• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalice

luka.silec

Novi član
Tu od
21 Ožu 2023
Poruka
15

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Kupio sam rabljeni atomizer Agromehanika 440L, prošli gazda ga nije baš mazio i pazio, ali sve radi i cijena je bila dobra... ono kaj me muči je da sam ga prao miniwashem i četkom s vodom 3 puta, ali i dalje smrdi iz vana po sumporu... ne znam odakle više izvire..... unutra je bačva ok.

Kakvo sredstvo bi bilo dobro za namočiti sve i iz vana pošpricati da malo odstoji prije još jednog ispiranja miniwashem samo da se ti više ispere? Moram se nekako riješiti viegodišnjih naslaga jer ga bivši vlasnik očito nije temeljito prao s vanjske strane.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Ekipa dobil sam ovu špricu u ne baš bajnom stanju, ali je rezervar 350 litara pa bi sve sa svoje 200 litara preselio na ovu konstrukciju.
Probal sam ga napuniti vodom i pušta na par mjesta. Ima li spasa? Popravak?
Ferenčak ima novi 400 litara. Su konstrukcije od 350 i 400 litara iste?

Prilozi

• 20230601_175614.jpg
    20230601_175614.jpg
    75.8 KB · Pregleda: 23
  • 20230601_174654.jpg
    20230601_174654.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 22

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Neko bolje ljepilo i ne bi trebalo biti problema... jednom prilikom sam jedan rezervar tako sličan plastičan lijepo s LJEPILO ZA PLASTIKU-2K-REPLAST-90S-50ML | Würth Hrvatska
Drži još dan danas, a rupa je bila da si 2 prsta mogo progurati kroz nju...
Problem s ovim je kaj ti treba "poseban" pištolj ili budeš razrezao patronu, smixao s nečim i to je to..... al ima i drugih sličnih ljepila pa ne vidim problem da nabaviš nešto.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Znači trebal bi ovu boju obrusiti do vlakna. I onda na to probati nekaj spokrpati..
Ne znam zakaj, al čini mi se da to ne bude dugog vijeka. Pritisak vode, vožnja po grabama, otrovi unutra, pa mi se čini da bi to moglo popustit.
U originalu, z komada je najbolje

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
@Matija_E30 a od čega ti je napravljena ta kanta za otrove, ak' nije od poliestera. Daj posluhni malo i nas bedake stare i probaj si pokrpati, pa nam javi...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Pa je, al je z komada. A ovak deti krpu gore, prek starog poliestera to mi je malo upitna izdržljivost.
I željezo najprije pukne kraj vara 🤭😀

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
V 9 vur navečer je, nemam de kupiti materijala, doma ga nemam, nesam nigdar z tem delal. Tak da... Tipkali bomo, pa da čujem i druga iskustva. 2 savjeta su tu 😎

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
V devet vur na večer se ne krpaju šprice, jer nije ni procurela prije jednu vuru.
Puno toga treba čovjek probati kaj nije nigdar delal, prvi put, ali, bude ti najbolje da zaboraviš moj savjet. (Čekaj savjet da se šrprica bude sama zakrpala - na neki način, no ja taj postupak ne znam.)
Oprosti na smetnji, ja sam ti samo jeden stari, umorni bedak, koji lupeta - po tipkovnici.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
Mi smo s poliesterom pokrpali bačvu od 150 litara prije više od 20 godina i još uvijek se nije odlijepilo, kakva je vrsta tog bila ne znam jer je to otac dobio al drži.

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Ako ti nije daleko Gudovac tj Bjelovar znam čovjeka koji to radi varenje plastike, staklo plastika, krpanje rezervara, hauba itd. Ako te zanam može broj u poruke

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,781
Kupi si poliester set u ducanu s bojama i lakovima...dobis zakrpu i ljepilo i ucvrscivac...i zakrpas sam bez problema...
Dobro zbrusi s fleksom...a onda mores i s cetkom kaj napravis grubi sloj kaj se ima za kaj primiti...stavis zakrpu koju dobis u 2-3 sloja...nebu pustilo sigurno...krpal sam plasticne tankove kaj imam za vodu od 2000l...drzi bez problema...onda bude i ovo drzalo...set ti je nekih 15eura...ako nije poskupil...

javi dok kupis...ako stignem dojdem do tebe pa ti pokazem...nist komplicirano....

Posljednje uređivanje:

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Koji je benefit ove "nadgradnje" na atomizerima kao na prvoj slici? Da li se s time postiže bitno veća visina prskanja i ako da kolika ili je nešto drugo u igri? Koliko više uspije poprskati ovakav atomizer naspram klasičnog pod pretpostavkom da imaju isti ventilator?

atomizer-noseni1.jpg

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
Dobio možda tko da mora atestirati traktorsku prskalicu ili mu se spominju tamo razno razne kazne, pretpostavljam da nemate svi atestirane ? Što može biti za posljedicu ako se oglušim i ne dam ju atestirati?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
To je vjerojatno ona firma kaj šalje prijeteću poštu… Valjda nitko nije ozbiljno s njima razgovaral…

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh