ŠANANA
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Sij 2008
- Poruka
- 12,734
Kolega sa čime ti tretiraš korove sa vodom ili sorgum i samba?
Ja recimo sa equip i dikamba razrijedim u vodi i sa time prskam danas recimo dize 02 pritisak 2bara i brzina 7 km/h utrošak škropiva 131 l/ha. Nekoliko agronoma mi je savjetovalo da folijarno prskam sa što manje vode uz uvjet da ne letim pre brzo po njivi optimalno 6-8 km/h. Ujedno mi je jedan rekao dali mogu podesiti prskalicu da troši 5 l/ha ako mogu da prskam tako bitno je da pravilno rasporediš određenu količinu djelatne tvari po jedinici površine. U svijetu a več i kod nas postoje prskalice koje prskaju direktno sa ćistim sretstvom recimo Herbokor ili cidokor vidio na svoje oči radi se o programu u povrtlarstvu i vočarstvu. Tako da moje mišljenje da nema svrhe puno vode trajat i zagađivat okoliš a i nafta baš nije za badava.
Jasno mi je sve...mlad sam, učim se još...
Probao sam i drugi puta otići, puna prskalica je 375 litara i išao sam 1. direktnom sa IMT 540 na oko 1100 okr (nezanm koliko je to kmh)!
Pošpricao sam oko 2,25 rali s tom količinom vode, što bi bilo oko 166 lit/rali škropiva.
Neznam više ni sam, gledam onu tablicu i kak da preračunam koliko sam trošio na hektar??? Ako sam potrošio 375 lit na 2,25 rali??? Koliko je to na HA??