itp
Aktivni član
- Tu od
- 12 Svi 2008
- Poruka
- 1,902
Podržavam sve projekte, volio bih da ih bude što više i koliko god se može. Jedino sam skeptičan oko onog dijela koji naša birokracija treba odraditi. Pisao sam već o projektu samozapošljavanja, dodjeljuje se 25 000 kn za otvaranje obrta. To su također novci od EU-a. Ja sam do sada napravio dva gospodarska programa, prvi nije valjao jer je sadržavao i poljoprivrednu proizvodnju i mlinarstvo, iako su mi rekli ovi ovdje da može. Ali, nakon toga su mi se javili iz Osijeka i rekli što treba napraviti da bi ga oni odobrili. Ok, u drugom programu sam sve napravio kako su rekli i pošaljem im to. Kažu, što se njih tiče, sve ok, ali moraju i ovi iz Zagreba odobriti. I nakon mjesec dana, stiže mi odgovor da po zaključku njihovog stručnog tima nemam dovoljno relevantog radnog iskustva u struci i da se program odbija. Ti ljudi nisu bili u stanju niti poslat mail, niti me nazvati na telefon, ni na koji način me nisu pokušali pitati o tome s čime raspolažem i koje su mi mogućnosti. Inače, bila je riječ o servisu, izradi i konstruiranju strojeva i alata za poljoprivredu, građevinu, komunalne i ostale djelatnosti. Po struci sam inženjer brodostrojarstva, imam kovačku i bravarsku radionicu. Inače, danas sam dogovorio nekoliko lemeša za otkivanje, radim konstrukcije od svi profila, sve što mogu... S tim sredstvima sam si mislio kupiti tokarski stroj i riješiti doprinose za pola godine. Ali, eto, ne daju. Kažu mi da se žalim, samo mi nije jasno kome i kako.
Nitko u obitelji nema prihoda, a kako mi je umro djed, sad imam obavezu preuzeti OPG i plaćati doprinose državi koja je je tom mom pokojnom djedu prošle godine odbila dati poticaje jer nije prijavio pretprošle godine, a ta je bila referentna. Isto tako, prije koju godinu mu je neki jebivjetar uzeo karticu za plavi i rekao: ma dida to vama ne treba. Naravno, uza sve to, još su mu dužni za 17 t pšenice iz silosa bivše Đakovštine. Stari čovjek, pa su mu mogli reć što su htjeli.
Moja vizija je, nakon što se riješim ovih sranja oko bolesti, dići kredit 10-15 000 eura, kupiti solidan traktor, sve ostalo imam, otići na brod i raditi ovo kad stignem, a ostatak godine nek se stari igra s time, koliko zaradim na brodu bit će dovoljno da mu ja pomognem, jer ako budem čekao išta od države, proći ću ko i djed. Stupio sam u kontakt s nekim firmama vani, konkretno u Sloveniji i nadam se da ću većinu pšenice plasirati tamo, a za ostalo (radim i kukuruz, ječam, zob, heljdu, grah, grašak, češnjak...) imam planove unutar Hrvatske, ali za to će trebati barem još nekoliko proizvođača.
To sve govorim jer mislim da jednostavno treba i živjeti od nečega dok naša birokratska g.ovna maknu g,uzicom ili dok dođeš na red od rodijaka i kumova. I iskreno se ndadati da će EU napraviti reviziju svih tih projekata i oduzet im sve što su pokrali.
Nitko u obitelji nema prihoda, a kako mi je umro djed, sad imam obavezu preuzeti OPG i plaćati doprinose državi koja je je tom mom pokojnom djedu prošle godine odbila dati poticaje jer nije prijavio pretprošle godine, a ta je bila referentna. Isto tako, prije koju godinu mu je neki jebivjetar uzeo karticu za plavi i rekao: ma dida to vama ne treba. Naravno, uza sve to, još su mu dužni za 17 t pšenice iz silosa bivše Đakovštine. Stari čovjek, pa su mu mogli reć što su htjeli.
Moja vizija je, nakon što se riješim ovih sranja oko bolesti, dići kredit 10-15 000 eura, kupiti solidan traktor, sve ostalo imam, otići na brod i raditi ovo kad stignem, a ostatak godine nek se stari igra s time, koliko zaradim na brodu bit će dovoljno da mu ja pomognem, jer ako budem čekao išta od države, proći ću ko i djed. Stupio sam u kontakt s nekim firmama vani, konkretno u Sloveniji i nadam se da ću većinu pšenice plasirati tamo, a za ostalo (radim i kukuruz, ječam, zob, heljdu, grah, grašak, češnjak...) imam planove unutar Hrvatske, ali za to će trebati barem još nekoliko proizvođača.
To sve govorim jer mislim da jednostavno treba i živjeti od nečega dok naša birokratska g.ovna maknu g,uzicom ili dok dođeš na red od rodijaka i kumova. I iskreno se ndadati da će EU napraviti reviziju svih tih projekata i oduzet im sve što su pokrali.