• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problemi sa el. instalacijom na TV traktorima

• Temu pokrenuo smandili
  • Datum prvog posta

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Re: Problemi sa el. instancijom na TV traktorima

Žalosno ali i to se događa samo tu nije bila kriva instalacija več piroman.:icon_axe:
adult image

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Nabavio sam Denso alternator od Suzuki Swifta, neznam kako se spaja, molim pomoć.

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

obećane slike.....prije nekoliko dana :icon_redface:
drugi pokušaj :(wasntme):
130220141439.jpg

130220141440.jpg

130220141441.jpg

130220141442.jpg

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699

Ovo mi izgleda dobro,.I mene čeka ista stvar.Od kog auta si uzeo alternator

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482

Ovaj Edin je ili Iskra ili Bosch.
Jedno i drugo je dobar izbor.

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699

Hvala kolega ZJ. I meni se tako čini mada mi malo više vuče na boš al budemo vidili

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380

Pozdrav svima kako mogu ispitati jeli ovdje ista ispravno?
instalacija.jpg

instalacij.jpg

instalaci.jpg

i da koko mogu ispitati radi li alanser?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

alternator je iska, a mislim da je regler bosch pa vas to možda buni
kad je otac krenuo na otpad kažem mu da potraži od nekog japanskog auta, nešto da nije glomazno, kad se vratio donio je iskrin, i to s nekakvim nezgodnim nosačem, kaže bolji je ovaj jer za njih ima dijelva, pošto ima nekoliko rashodovani prepakujemo nosače i probamo....trc ne radi, mijenjaj diode - sreća pa ima dijelova :(rofl):
@darko123 za početak sve fino operi, zatim nabavi izvor struje; akumulator ili punjač za akumulator, još ti treba probna lampica i provjeravaj jedno po jedno......
alnaser.....treba ti akumulator, spojis kleme i probaš, bez da skidaš alnaser
imaš li ikakvog iskustva sa žicama?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Ako nemaš bar malo znanja o instalaciji i vezanju težko češ iz ovog išta napravit.Anlaser ajde to možeš isprobat ak radi a za sve to natrag povezat kako treba nađi nekog ko to ovlada.Trebat če ti nove stopice,kablovi i još dosta te sitne robe.Ja bi ti to sredio ali previše smo udaljeni.:(hi):

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
A slabo o tome znam imam jednog komsiju pa cu njega zvati on je njemu spajo na toma hvala @abarth ali smo daleko:icon_e_biggrin:koliko bi otprilike kostao taj materijal?

I sta je sve tu potrebno?

Posljednje uređivanje od moderatora:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Prvo treba pregledat što ti fali i šta je kaput.Koliko vidim avtomat za žmigavce,kutija za osigurače,stopice,par metara kabla,izolir trak a ostalo neznam u kakvom je stanju.Brava je verovatno u redu,što je s lampama??.Za osnovne stvari nekih 20-30 eur.

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Neznam to odavno palim na konop cale je to zapustio opasno pa nije to skupo treba mi i akumulator,altenator koji da uzmem,a od cega kutiju za osigurace da uzmem?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Alternator od stare zastave,R5,katra zavisi na što češ prije naletit.Kutije imaju univerzalne za više tipova, to češ u trgovini videt koja ti odgovara.Kutija ti je oko 10 eur.,automat za žmi. 4-5 a ostale male stvari sitniš.Zadnje lampe se kod nas nove dobi po 2,5 eur komad bez žarulja i tak....

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Može pa i remenicu ima pravu,samo nosač napravit i svezat.Slika od montaže i nosača imaš puno na forumu i na netu.:icon_e_wink:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
@Darko123 poanta svega ti je da ukoliko se zelis upustiti u elektriku moras znati osnove, moas znati citati shemu, jednom rijecju moras razgovarati sa zicama,,,
ukoliko nisu ostecene zice, odnosno izolacija, iznos novaca koji ces potrositi je relativno malen, ne vjerujem da ce prelaziti 30 €

ako budem imao vremena dat cu si truda pa naprviti shemu koju ce moci citati svaki pocetnik,,,

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Nedavno sam stavio jednu shemu za tv 420, malo sam je obradio u photoshopu radi lakse preglednosti,,,

http://www.poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=1004672&postcount=247

najlakse ce biti krenes li od akumulatora jer je to izvor s njega na alnaser (automat) s automata na na ampermetar kako bi mogao biljeziti svu potrosnju s njega jedna ide na bravicu 30 a druga na B+ na dinamo ili alternator to su bijele ili crvene zive 4 kvadrata,,,
znaci kad si dobio + na bravicu dalje s nje preko kontakta vodis do osiguraca,,,
19 ili cini mi se da je kod mene 54 (kad okrenes kljuc u poziciju 1) imas plus za
1. osigurac (paljenje i sirenu)
2. osigurac (zmigavci)
3.osigurac (stop svijetlo)

sa kontakta (na bravici) 58a
4. osigurac (pozicija)
5. osigurac (svijetlo, kratko dugo)

sa kontakta 17
6. osigurac (regulator punjenja ako je dinamo u pitanju ili na regler ako je alternator u pitanju D+)

sa ovog osiguraca po shemi mozes vuvi i zicu za kontrolnu lampu koju mozes spojiti na indikator ulja ili na regulator punjenja ovisno o tome sto zelis da ti ocitava,,,
isto tako mozes ugraditi i jos jednu kontrolnu lampu kako bi ti radilo oboje,,,

od osiguraca dalje prema potrosacima kako je opisano u shemi da sad ne nabrajam dalje,,,

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Bobiću dobro si mu objasnio i dao si truda pa se nadam da će kolega uspjet

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ako budem imao vremena napravit cu novu shemu koja ce biti popracena strelicama (u boji izolacije) kako bi svi s manje iskustva a koji je budu citali, mogli pratiti pravac kojim se struja krece,,,

malo je gadno kad imas recimo jednu spojku (uticnicu i utikac) sa 6 kontakata prikazanih i jednom redu a u reali je u dva reda po 3 kontakta, odmah se tu tilta,,,:(think):
isto je i sa onima od 8 kontakata,,,:icon_rofl:

Na vrh