Još bu on odradil 2000 sati, jedino bi fiber bilo dobro promijeniti malo škljocka...
Kaj da ti velim.
Paljenje je prerano, čuje se na kilometar kak klikče, ali ostavi ga tak jer onda nebu ni na +20 palil.
Na čep puše ko lokomotiva, a hladan je.
Kak sam ti gore napisal ako ne misliš puno raditi ostavi ga kak je.
Fiber je ovo između ploča sa linka, ono kaj ima 4 zareza na sebi.
Neda mi se tražiti sliku pa evo link.
http://www.limundo.com/kupovina/Masine-i-Alati/Poljoprivreda/IMT-533-spojnica-bosch-pumpe/6722759
Onda je gumena spojka u pitanju, ili ona ima 6 :icon_scratch:Kod mene je na fiberu 5 zareza.
1. Da li trebam mijenjat fiber i da li trebam pomjerat paljenje? Znam kako se to radi.
2. Kako ti se čuju ventili sada?
Motor nije bio hladan, mislim da je bio dobro ugrijan jer je radio prije te sam ga i vozao.
To sto ti cujes tok-tok je zvuk PVP(bosh-pumpe).Kako rece @Muhanicar malo ti je ranije palenje i bolje je da jeste radi palenja na hladno.
Evo ti slika fibera.One gumene spojke(fiberi) nevaljaju.Uglavnom se raspadnu nakon par dana od ugradnje.
Uploaded with ImageShack.us
Fiber treba biti točno onakvog izgleda ko sa Lisnikove slike.
E sad, problem je kaj ima kojekavih proizvođača na tržištu pa se dogodi da novi ima više lufta nego stari.
Ako su poderane prirubnice treba ih popraviti, ako je knap i pumpa nije u centru onda bu novog raskolilo, a fiber treba ponekad treba i podmazati. Odmah mali mjenja zvuk.
Stisni malo pur pena (pol tube velike) oko pumpe giggle):Ma mazal sam ga ja, a maze ga i fergi, minivasa nije videl od lani... stiskal sam i prirubnice i dobre je dok mu nedam gasa, onda opet isto... dojde mi da ga podlozim z zracnicuj od bicikljina :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:
Kako se podmaziva i jeli komplicirano to promijenut?
Stisni malo pur pena (pol tube velike) oko pumpe giggle):
Podmaziva se tak da kapneš par kapi ulja po njemu.
Za izmjenu treba skidati boš pumpu dole, ali pazi na oznake nule. Da ju ne okreneš za pol kruga kod montaže.
Super uvaženi članu ovog foruma, što se tiče ovog podhvata, nemam nikakve literature, pa stvarno ne znam kako bi to uradio. Tražio sam i na google al ništa.
Zato smo mi tu da ti pomognemo ako se odlučiš na taj zavat.
Nije komplicirano i siguran sam da buš ga uspješno riješil.
Ali sutra. Kasno je :icon_winkle: