Postovane kolege sa foruma,
Imao sam slicnih problema sa strujom kada sam kupio tv, kao u prethodnim pisanjima na forumu. Pristalica sam origi stanja na traktoru. Skoro sve sam razmotrio i dugo vagao sta uraditi sa punjenjem, da li alternator ili sredjivati regulator origi. Cak sam bio pripremio alternator.
Prilikom jedne kupovine prikljucaka za tv od prodavca saznam za coveka od struke koji radi i zivi u Uzicu. Preko 20. godina se bavi el. instalacijama i specijalnost mu je regulator napona sa TV-a. Stupim u kontakt sa covekom i proverim sve sto mi je rekao oko ispravnosti diname na motoru i posaljem mu regulator na servis. Dao mi je dozivotnu garanciju na njega.
Bateriju sam stavio iz kombija oko 75ah, stara i losa spremna za otpad. Napunim je i drzi 1 dan. Malo sam je sredjivao u smislu ispraznio tecnost sipao samo destilovanu i punio lagano skoro 2.5 dana. Izvlacio destilovanu vodu i dosipao kiselinu pa merio, stanje i sadrzaj tecnosti u celijama, meracem kupljenim u radnji.
Elem, stigne meni regler iz Uzica, platio 25eura + (2x postarina)= 35eura manje vise, namontiram ga origi i upalim tv naravno sve OK, vozio ga u sedam dana jedno 5 sati ukupno i sada mi baterija drzi struju i tv pali bez problema i posle deset dana stajanja.
Instalaciju sam prepovezao uz pomoc komsije, imalo je par problema u smislu polomljeni kontakti, zamenjeni kako osiguraci tako i sama tabla za njih, amblender, ...itd.
Nadam se da ce ovo oko reglera i baterije jos nekom pomoci !
Pozdrav