• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
420
Koliko sam skužio, ovo okretno oko na rudi koje bi odgovaralo deblje je i ne ide u kuku. Ja bi uzeo veliku brusilicu i obrusio višak koji smeta.

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
16
Znaci rupa odgovara na okretnom oku samo vanjski dio(usica) je predebela i ne djeda u slijeb kuke

U dilemi sam oko brusenja jer neki vele da se ne smije brusit jer da je to posebna legura koja izgubi cvrstocu brusenjem

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
420
Ne znam, ne vjerujem u to. Možda ako bi ju brušenjem uspio pregrijati na xy stupnjeva celzijevih pa da sami materijal promijeni strukturu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,889
U dilemi sam oko brusenja jer neki vele da se ne smije brusit jer da je to posebna legura koja izgubi cvrstocu brusenjem
Vele neki da se ni harmoniku ne smije kititi jer se dere mjeh a tal dijeli cijela grupa...
Samo ti njega obrusi ;)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,469
Samo dijelovi čije su površine kaljene, cementirane, niklovane ... se ne bruse jer se skida namjenski sloj. Dijelovi poput oka rude su najčešće odlivci, rijetko odkivak i oni su čak i nepoznatog čelika. Mnogi pricaju svašta na čula kazala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,889
Ja ne pričam, ja brusim ...
Pardon, ne ja, firma koja se time bavi to napravi po mojim željama.
Vrti se, sad več 15 let, na površini koja nema namenski sloj. Ja to nisam čul, ja sam to isprobal i financiral, i tvrdil da bu šljakalo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,469
Ja ne pričam, ja brusim ...
Pardon, ne ja, firma koja se time bavi to napravi po mojim željama.
Vrti se, sad več 15 let, na površini koja nema namenski sloj. Ja to nisam čul, ja sam to isprobal i financiral, i tvrdil da bu šljakalo.

Ti si ovo brusio onoliko potrebno ili debelo koliko treba izbrusiti oko za rudu.
Objasni " ivek23" u temi imt 540, sto mu je oštećen konusni zubcanik, ostećena cementacija zuba. Daj mu upute i firmu nek mu izbruse zubce oba zubčanika da opet sliži kao i do sad da ne stvara buku.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,889
Ti si ovo brusio onoliko potrebno ili debelo koliko treba izbrusiti oko za rudu.
Ja ne, čovek je brusil. Ja to nemam sa čim a ni da imam neznam to napraviti.
Brusilo se dovoljno da se skine namjenski sloj. Vidiš da je to sloj po kojem igličasti lager vozi a ovo su otisci koje su iglice ukopale..
Zanači, maknul se namjenski sloj.

Neznam koliki je taj namjenski sloj na oku za rudo prikolice.

Objasni " ivek23" u temi imt 540, sto mu je oštećen konusni zubcanik, ostećena cementacija zuba. Daj mu upute i firmu nek mu izbruse zubce oba zubčanika da opet sliži kao i do sad da ne stvara buku.
Ja sam stavil link ali ti izgleda ubadaš samo tam gde je tebi interesantno.
Ivek je menjal i onaj ležaj bez veze.... a sliku konusno tanjurastog kojeg sam ostavil jer čovek nije imal novce bum zadržal za sebe.
Malo je rontal, ali priglodal se s vremenom. Tak je traktor i prodan, nije se kupac žalil....

Na vrh