Pazi na pravo stran vrtnje pumpe. Prije početka radova malo belim uljem unutra nakapi. Prije potegne vodu, zna izbrusiti lamele. Ulazno cijev trebaš imati uvik puno vode priej početka rada. Virujem, da to sam znaš, ali ja sam htijo spriječiti tebi problemove.
I još, da dodam ja koju slikico, možda kome nevideno jer tem foruma je puno. Pošto se malo nazad pričalo oko plugova i prerade njih. Nakon prodaje večeg traktorčiča Zetor i njemu pripadajučeg pluga Posavec visoki klirens 2x12" prošle godine, kupilo se za malčiča Goldoni IMT visoki klirens 2x10". Od komšije. Kad idem ga kačiti, nikako, da ga zakačimo. Jednostavno prevelik plug. Ili bolje da kažem previsoki. Traktorčič je nizke verzije, pa ne može kačiti visokoklirensnih plugova. Isto tako problemovi kod prednjeg crtala, koj viri jako unutra do stražnjeg vratila traktora. ZA lakše kačenje, jesam ga v štartu demontirao.
Onda se išlo u demontažo vertikalnih nosača plužnih tijela. Shvatijo, da je između visokog i niskog klirensa razlika 7cm. Tako sam išao bušiti nove rupe na vertikalnom nosaču:
Lahko je ovdi spustiti plug, jer između plošč možeš vertikalni nosač jednostavno podigniti i spuštati.
MAlo sam samo ga nauljujo, jer stajao na kiši, podignuo crtalo i nastavijo smijer i išao na test bez prednjeg crtala. Uzdužni nosač okvirja , koj nosi prednje crtalo jako daleko viri prema desni ruki, bao sam se, da ču ga trebati odpiliti, a izkazalo se, da nije potrebe, čak bi moglo se u krajni sili i dodati prednje črtalo, ali se odlučijo, da ga ne namijestim. Kod orbe išlo ljepo i bez njega, a išlo je i bez deflektora na daskama, jer prijašnji jih vlastnik posatrao, jer bili plastični. Falilo jih pola gore, pa onda na kraju ja i još njihove nosače demontirao. Na kraju išlo zadovljavajuče, jer su i uvijeti prošle godine bile dobre. Nisam ni znao, ak bi išao u nabavak pluga, pošto imam za orati samo kakvih 25 ara njivice i bi se najlakše moglo srediti to sa zvanjem drugog orača. NAjteže mi bilo, jer sam u životu imao 2 mala OLT pluga 2x10", kao je od SUCURA, pa prodao za sitne pare, jer mi bili premali za prijašnjeg Zetora. Izkazali so mi se za super plugove i želijo sam ga ponovo kupiti. Sada več ovakvih plugova za isti novac, kao ja prodao ni nisam mogao dobiti. Svi bili više pohebani nego moji. NA kraju kupijo malo bolje očuvanog IMT-ja od komšije, a žao trebalo se dati i malo več para.