• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,896
Nebi se baš složil s tobom.
One dvije točke samo pridržavaju položaj sanduka (odnosno bolcni im ne daju da se odignu u zrak), dok je na cilindru zapravo sav teret (na početku kipanja), dok se težište ne prebaci, odnosno malo se premjesti ili otkipa.. Govorimo o jednakomjerno napunjenom sanduku, kontinuirani teretom. Razmisli malo.

Na onom na kojem je cilindar ispred centra mase (sanduka), teret je (jasno) manji.
Upravo tako. Sanduk se dize komplet dok klinovi ne upru. Kad se tezina tereta prebaci onda tek sanduk sjedne na one dvije tocke.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,214
A te dvije točke su koliko sam ja vidio pante zavarene na rubove kvadrata, ne znam kako bi to prihvatilo takve terete, moja rijetko kad vozi vise od 2t a sva se već rasklimala a daleko je cvrsca od ove na slici

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,481
Cijev nije puna,nego je to šipka,a ona je slabija nego cijev.

qwerr

Novi član
Tu od
9 Kol 2016
Poruka
19
A te dvije točke su koliko sam ja vidio pante zavarene na rubove kvadrata, ne znam kako bi to prihvatilo takve terete, moja rijetko kad vozi vise od 2t a sva se već rasklimala a daleko je cvrsca od ove na slici
Ovu prikolicu je napravio majstor koji jih radi več 15 godina za tomo vinkoviče i druge traktore , a nije imao ni jednu reklamaciju zbog tih pantova ili konstrukcije .Ja jo imam 5 godina ,a nije se ništa razklimala .Vozio sam svašta kamenje,pjesak, drva .... i radi odlično .Svaka čast majstoru. Ako ti treba nova ima je na avto netu ponekad.:(call):

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,214
Gwerr nisam govorio za tvoju prikolicu, pričali smo o samogradnji dve-tri stranice unazad
Tvoja je ok

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,188
qwerr,
tvoja prikolica je za male traktore super izvedena.
Molim te, ako nije problem, daj par slikica od stranica (oblik, povezavu bočnih s prednjom i zadnjom i zatvarač stranice. Čini mi se da je zatvarač posebno rađen, nije jedan od onih koje nudi npr. Rosi Teh.
Spremam se na izradu stranica za svoju home made prikolicu (nije kiperica) pa bi mi ti podaci jako dobro došli.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
moj tata ima najbolje stranice , zatvarače i pante ..tj, nikakve ..

nažalost još nisam vidio zatvarače vrijedne moje pažnje , možda su to "kaminski" integirani u stupoe , ali to ide u kombinaciji s stupoveima

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,470
Ovu prikolicu je napravio majstor koji jih radi več 15 godina za tomo vinkoviče i druge traktore , a nije imao ni jednu reklamaciju zbog tih pantova ili konstrukcije .Ja jo imam 5 godina ,a nije se ništa razklimala .Vozio sam svašta kamenje,pjesak, drva .... i radi odlično .Svaka čast majstoru. Ako ti treba nova ima je na avto netu ponekad.:(call):
Ovo je u osnovi konstrukcija Tehnostroj ETK prikolice. Kutijasta šasija. To nemre biti loše.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,470
Ispravljeno je to na zadnjim serijama, jer to je problem sa širim gumama, dok na ovim uskima (kakve su na tvojoj slici) čak i nije preveliki problem.
No, to nekad i nije nedostatak, jer kad se kipa bočno, odmakne sanduk daleko, a stranica dojde nisko, pa ne zasipava felgu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
problem je na svim gumama , jer ako sanduk može biti niže nek bude niže ,

nije prikolica pepeljuga da ima staklene cipelice

qwerr

Novi član
Tu od
9 Kol 2016
Poruka
19
qwerr,
tvoja prikolica je za male traktore super izvedena.
Molim te, ako nije problem, daj par slikica od stranica (oblik, povezavu bočnih s prednjom i zadnjom i zatvarač stranice. Čini mi se da je zatvarač posebno rađen, nije jedan od onih koje nudi npr. Rosi Teh.
Spremam se na izradu stranica za svoju home made prikolicu (nije kiperica) pa bi mi ti podaci jako dobro došli.
Evo nešto sam poslikao ,ostalo drugi put.
dsc0341.jpg
[/IMG]
dsc0346.jpg
[/IMG]

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ovo je dobar primjer lošeg sistema
kut , naziva KUT na slici je kut manji od 90 stupnjeva i kad bi ovaj zatvarač bio podmazan sam bi se otvorio na dinamičkom opterečenju na stranicu
Znam , sad če reč da je tak godinama i nije se otvorilo , ovo drži zatvoreno trenje između rupe i klina koji ulazi u rupu ..nikakva fizika zatvarača

žuta linija je ta na kojoj bi trebao biti okretište zatvarača

Prilozi

• aaaaaaaaa.jpg
    aaaaaaaaa.jpg
    33 KB · Pregleda: 129
Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,188
Hvala qwerr. :drink:
Pretpostavljam da se radi o flahu 30*8 ili 30*6 i nos iz Ø12.
Ima li nos rupu i neki osigurač da uslijed vibracija ne iskoči van?
Stranice planiram napraviti iz lima 1,5 mm, dimenzija kao na skici. Svjestan sam da buju dosta nježne, ali trebaju biti lagane jer ne buju stalno na prikolici. Tak da ih mogu sam namontirati i da pri tomu kralješnica previše ne pati.

Dvoumim se dal da profil stranice na krajevima zatvorim flahom ili pravokutnom cijevi.

Prilozi

• Profil stranice.jpg
    Profil stranice.jpg
    9.6 KB · Pregleda: 103

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,470
Cijev bu teža, ali bude znatno ukrutila stranice.

A zakaj nejdeš na jelove?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Hvala qwerr. :drink:
Pretpostavljam da se radi o flahu 30*8 ili 30*6 i nos iz Ø12.
Ima li nos rupu i neki osigurač da uslijed vibracija ne iskoči van?
Stranice planiram napraviti iz lima 1,5 mm, dimenzija kao na skici. Svjestan sam da buju dosta nježne, ali trebaju biti lagane jer ne buju stalno na prikolici. Tak da ih mogu sam namontirati i da pri tomu kralješnica previše ne pati.

Dvoumim se dal da profil stranice na krajevima zatvorim flahom ili pravokutnom cijevi.
napravi okvir od pravokutnih cjevi a ispunu od lima (bolje drva )

qwerr

Novi član
Tu od
9 Kol 2016
Poruka
19
ovo je dobar primjer lošeg sistema
kut , naziva KUT na slici je kut manji od 90 stupnjeva i kad bi ovaj zatvarač bio podmazan sam bi se otvorio na dinamičkom opterečenju na stranicu
Znam , sad če reč da je tak godinama i nije se otvorilo , ovo drži zatvoreno trenje između rupe i klina koji ulazi u rupu ..nikakva fizika zatvarača

žuta linija je ta na kojoj bi trebao biti okretište zatvarača

A jeste mi neki doktori na ovome forumu:(think): , pa stvarno je kako kažeš ,odkad imam prikolicu nije se stranica otvorila sama .A ne vozim po asfaltu .Ako bi se otvorila sama bi napravio rupu i stavio osigurač . Ako bolje pogledaš taj štift videčeš da je malo savijen da ga ne izbaci van .:icon_super:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,931
Pa i mora biti savijen, da je ravan ne bi išao u rupu.:icon_e_wink:

Najnoviji postovi

Na vrh