TOMICA7340
Član
- Tu od
- 1 Pro 2008
- Poruka
- 118
Re: SJETVA PŠENICE '08
pa nemože se to borit sa zetorom... ipak je zetor mašina...
pa nemože se to borit sa zetorom... ipak je zetor mašina...
Bobo kaže:Nemojte mi trovati temu o psenici kojekakvim izmisljotinama da Brena nije dobar traktor...
Gdje ima dima, ima i vatre!!!
Postao/la marko93 dana 19 srp 2009, 14:20
Pojede tvog zetora skupa sa Sameom za doručak zato je to ljuta mašina
jd4755 kaže:Prskanje pšenice protiv bolesti lista i klasa,fungicid je amistar xtra doza 0,8l/ha,sorta je golubica,pokraj nje je apache,na drugoj slici se vidi spoj.Apache još nije potpuno isklasala pa nju nisam danas prskao.Ako ne padne dobra kiša bit će uzalud vam trud svirači jer u sve kulture su ulupani strašni novci a suša i mafija čini svoje pa neznam da li će nam na kraju ostati i slama.
I moja je golubica prezorila, bilo je puno proklijalog zrna, a i moj klas isto nisi smio pipnut vitlom, al nisam imal problema, jer samo mi je malo na uvratinama polegal. Kod mene je dosta zrna iscurilo iz kalsa od onih kiša....jd4755 kaže:Apache je plaćala preko 7t/ha i prezadovoljan sam.I golubicu i apache sam prskao regulatorom rasta jer ih sijem prvi put pa nisam htjeo rizikovati.Unatoč regulatoru golubica mi je dosta polegla dok je apache samo malo na uvratinama.Golubica mi je uslijed stalnih kiša prezorila tako da nisam klas smio pipnuti vitlom jer se osipala a apache je bila taman za žetvu.Po mom sudu ako se ne gnoji obilno ne bi trebalo prskati modusom.