• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Trebalo bi pitat prodavača,ja ne znam jer imam 822 koji to več ima origi.Sad sam poslo elektr. poštu prodavaču sa pitanjem dali paše direkt bez prerade,pa čemo videt šta če odgovorit.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dajte pliz bacite pogled na nože roto malčera moj post ispred.

Po meni je konstruktor fulao jel tako?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,609
Još jednom hvala na odgovorima, mislim da ću uzeti onaj komplet. Sad ću još vidjelt dal slovenija il kod nas. Btw Tomo sam uvezo iz SLO :(rofl):

Iz tvog posta mi nisu još dvije stvari jasne, ovaj drugi inverzivni kardan, kam nega zakačim? Pošto ja na kardanu nemam takav "utor". Za onaj zeleni mi je jasno, zakači se i to je to, a za ovaj drugi? Moram još nešto dodavat, maknut il? Jer ne mogu taj "kotacic" (koji je na toj trećoj slici) nataknut dolje na kardan?

I ovaj drugi dio mi nije jasan da treba taj neki kontra kardan? Onda je jednostavnije staviti inverzivni i riješio sam problem?

Kolega je govorio o inverziji koju ti nemaš na slikama,a za onaj crni postoji isti takav polumjesec koji natakneš na tvoj postojeći kardan,no jednostavnije je stavit onaj zeleni,jedino treba vidjet noževe na roto malčeru i ne znam kako se ponaša navoj na rotoru da se ne bi odvidao,ali mislim da ima sigurnosni zatik

A ako ti bude kardan treba za još nešto morat ćeš uzet inverziju,jer ti je smjer kontra od većine priključaka :icon_redface:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Več je odgovorio na pitanje:
Sogovornik: pocenideli10: Zadeva: TOMO VINKOVIČ-TRITOČKOVNI PRIKLOP
12:34:53
Pase na tomo vinkovica 420 na mero je treba samo precko vrezat

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,609
Još jednom hvala na odgovorima, mislim da ću uzeti onaj komplet. Sad ću još vidjelt dal slovenija il kod nas. Btw Tomo sam uvezo iz SLO :(rofl):

Iz tvog posta mi nisu još dvije stvari jasne, ovaj drugi inverzivni kardan, kam nega zakačim? Pošto ja na kardanu nemam takav "utor". Za onaj zeleni mi je jasno, nakači se i to je to, a za ovaj drugi? Moram još nešto dodavat, maknut il? Jer ne mogu taj "kotacic" (koji je na toj trećoj slici) nataknut dolje na kardan?

I ovaj drugi dio mi nije jasan da treba taj neki kontra kardan? Onda je jednostavnije staviti inverzivni i riješio sam problem?

Za onaj crni dio postoji isti takav polumjesec koji se natakne na kardan freze,ali ti nije potreban jer možeš ovaj zeleni namontirat direktno

Inverzija koju je kolega spomenuo nemaš je na slikama,a ona ti omogućava okretanje smjera vrtnje jer ti se na tomi to vrti kontra od većine priključaka

Za roto malčer okreneš noževe i pripazi na maticu koje drži rotor da je osigurana od odvrtanja

Ako budeš uzimao druge priključke vjerojetno će ti trebat baš ta inverzija :icon_redface:

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
maah, za sad mi treba samo za roto malčer. Vidim da su inverzije po cca 1400kn... Za sad će bit dovoljan običan adapter :)
Preporuke gdje ruke nabavit? Poslo sam upit u Agro-Dom i Masiva Bjelovar pa ćemo vidjet. Ako imate još neke trgovine gdje bi to mogao nabavit, slobodno napišite :) thx

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Več je odgovorio na pitanje:
Sogovornik: pocenideli10: Zadeva: TOMO VINKOVIČ-TRITOČKOVNI PRIKLOP
12:34:53
Pase na tomo vinkovica 420 na mero je treba samo precko vrezat

Nebi se slozio, bas mjerio na susjedovom i nema sanse da mu kugle stanu

Prilozi

• IMG_20161116_145123.jpg
    IMG_20161116_145123.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 144

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Verovajno ovaj što prodaje ni sam nezna kako je malo mjesta za kugle,ove kaj sam jih ja vidio su montirane bez kugli.Pozadi može ali kod rukavca ima mjesta samo za goli plosnati profil.

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Da, vjerojatno je tako, ili postoji da im se zamijene mjesta- kugle iz vana a spaner iznutra...kao sto suajed uradio.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Kulagic1509

Član
Tu od
3 Sij 2015
Poruka
113
Nebi se slozio, bas mjerio na susjedovom i nema sanse da mu kugle stanu

Kako imam TV 420, poluge sa kuglama nema sanse da stanu... Jedino s vanjske strane a stabilizatorski lanci s unutrasnje... Bilo je o tome rijeci ranije...
Clan Batekk je o tome pisao, napravio je adaptere za prihvat
21374703.jpg

21187747.jpg

20668041.jpg

Ovo od masive je dzabalucine, ja sam poluge od serije 7 platio 175 evropskih novcanica...

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kod mog kolege smo ovako uradili i on zadovoljan.Na te poluge kači kiblu,cikular za drva i ruku za tovarenje i vuču drva.Ne sve odjednom jedan po jedan:icon_lol:

Kod mene su poluge sa vanjske strane.

Adapter.

Inverzija.

Leptir-Gonilo

3T priklop

3T možeš sam napravit-

Potreba za inverziju zavisi od priključka (smijer vrtnje)

Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
mtd001
ja i abarth nismo blizanci pa da nam spajaš postove.:icon_rolleyes:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

@Mladen i @zagorje hvala na sugestiji, već sam naručil, javili su mi se telefonom odmah u jutro, dostava će biti 30 kn, sve skupa oko 570 kn, sutra će biti na kućnom pragu, plaćanje pouzećem....

Evo skidam kapu radnicima Masive i to na brzini i ekspeditivnosti. u jutro sam naručil putem weba i već je poslano.... Tako treba delati....

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Već drugi put u žurbi...:mur:-važne su infoooo.... na forumu:icon_thumright::icon_razz::icon_scratch:
:(handshake):
Nemože bliže traktoru.:icon_axe::mur::icon_razz:

Najnoviji postovi

Na vrh