi kraju ostalo jos da ofarbam stavim lim preko daske i da napravim da ne prebaca snijeg preko evo koja slika

imag0616.jpg

imag0617.jpg

imag0614.jpg

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
I kod mene je tikva.:icon_razz:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=RSkIZ0lVmXM[/YT]
ff06btm4qoch9s3qnj3a.jpg

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Za početak će da služi, bolje nego lopata. Dalje ćeš sam ispravljat nedostatke. Prije nego saviješ onaj flah na sredini koji prenosi svo opterećenje s rude na dasku, zaglavi barem komad štafle između

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Da li je bolje koristiti sjetvospremač ili drljaće(brane) za zatvaranje brazde i pripreme zemlje za sjetvu kukuruza i koje širine tomica može da vuće sjetvospremač? Imam neke drljaće koje planiram prepraviti pa me zanima da li ih je bolje prepraviti ili napraviti sjetvospremać.

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Bojim se da tomo sa lda 100 ne bi mogao vući sjetvospremać. Jel ima netko kakovo iskustvo sa tim?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Ni drljače mu nisu baš odmor, niti za nosit niti za vuć. Njemu je nezgodno da ide prazan preko brazda s malim točkovima. Pitajte u temi o sjetvospremačima, neko ko je koristio oboje na istom traktoru znat će odgovorit s kojim priključkom ide lakše.

Najnoviji postovi

Na vrh