Hmm.. ovo je sad neutralan polozaj pluga posto je okretač. znači kad ga nagnem da radim sa tim lijevim plugom (gledajući od traktora) trebo bi bit nagib kao i sad? Mislim, nezz, nije mi jasno, budem probo.Najvjerovatnije te muči nagib pluga... moraš plug nagnuti da donja strana bude više u lijevo kad gledaš od traktora. Najvjerovatnije ti lemeš ne zareže brazdu odozdo do kraja pa se ona vrati natrag.
Na sliki sam označil brojevima:
1 i 2 - podešavanje desnog i lijevog nagiba pluga. Trebaju biti jednaki.
3 - ručka za podešavanje dubine oranja.
4 - okretač mora biti prikopčan u srednju rupu. Ako nije lijeva i desna brazda nisu jednake širine.
Ovak kak je sad postavljen uzima desnu brazdu jako usku, a lijevu jako široku. Ako je brazda preuska, hoće se vratiti natrag u jarak.
Kojim traktorom oreš, odnosno koliki je unutarnji razmak između kotača?
Crtalo (nož) može biti nekoliko cm iznad špice lemeša.
Kako reći kako treba, prvo širina traktora zavisi od obrtača-drugo spuštaj plug da ti čisti brazdu? ako razumiješ-brazda mora biti čista i gladka.......:mur: guglaj aco93 prikazuje čisu brazdu........
Sooorry TV 523, a sirinu ne znam na pamet, moram izmjerit. Mislim da je od ruba do ruba kotaca 110. Znaci ako su gume sirine cca 20cm, onda je unutarnji razmak cca 70-80 cm. Al moram provjerit ako je potrebno tocnijeNije mi jasno zakaj neki kolege jako šparaju s detaljima koji se koji put od njih zatraže. :icon_sad:
Da je odgovoreno na moje pitanje, bili bi svi skupa malo pametniji i nebi nagađali. :icon_e_wink:
To sam i ja par puta radioPotegne se po potrebi na početku jedna ili dvije brazde poprek na smjer oranja i onda se odmah zapikne u zemlju.