100% sam uvjeren da poklopac mora dolje, jer ona mala polugica što ide do balansne opruge je zaštekala u kučištu od udarca, pa to treba malo očistiti, pogotovo ako nema one gume, koja popuca od starosti i onda se to dogodi.........
a što se tiče sklopova, ljudi su radili svakakve kombinacije, bepco mislim da nije loš......za 533 nema više perkins original sklopova nego samo za 539........i barem 5,6 slučajeva znam gdje je nakon 500-600 sati od generalne pukao klip, neki su i prije posavijali ventile, kod prvog paljenja, jer oznaka na lančaniku nije štimala itd itd.......dosta stvari sam kombinirao, jer bi trebao raditi ovaj sa kabinom, i gledam što bi bilo najbolje.......imam i stari tip kabine, ima sva stakla osim zadnjeg, sve OK, al više bi volio i staviti novu kabinu gore, pa odraditi mašinu, pregledati i prebrtviti mjenjač i hidrauliku, te sklop upravljača i još xy sitnica.....kada se to sve zbroji, dođem do cifre od oko 15 000-16 000kn, najmanje, s tim da ga ja rastavim i sastavim i potrošim xy radnih sati........a danas na tržištu, takav traktor sa urednom kabinom vrijedi najmanje 15000 do 16 000kn i još je registriran, tako da dok ga sredim, taj traktor bi "vrijedio" 30 000-32000kn........što je previše, i opet pitanje, koliko bi to sve bilo dobro odrađeno, bosch pumpa, kvaliteta sklopova..........
pa gledam na nekakvu drugu opciju, na cijenu od 32 000kn dodam 8000 do 10 000kn i kupim indijanca......TAFE 42, što mislim da je puno bolji traktor od sređenog imt 533, ili bolje rečeno, upitno sređenog 533.......tj. da sve sredim i pukne klip, nesmijem ni misliti......pa čak bi se usudio i reći da je i puno bolji od imt 539......
za tu cijenu tafe 42 ima oko 1000 radnih sati, brzinu od 30km/h, kompresor, 4 brzine, linijsku PVP, kompresor na remen (na 533 ga nemam), zadnje gume 12.4-28.......a što se tiče kvalitete, mislim da je daleko bolji od novog 539.......