• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,796
Toliko lufta nije baš normalno. Valjda su se pojele pikse.
Ali to nije uzrok takvom radu motora.

plot

Novi član
Tu od
20 Svi 2017
Poruka
5
Toliko lufta nije baš normalno. Valjda su se pojele pikse.
Ali to nije uzrok takvom radu motora.

Hvala na posvecenom vremenu.

Znam da to nije uzrok za takav rad motora, ali sam mislio da je neko imao slican problem, a samim tim i resenje.

Sto se tice rada motora,problem je sto ja u kraju nemam majstora kome je samo to posao, i sve se bazira na pretpostavkama najgore je to sto niko od njih tu ne vidi nikakav problem a ja cujem da nesto nije uredu.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
On ima lanac za distribuciju? Treba provijeriti fazu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Za svaki slucaj provjeri onaj lajtung po kojem obicno struže šipka od gasa, jer ga zna preglodati i onda znaju tamo vuci zrak. Ako je i jako mala rupica, dovoljno je da stvara probleme...

plot

Novi član
Tu od
20 Svi 2017
Poruka
5
Sve isproveravao od preporucenog, Sipka od gasa je vec jednom pravila problem,grejac uredu, sto se nafte tice jedino da mu sipam Euro Dizel.
Ostaje da se vidi da nije prezubio ali to ne mogu sam-cekam majstora.

Hvala svima na trudu,kada budem resio problem podelicu svoje iskustvo-mozda nekome bude trebalo...

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako je i dalje pojacan ler gas pogledaj cijev ispod sipke koja dodaje gas.

BELORUS

Član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
30
IMT 533 problem

Pozdrav svim postovanim kolegama i clanovima ! Ovako sutra bih trebao ici pogledati jedan IMT 533 ,na kojemu je radjena generaln (ali opet pali pomocu spreya ) ??? Po prici vlasnik da je radena komplet obrada i komplet svih novih sklopova !!! Vrlo cudno pa znao sam samo prekarikati motor i pali kao lud ! Molim vase misljenje Hvala

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Uradi PVP i dizne.Dobro ufazi lanac .Podesi palenje na fiberu.Palice ko mina.

BELORUS

Član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
30
Pozdrav svim postovanim kolegama i clanovima ! Ovako sutra bih trebao ici pogledati jedan IMT 533 ,na kojemu je radjena generaln (ali opet pali pomocu spreya ) ??? Po prici vlasnik da je radena komplet obrada i komplet svih novih sklopova !!! Vrlo cudno pa znao sam samo prekarikati motor i pali kao lud ! Molim vase misljenje Hvala

Hvala kolega lisnik ! Da dizne su urađene PVP isto ,skinuo sam glavu i svi usisni ventili su udarali po klipovima , tako da je glava odnesena na reparaciju. Naime siguran sam 101% da je zadnji kraj traktora od IMT 533 ali motor cini mi se od Englezera ! Zbunjuje kada poklopim oznake Radilice,PVP, Bregaste tada na prirubnici ili djelu gdje dolazi fiber "oznake" su okrenute ka bloku motora ne kao normalno da gledaju vani prema cijevi za uljevanje ulja .?? Poslednja informacija vlasnika da je njemu prije 2 god raspao se spaner ,oni su kupili drugi postavili ,nisu skidali niti gl,motora ,e od tada pocinju problemi . Pa budem sada vidjeo kada ga spakiram kako ce biti . Jos jednom hvala !

Alenx

Novi član
Tu od
12 Srp 2017
Poruka
1
Imt 539

Posjedujem traktor imt 539 deluxe 91` vec 7 god i prije od prilike godinu dana pojavio mi se problem sa kvačilom tacnije dvostepenim kvacilom.
Znaci kada se stisne kvacilo , brzine odvaja odlocno sto se tice brzina ali kada zelim da stisnem dodatno dolje kvacilo tu nastaje probelm ne moze da ide dolje nego je tvrdo,

da li neko zna mozda do cega bi to mogao da bude problem sta je tu stradalo ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,796
Najvjerojatnije poderani bolcni, capice i nosači pa nemaš više kam pritiskati.
Treba pogledati odozdo jel bi se dalo još kaj poštelati, a ako se nema kaj onda traktor na pola.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Ima li ko sat rada od imt 539 neispravan.
Na mojem se razbilo staklo pa bi samo to promjenio ako se moze.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Može staklar , kad sem ubacival mehanizam od Fiče u sat staklar mi narezal novo staklo jer je staro bilo izgrebeno služil dok nisem nabavil novi sat . Čak je lijepo pokazival okretaje jedino je ubrzal sate rada 2,5 puta .

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Dali je problem u bravi paljenja ili u alnaseru, kad ga palim, nekada hoće odmah, nekada treba više puta pokušati, uvjek se čuje da škljocne u alnaseru, ali ne zavrti, direkt uvjek pali. Čini mi se kad je alnaser prije dosta godina bio na popravku da su prije toga simptomi bili isti i da su nakon popravka nestali.

lukavtc

Član
Tu od
2 Ruj 2016
Poruka
34
Mislim da bi problem mogao biti u automatu alnasera. Iste simptome smo mi imali prošle godine na Deutzu, samo se kod nas vidjelo puknuto kućište automata. Odnijeli kod električara, zamijenio automat i vozi dalje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dali je problem u bravi paljenja ili u alnaseru, kad ga palim, nekada hoće odmah, nekada treba više puta pokušati, uvjek se čuje da škljocne u alnaseru, ali ne zavrti, direkt uvjek pali. Čini mi se kad je alnaser prije dosta godina bio na popravku da su prije toga simptomi bili isti i da su nakon popravka nestali.
imam takav slučaj , odavan sam odustao ...u međuvremenu radi drugih razloga mjenjani brava , automat , četkice , popravljan anlaser ...najviše dolazi do izražaja kad se motor dobro zagrije.nakon dužeg rada ..***** li mu mamicu kad moram van iz kabine :mur:

Najnoviji postovi

Na vrh