Nadam se da mi netko ima dati savjet u vezi dizni i korištenja, u biti više ću opisati svoje korištenje pa da se daju primjedbe, opaske, savjeti...
Imam vučenu prskalicu, koristim grane 6m a otvaram samo desnu stranu (ona je sama 6m) jer imam male parcele a na dnu svake bi morao ručno sklapati grane pa mi više odgovara samo jedna strana grana da se otvara.
12 dizni ima na tih 6m.
Putna brzina mi je pomalo misterij, nemam kilometar sat no mislim da radim na oko 2,5km/h. Na hektar trošim na taj način oko 500l - 600l pri 4 bara. Prskam češnjak, isključivo. Kad je veći onda neki preparati zahtijevaju potrošak od 1000l na hektar pa dodatno smanjim brzinu. Brže ne vozim nikada, uzak je put, traktor zglobni, trenutak nepažnje i eto me na gredici češnjaka. Osim toga grane su mi mirnije na manjoj brzini.
Koristim Lechler 110 04, to sam oduvijek koristio. Jedno kratko vrijeme sam imao triplex ali sve sam ih polomio malo po malo tako da sam ostao pri mono nosačima.
No imam i dizne ARAG twin 110 04 koje sam danas isprobao, dugo ih držao sa strane bez da sam ih iti isprobao. Dosta bolje to izgleda po pitanju vjetra no inače više volim da se stvara magla. Očito se ne može i jedno i drugo zadovoljiti. Vjerujem da je to sa duplim mlazom ipak kvalitetnije, bolja pokrivenost na biljci zar ne?
https://www.aragnet.com/EN/INT/246/products/?PRD=100860
Čudno mi je da je potrošak škropiva isti, očekivao sam da će ove TWIN duplo više trošiti no identično je.
Koje su po vama najbolje dizne trenutno, pogotovo imajući na umu ovu moju namjenu?